Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Istanbul boğazı ve çevresi balık avı raporları

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
B

BS Okuru

Misafir
Bu arada şunu fark ettim bütün tekneler sardalya çaparisi atıyorlardı,
Sordum eski toprak bir abimize,
İlker bunlar lüfere yem için dönüyorlar balık şu an çok ilginçtir zargana,istavrit yemiyor canlı sardalyayla alıyorlar dedi,

efaruk

Aktif Üye
Adı
E. Faruk Pehlivanlı
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Bir şey merak ettim. Ben balığın boyunu metreyle ölçüp bu çinekoptur bu lüferdir demem. Baktığımda zaten görünüyor. Mesela; bu gün tuttuğum çinekopu üşenmeyip ölçtüm. 17,8cm geliyor. Size göre bu hangisi oluyor? Yaprak mı, çinekop mu sarıkanat mı?
Benim limitim 20 CM alti yaprak

fasalisso

Daimi Üye
Adı
Kerem Y.
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Kerem kardeşim ben balığın zamanında 40 metre mesafeden su üstü yaptığını bilirim ;)
Şayet derin sudaysa( senin gittiğin meralar müsait buna) kafa atar zorlar baktı olmadı kaya dibine kaçmaya çalışır o da olmazsa kurşunu havalandırıp tek çare su üstü yapıp kurtulmaya çalışır şayet 1453 ün önünde olsaydım bir çok kez olduğu gibi o balığı kıyıya alırdım ;)
Akıntının en ağır ve yoğun olduğu radarın tam önündeki kıvrımda olması onun avantaji oldu maalesef,
Tahmini 30-35cm civarı bir balıktı o akıntıda 200gr kurşunu her babayiğit havalandıramaz ;)
Rastgelsin
aynen havalandiramaz :) iyi mücadele etmiş hayvan,eğer su üstüne çıkarsa da hızlı sarimla çekin belki bi şansınız olur hiç yoktan iyidir :D

Serkk

Üye
Adı
Serkan
Sevgili balık sevdam ailesinin İstanbul boğazı üyeleri, sadece 1 hafta sadece balık raporu paylaşılsa da şu vıdı vıdı eden arkadaşlar bizim hoş sohbetlerimizin dışında bu işin sadece raporla güzelleşmediğini anlasa diyorum.

Ne dersiniz?

Lenovo P1ma40 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Yaş olarak büyük ağabeyim.
Vıdı vıdı derken?Hoş bir laf mı söylemiş oldun?

B

BS Okuru

Misafir
Ben genel olarak söyledim serkan kardeşim, o konuda yalnız değilsin.
Ha vıdı vıdı belki ağır kaçmıştır o zaman serzenişte bulunan diyeyim
Uygun mudur?

coner

Daimi Üye
Adı
Eşref
Kan Grubu
O Rh Negatif
Bugün avrupa yakasından 1 tane palamut aldım.
Yanımdakiler "ooo kısmetlisin" falan deyince "ben küçükleri geri atıyorum, Allah daha büyüklerini gönderiyor" dedim. :)
Tabi onlar umursamayıp yaprak tutmaya devam etti o ayrı mesele..

150 gram ile dipten alındı. 1 numara iğneli yeşil-sarı çapari.

Akşam güneş batarken de yemli için çok tercih edilen bir koyda hansen pilgrim tarzı kaşıkla denemeler yaptım ama sonuç vermedi.
Daha iyileride rastgelsin.

B

BS Okuru

Misafir
aynen havalandiramaz :) iyi mücadele etmiş hayvan,eğer su üstüne çıkarsa da hızlı sarimla çekin belki bi şansınız olur hiç yoktan iyidir :D
Tamam Kerem kardeşim sen öğle diyorsan öğle yaparım bundan sonra :)
Bir gün çıkıp bir Üsküdar'a gelip avlanmanı isterim ;)
Kenan abine bir sor bakalım Üsküdar nasıl bir meradır diye...
Diyeceği cevabi ben biliyorum ama senin duymanı istiyorum ;)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...