Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Istanbul boğazı ve çevresi balık avı raporları

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

ilkerblk

Üye
Adı
ilker balkan
Atışın ölçülmesi için en güzel yöntem boş bir kumsalda atmak :) Her sene çubaderin cumhuriyet kupasında balık avı yarışması dışında uzak atış yarışmasıda var. 100 gr kurşun ile yapılan yarışmada en yüksek atışı Engin 143 metre ile yaptı ve indiği yeri gördüğümde 180 metre gitmiştir demiştim. Bence istanbulda bu tarz bir alan bulabilsek hem atış çalışması hem kaç metre atıldığı gibi şeyleri kesin görmüş oluruz ama etrafta boş bir kumsal o kadar uzun ben bilmiyorum belki silivri taraflarında olabilir . Ama şunu rahatlıkla söyleyim 200 metre atışlar özel atış kamışları ve pendulum ile genelde atılabilen uzaklıklar .
Sofular plajı bu iş için uygun gibi görünüyor

enginson

Daimi Üye
Adı
Engin ÖLÇER
Atışın ölçülmesi için en güzel yöntem boş bir kumsalda atmak :) Her sene çubaderin cumhuriyet kupasında balık avı yarışması dışında uzak atış yarışmasıda var. 100 gr kurşun ile yapılan yarışmada en yüksek atışı Engin 143 metre ile yaptı ve indiği yeri gördüğümde 180 metre gitmiştir demiştim. Bence istanbulda bu tarz bir alan bulabilsek hem atış çalışması hem kaç metre atıldığı gibi şeyleri kesin görmüş oluruz ama etrafta boş bir kumsal o kadar uzun ben bilmiyorum belki silivri taraflarında olabilir . Ama şunu rahatlıkla söyleyim 200 metre atışlar özel atış kamışları ve pendulum ile genelde atılabilen uzaklıklar .
Üsküdar neromarin balıkçılıkta yeni gelen bir misina gördüm her 25 metrede bir yazıyormuş dediklerine göre , belki bu da ölçmek için yardımcı olabilir .

senihcan

Daimi Üye
Adı
Senih Can Kardeş
Üsküdar neromarin balıkçılıkta yeni gelen bir misina gördüm her 25 metrede bir yazıyormuş dediklerine göre , belki bu da ölçmek için yardımcı olabilir .
Yok abi yeterli değil malesef misina salınımı çok fazla oluyor . Gerçek ölçüm için atışın karada yapılması ve ölçülmesi şart en iyi sonucu o şekilde alabilirsiniz. Aksi takdirde çok büyük sapmalara oluyor.

Ercüment

Daimi Üye
Adı
Ercüment
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Boğaz Avrupa yakasında eski gülleci Fikret var iri-kıyım arkadaş, belki tanıyan rast gelen vardır!
oda motorunla gelir gider, onun 200 gr atışları çok güzel ve uzun düşürüyor ben onun attığı mesafesinin çeyreğini atsam gam yemiyeceğim!:uzgnm:

Alık balık

Daimi Üye
Adı
Ufuk
Yok abi yeterli değil malesef misina salınımı çok fazla oluyor . Gerçek ölçüm için atışın karada yapılması ve ölçülmesi şart en iyi sonucu o şekilde alabilirsiniz. Aksi takdirde çok büyük sapmalara oluyor.
Denize yapılan atışlarda En yakın ölçüm bence yine misina boşluğunu hızlıca aldıktan sonra olur, boşluğu hızlıca almak en fazla 5 saniye sürer bu süre zarfında da kurşun 5-10 metre suya dalış yapar, toplamdan o da düşülür, ve büyük sapmalar olmadan yakın ölçümler yapılabilir diye düşünüyorum

ONEPLUS A5000 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Muhayyer

Daimi Üye
Adı
Adem
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Uzun atış konusunda çok bilgim yok ama mantığımca, karada ve kurşun arkası gerçek takımla atılıp ölçülürse, kişi takımını kaç metreye attığını bilir. Boş kurşun atsan da takımla nereye attığını yine bilemez insan. Öyle veya böyle herkesin bir kumsala yolu düşer. Misal ben 2 hafta önce Şile'ye gittiğimde yapabilirmişim, upuzun kumsal ama o zaman bu konu gündeme gelmemişti.

coner

Daimi Üye
Adı
Eşref
Kan Grubu
O Rh Negatif
Üsküdar ......

70 li yıllarda Yeşilyurtta yaşadığımız dönemde dışarda oynarken uzun liküstrinlerden ucuna masra dediğimiz naylon ip ucuna toplu iğneden bükerek olta yapar midye yada ekmek kırıntısı ile balık tutmaya çalışırdım. Birkaç kez tutmuşluğumda oldu.

İlerleyen yıllarda çocukluğumda 80 li yıllarda okuldan kaçar Üsküdarda caminin önünden olta atan amcalara bakardım.
Zaten birkaç kişi olur yada olmazdı.
Onlar da sağolsunlar arasıra olta atmama izin verir balıkları toplamama müsade ederlerdi,
Çok sakin yerlerdi sessiz kimsecikler yok insanlar zaten efendi kendini bilen " insan " lardı.
Akşamı orada yapar eve dönerdim.
Adım o zamanlar yasak olan şeylere şimdi ise popüler olan gruplarla anılır olmuştu.
Gitmeye devam ettim yinede :)

ilerleyen yıllarda Galata köprüsü eski haliyle tabi.
Tabi acemiyiz el oltası ile birkaç balık yakaladığımızda bayılıyorduk.
O bile heyecan veriyordu bize o zamanlar.

Sonra Kuleliye alıştık
Orası da güzeldi sakin sessiz
Her türlü balık olurdu,
Çapari ile istavrit çinekop
Hele denk gelirse büyük çöp kovalarınının çinekop sarıkanatla dolduğunu biliyorum.
Oralarda kalabalıklaştı
Bende bozuk havalarda gitmeye çalışır olmuştum.
En kötü ihtimal sıyırtma ile tek tek topluyordum istavritleri

en son çubuklu civarı güzelce yapıldı ve oltacılar için muhteşem oldu boğaz kıyıları
Ama kötü olan artmasını istediğimiz amatör ruhlu balıkçılar değilde yamyam larla doldu maalesef.

Bu kalabalıklarda , Bu hengamelerde
Galatada balık avlamayalı herhalde 30 seneyi bulmuştur.
Kuleli ise önünden geçtiğim halde hiç cezbetmiyor
Üsküdarın kalabalığında çalışmak ( yemiyor )
Çubuklu , çakalburnu , burunbahçe , hayal kahvesine gitmeye çalışıyorum ağırlıkta.
Bunu da hafta içine izin alarak denk getiriyorum.
Hele palamut zamanı değilse bozuk havaları tercih ediyorum.
Stress atmaya giderken stress olmak istemiyorum.

Bilmiyorum
@İLKlüfER İlker kardeşimizin Üsküdar sevdasını görünce aklıma geldi , Yadıma düştü yazasım geldi .
Kahveyi yudumlarken geçmişi yad ettim.

Oltası denizde olanlara rastgele
İllaki o yıllarda raslamışızdır birbirimize.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...