Istanbul boğazı ve çevresi balık avı raporları

Durum
Konu tartışmaya kapatılmıştır.
Ceymar 65 kullanan yokmu
Var
Bende kullanan arkadaş ın ki ile denedim
Sırf merak ettiğimden.

Yemli de çaparide ziyadesiyle işgörmekte Ceymar 65 ancak kurşun arkası çalıştığınız anda makine bu kadar yükü kaldırmakta zorlanıyor.
Daha doğrusu siz atış sonrasında toplamaya başladığınızda siz yorulmaya başlıyorsunuz.
Makinenin kolu zorlanıyor ki belli bir müddet sonrasında sıkıntı çıkartacak gibi gözüküyor.
Boğazda direkt jig makinesi öneriyorlar ve öneriyorum.

😉
Rastgelsin
Teşekkürler bende 3-5 maksimum 10 atış sonrası balık da alamayınca 🙂 pes ediyorum kurşun arkası çalışırken.İdmansızlık ve tecrübesizliğe bağlıyordum ama makina etkisi de var demek ki

Hesapli olarak Ryobi Fishingking, TT Power, AP Power bu makineler üzmez ve birçok kiside vardır.

Orta segment: Shimano Biomaster sw8000pg, Shimano Saragosa,

Üst segment: Shimano Stella / Twinpower,Fliegen TD / Bullseye, Daiwa Saltiga vs

bir konu hakkında fikir almak ve görüş bildirmek istiyorum.
elimde hem ryobi app power 8000 var. hemde tubertini plus 6000 var. ( iki makinada 2018 yılında sıfır alındı. ) en fazla 100-125 gram ile kulllanmama rağmen ( çapari + yemli ) ve temiz bakmama yağlamama rağmen bir zaman sonra ryobi ses yapmaya başladı. evet profesyonel bir bakım yaptırmadım. kullanım sonrası yıkadım yüksük - kılavuz teli - kol - kafayı çıkarıp orta mil komple ince yağ ile yağlandı. tubertini plusta tık yok yağ gibi kayıyor. ama ryobide ses var. profesyonel bir bakım yaptırmak ve sorunu çözmek maksatlı yedeğe kaldırdım.
ryobideki bu ses olayı bendenmi kaynaklı yoksa tüm ryobi makinalarda daha senesi dolmadan bu ses olayı oluyormu..
** okuma trio rex sault 60 ve okuma ceymar 55 te hiç bir sorun yaşamadım. hatta trio rex sult denize düştü. tatlı su ile yıkandı. hafif yağlandı. hala sorunsuz çalışıyor **

Son düzenleme:
elimde hem ryobi app power 8000 var. hemde tubertini plus 6000 var. ( iki makinada 2018 yılında sıfır alındı. ) en fazla 100-125 gram ile kulllanmama rağmen ( çapari + yemli ) ve temiz bakmama yağlamama rağmen bir zaman sonra ryobi ses yapmaya başladı. evet profesyonel bir bakım yaptırmadım. kullanım sonrası yıkadım yüksük - kılavuz teli - kol - kafayı çıkarıp orta mil komple ince yağ ile yağlandı. tubertini plusta tık yok yağ gibi kayıyor. ama ryobide ses var. profesyonel bir bakım yaptırmak ve sorunu çözmek maksatlı yedeğe kaldırdım.
ryobideki bu ses olayı bendenmi kaynaklı yoksa tüm ryobi makinalarda daha senesi dolmadan bu ses olayı oluyormu..

Ryobilerde müzmin sıkıntı gibi gözükmekte maalesef. 🙁
Çok kişi aynı problemden şikayetçi

Bunun yanı sıra hali hazırda Tubertini yi kurşun arkasında çok rahatlıkla kullanmaktayım ( ki 6000 lik kafa , extra 8000 kafa aldım duruyor ihtiyaç duymadım )
Hiç bir problem yaratmadı bana daha
Dün içini açtım ( yıkamamışım tuz kalmış biraz mandalda )
Sildim taktım bir sıkıntı yok
Bakım yapıldımı da sıkıntı çıkartacağını sanmıyorum

👍👍👍👍👍👍

** okuma trio rex sault 60 ve okuma ceymar 55 te hiç bir sorun yaşamadım. hatta trio rex sult denize düştü. tatlı su ile yıkandı. hafif yağlandı. hala sorunsuz çalışıyor **

Maalesef Ryobi makinelerin kronik sorunu yüksük bilyasinda ki oluşan ses, bunuda her avfan sonra ince makine yağı döküp misina ile biraz ileri gerisararak yagi yedirme ve haftada bir ise yüksük bilyasini söküp greslemek koşulu ile sorunsuz kullanabilirsiniz.Bu arada minnacik rulman kullanmislar🙁🙁

Balik pek nazli ve seyrek cok yorucuydu cok taktim zaman kaybetmeseydim bikac tane daha olabilirdi

20190114_171902.jpg

15.30 - 18.00 arası Anadolu Yakasından.. Açık mesafe balığı...
6dc42d34da1aa7a5065f22ccaaa9ccde.jpg

Mi Note 3 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Artik erken saatte deilde 11den sonra yapiyo balik , acik mesafeye attik ama pek alamadik bazilari hic alamadi bi senol abi aldi oda 7 tane cok iyi geldi ona 🙂

Artik erken saatte deilde 11den sonra yapiyo balik , acik mesafeye attik ama pek alamadik bazilari hic alamadi bi senol abi aldi oda 7 tane cok iyi geldi ona 🙂
Keremcim senin ekipmanlarla bahsettiğim açığa atma şansın çok zor kardesim..

Mi Note 3 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Durum
Konu tartışmaya kapatılmıştır.
Back