Istanbul boğazı ve çevresi balık avı raporları

Durum
Konu tartışmaya kapatılmıştır.
Atışın ölçülmesi için en güzel yöntem boş bir kumsalda atmak 🙂 Her sene çubaderin cumhuriyet kupasında balık avı yarışması dışında uzak atış yarışmasıda var. 100 gr kurşun ile yapılan yarışmada en yüksek atışı Engin 143 metre ile yaptı ve indiği yeri gördüğümde 180 metre gitmiştir demiştim. Bence istanbulda bu tarz bir alan bulabilsek hem atış çalışması hem kaç metre atıldığı gibi şeyleri kesin görmüş oluruz ama etrafta boş bir kumsal o kadar uzun ben bilmiyorum belki silivri taraflarında olabilir . Ama şunu rahatlıkla söyleyim 200 metre atışlar özel atış kamışları ve pendulum ile genelde atılabilen uzaklıklar .

Geçen migrosta balık reyonunda lüfer(sözde) büyümüş ve kilosu 34 liraydı, bayadır bakamıyorum balık durumu düzeldi mi biraz?

Atışın ölçülmesi için en güzel yöntem boş bir kumsalda atmak 🙂 Her sene çubaderin cumhuriyet kupasında balık avı yarışması dışında uzak atış yarışmasıda var. 100 gr kurşun ile yapılan yarışmada en yüksek atışı Engin 143 metre ile yaptı ve indiği yeri gördüğümde 180 metre gitmiştir demiştim. Bence istanbulda bu tarz bir alan bulabilsek hem atış çalışması hem kaç metre atıldığı gibi şeyleri kesin görmüş oluruz ama etrafta boş bir kumsal o kadar uzun ben bilmiyorum belki silivri taraflarında olabilir . Ama şunu rahatlıkla söyleyim 200 metre atışlar özel atış kamışları ve pendulum ile genelde atılabilen uzaklıklar .
Sofular plajı bu iş için uygun gibi görünüyor

Üsküdar neromarin balıkçılıkta yeni gelen bir misina gördüm her 25 metrede bir yazıyormuş dediklerine göre , belki bu da ölçmek için yardımcı olabilir .

Üsküdar neromarin balıkçılıkta yeni gelen bir misina gördüm her 25 metrede bir yazıyormuş dediklerine göre , belki bu da ölçmek için yardımcı olabilir .
Yok abi yeterli değil malesef misina salınımı çok fazla oluyor . Gerçek ölçüm için atışın karada yapılması ve ölçülmesi şart en iyi sonucu o şekilde alabilirsiniz. Aksi takdirde çok büyük sapmalara oluyor.

Boğaz Avrupa yakasında eski gülleci Fikret var iri-kıyım arkadaş, belki tanıyan rast gelen vardır!
oda motorunla gelir gider, onun 200 gr atışları çok güzel ve uzun düşürüyor ben onun attığı mesafesinin çeyreğini atsam gam yemiyeceğim!:uzgnm:

Yok abi yeterli değil malesef misina salınımı çok fazla oluyor . Gerçek ölçüm için atışın karada yapılması ve ölçülmesi şart en iyi sonucu o şekilde alabilirsiniz. Aksi takdirde çok büyük sapmalara oluyor.
Denize yapılan atışlarda En yakın ölçüm bence yine misina boşluğunu hızlıca aldıktan sonra olur, boşluğu hızlıca almak en fazla 5 saniye sürer bu süre zarfında da kurşun 5-10 metre suya dalış yapar, toplamdan o da düşülür, ve büyük sapmalar olmadan yakın ölçümler yapılabilir diye düşünüyorum

ONEPLUS A5000 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Birde bu çözüm var
87273da6b1b026c8f68734c79908095a.jpg

ONEPLUS A5000 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Durum
Konu tartışmaya kapatılmıştır.
Back