Teşekkür ederim kardeşim. Yaklaşık 3 yıldır balık işi ile ilgileniyorum. İş icabı sürekli il dışına çıkıyorum ve gideceğim yerlerde ilk merak ettiğim hangi mera hangi balık konusu oluyor artık. Gitmeden ona göre hazırlık yapıyorum. Bu güne kadar limit konusuna hep dikkat ettim. Yağmurda, karda çok balığa gittim. Denize iade ettiğim onlarca balık oldu. Bu forumdan çok şey öğrendim. Ama forumda bazı kişiler sanki oturdukları yerden polemik olsun diye birşeyler yazıyor. Evet bu işte vicdan belki de en önemli kıstasımız olmalı fakat vicdanımızı bilimsel veriler ışığında şekillendirmemiz gerekir diye düşünüyorum. Yani birisi bu balık alıkonulmaz dedi diye vindansız ilan edilmek hoş değil. Keşke eleştiren arkadaşlar, büyük, küçük dostlar bizim gibi balıkların üreme yaşları, fiziksel gelişimleri, sayısal verileri gibi bilimsel verilerden anlamayan cahillere gözlerinin kararını değil de bilimin ne dediğini anlatsa. Keşke yasaların neden bu işe uygun olmadığı konusunda bizleri ikna yoluna gitse. Tekrar desteğin ve akılcı yorumun için teşekkürler. Rastgele.