Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.
Yukarıda 40 yıl öncesi insanlar yan yana balık tutuyor şimdi tuttuğu sudan ceset çıkıyor ve hala daha balık tutmaya devam ediyorİstanbul'da Haliç'te denizden kimliği belirlenemeyen ceset çıkarıldı. O sırada balık tutan vatandaşların ise umursamadan balık tutmaya devam etmeleri görenleri şaşırttı.
26 Kasım 2017 Pazar 13:09
![]()
Bugün ben de çok döktüm ince takım atıyordum genelde büyükler kurtuluyordu kalın takım kullananlar güzel aldı, kanca boyutundan olduğunu düşünüyorum ben.malumunuz şu sıralar istavrit açıktan geliyo ve bende balığı dökmeden getirebilmek için yavaş sarıyorum ama bi ara baktım sar sar gelmiyo sıkılmaya başlayınca dikkat başka yerlere gidiyo ve en son balık bindikten sonra kaç tur sardigimi saydım 120,130,140 her tur saniyenin altında genelde acaba çokmu yavaş sarıyorum bole uzun sürünce çok mola vermeye başladım sıkıntıdan
Aglayanin malinin gulene hayri olmaz misali2 sene önceydi Ayakapı Belediye tesislerinin ön burun en güzelde atçek orada balık alınır,
burunun denizi ilerisi derindir kıyıya 6-7 metre kala setleşir ve sığılaşır, atçekte olta kıyıya yaklaştığında kamışı yukarı kaldırıp takılmadan alınır kıyıya,
bir sabah ava gittiğimde yemli güzel balıkta alıyorlar ama burunda atçek yapan sadece iki kişi olta'ları takmışlar kurtamaya uğraşıyorlar kolay gelsin dedim, abi oltaları taktık kurtamıyoruz buranın dibini biliyormusunuz dedim biliyoruz dediler ,sanki tekne tonozuna taktık galiba takım geliyor geri çekiliyor,
birinin takım koptu öteki hala uğraşıyor biraz kıyılatınca boydan -boya gerilen halatı suyun üstüne çıkardı, halatı ortasından yakalamış dedim öyle dur, denize girip ip bağlayıp çekelim dedim ,havada soğuk, abi sen kamışı tut , tuttum kamışı gençler soyundu, donla denize girip halatı çekmeye çalıştılar, ortadan geldi halat ama uçlarında tonoz yapmışlar tamamı gelmedi, çekebildikleri kadar çekip kestiler ve halatı kıyıya çıkardılar, envai çeşit kaliteli rapala-kaşık-yemli takım ve kurşun toplanmış halata, abi sen devamlı buraya geliyorsun galiba bak senin rapala varsa takılmış al dediler, bende burada sadece kaşık kullanıyordum dedim bunlar sizin hakkınız, beraber temizledik takımları, boyası temizleri aldılar boyası dökülenleri bıraktılar onlarıda ben aldım güzel boyadım,
ama bunları ya ilk atmada kopardım ,yada dibe taktım,
Aydan gelen uya gitti.
ne demişler ""alma mazlumun ahını çıkar aheste-aheste!""![]()
Sorma ercüment abi. İçin cız etti resmen. Geçen sene aynı yerde efsane rapalam IMA SASUKE LİMON u bıraktım orada.2 sene önceydi Ayakapı Belediye tesislerinin ön burun en güzelde atçek orada balık alınır,
burunun denizi ilerisi derindir kıyıya 6-7 metre kala setleşir ve sığılaşır, atçekte olta kıyıya yaklaştığında kamışı yukarı kaldırıp takılmadan alınır kıyıya,
bir sabah ava gittiğimde yemli güzel balıkta alıyorlar ama burunda atçek yapan sadece iki kişi olta'ları takmışlar kurtamaya uğraşıyorlar kolay gelsin dedim, abi oltaları taktık kurtamıyoruz buranın dibini biliyormusunuz dedim biliyoruz dediler ,sanki tekne tonozuna taktık galiba takım geliyor geri çekiliyor,
birinin takım koptu öteki hala uğraşıyor biraz kıyılatınca boydan -boya gerilen halatı suyun üstüne çıkardı, halatı ortasından yakalamış dedim öyle dur, denize girip ip bağlayıp çekelim dedim ,havada soğuk, abi sen kamışı tut , tuttum kamışı gençler soyundu, donla denize girip halatı çekmeye çalıştılar, ortadan geldi halat ama uçlarında tonoz yapmışlar tamamı gelmedi, çekebildikleri kadar çekip kestiler ve halatı kıyıya çıkardılar, envai çeşit kaliteli rapala-kaşık-yemli takım ve kurşun toplanmış halata, abi sen devamlı buraya geliyorsun galiba bak senin rapala varsa takılmış al dediler, bende burada sadece kaşık kullanıyordum dedim bunlar sizin hakkınız, beraber temizledik takımları, boyası temizleri aldılar boyası dökülenleri bıraktılar onlarıda ben aldım güzel boyadım,
ama bunları ya ilk atmada kopardım ,yada dibe taktım,
Aydan gelen uya gitti.
ne demişler ""alma mazlumun ahını çıkar aheste-aheste!""![]()
Sabah gazete okurken gordum paylasmaya bile elim gitmediİstanbul'da Haliç'te denizden kimliği belirlenemeyen ceset çıkarıldı. O sırada balık tutan vatandaşların ise umursamadan balık tutmaya devam etmeleri görenleri şaşırttı.
26 Kasım 2017 Pazar 13:09
![]()