mahmutsefa
Yeni Üye
2018 AĞUSTOSTA AYNI SAHİLDEN YAKLAŞIK 400 GR AĞIRLIĞINDA BİR TRAKONYA ÇEKMİŞTİM. O SAHİLDE BİR ŞEY VAR AYRICABu kadar çoğaldıklarına göre işimiz zor , katılıyorum canlı suya atmamak lazım diye düşünüyorum .
Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.
2018 AĞUSTOSTA AYNI SAHİLDEN YAKLAŞIK 400 GR AĞIRLIĞINDA BİR TRAKONYA ÇEKMİŞTİM. O SAHİLDE BİR ŞEY VAR AYRICABu kadar çoğaldıklarına göre işimiz zor , katılıyorum canlı suya atmamak lazım diye düşünüyorum .
Şöyle bir durum var... Nasıl ki olta balıkçılığı balık popülasyonu bakımından tehlike oluşturmuyorsa , tutuğumuz zararlı cins balıkları itlaf etmemizde o balık türünün (trakonya,balon,israil sazanı v.b.) azalacağı anlamı taşımıyor bence. Yinede salım yapmayalım doğrudur ancak bu tür zararlı türler için ilgili makamların çözüm araştırıp üretmesi gerekmektedir. Ülkemizde maalesef tabii... Önce kaçak,limit fazlası,limit ölçü dışında yapılan avlanmaların önüne geçsinler.Bu kadar çoğaldıklarına göre işimiz zor , katılıyorum canlı suya atmamak lazım diye düşünüyorum .
O zaman en kısa zamanda ayıklama dahil bir video bekliyoruzAslen ben Trakonya hele de büyükse salmam.Dikkatli olarak temizlerseniz müthiş lezzetli bir balıktır.Derisini ayıklayıp fileto halinde zeytinyağı sarmısak sürüp marine ettikten sonra Salçalı suya batırın ve biraz acılık için sivri biber suyuna koyun.En az yarım saat o salçalı suda yanına bir büyük " KOLA" ....açın.Hatta altına karamelize edilmiş soğan ve taze roka yapraklarıyla servis tabağına yatak yapın.Başka bir şey demiyorum.Sadece parmaklarınızı da yememeye özen gösterin diyorum.![]()
Denk gelirse severek.Gelen genelde parmak boyu kadar olduğu için onları geri salıyorum.Ama elden daha büyük olanlara denk gelirsem mutlaka.Zaten temizleme içinde kullanılan 2 alet var.Uzun karga burun pense,ve fileto bıçağı.Maşa derdim ama temizlemede kayma yapmakta.Zaten dikkat edeceğiniz 2 yer var.Sırt yüzgeci ve solungaçlar.Bunlardan kurtulduktan sonra iş sadece bağırsak ve deriden kurtulmaya bakar.Zahmetli ama tadını bilen uğraşır.O zaman en kısa zamanda ayıklama dahil bir video bekliyoruz![]()
Katılıyorum. Şöyleki zamanında bizden özellikle iskorpit isterdi teknelerde kaptanlık yapmış bir abimiz. Tuttuğumuz iskorpitleri atmaz ona getirirdik. Hemen buzluğa atar dondururdu. Sonra adet fazlalaştığında buzluktan çıkarıp çözülmeye bırakırdı. Tulum çıkarıp aynen sizin tarifinizle hazırlardı iskorpiti. Bazende buğulamasını yapardı.Aslen ben Trakonya hele de büyükse salmam.Dikkatli olarak temizlerseniz müthiş lezzetli bir balıktır.Derisini ayıklayıp fileto halinde zeytinyağı sarmısak sürüp marine ettikten sonra Salçalı suya batırın ve biraz acılık için sivri biber suyuna koyun.En az yarım saat o salçalı suda pişirdikten sonra ,yanına bir büyük " KOLA" ....açın.Hatta altına karamelize edilmiş soğan ve taze roka yapraklarıyla servis tabağına yatak yapın.Başka bir şey demiyorum.Sadece parmaklarınızı da yememeye özen gösterin diyorum.![]()
İskorpit,trakonya bunlar ölseler dahi zehirleyebilirler.İskorpit genel olarak daha büyük ve etlidir.O nedenle tercih edilir.Ama dediğim gibi büyük Trakonyalar özenle ve dikkatlice yapıldığında, aman aman.Sonuçta eski sözümüz geçerli.Denizden babam çıksa yerim.Katılıyorum. Şöyleki zamanında bizden özellikle iskorpit isterdi teknelerde kaptanlık yapmış bir abimiz. Tuttuğumuz iskorpitleri atmaz ona getirirdik. Hemen buzluğa atar dondururdu. Sonra adet fazlalaştığında buzluktan çıkarıp çözülmeye bırakırdı. Tulum çıkarıp aynen sizin tarifinizle hazırlardı iskorpiti. Bazende buğulamasını yapardı.
İlk kez yedikten sonra akşamları hususi iskorpite gider olmuştuk. ( yağda kızartması buğulamasından daha çok hoşuma gitmişti )
Yanlız ne zaman balıkları ayıklasa akşama kadar elleri davul gibi şişerdi. Canlı iken batan dikeni kadar olmasada çözülürkende yaktığını söylerdi.
Tabii p zamanlar trakonya yoktu..
Balon balığı ve israil sazanı bildiğim kadarıyla istilacı türler ama trakonyayı niye zararlı ilan ettiniz merak ettim. Zarardan kastımız insana zarar verme ihtimaliyse tamam ama ekosistem için benim bilmediğim bir zararı mı var acaba?Şöyle bir durum var... Nasıl ki olta balıkçılığı balık popülasyonu bakımından tehlike oluşturmuyorsa , tutuğumuz zararlı cins balıkları itlaf etmemizde o balık türünün (trakonya,balon,israil sazanı v.b.) azalacağı anlamı taşımıyor bence. Yinede salım yapmayalım doğrudur ancak bu tür zararlı türler için ilgili makamların çözüm araştırıp üretmesi gerekmektedir. Ülkemizde maalesef tabii... Önce kaçak,limit fazlası,limit ölçü dışında yapılan avlanmaların önüne geçsinler.
Bu balıkların yeme içme açısından reklamı yapılsa bizim aç gözlüler ( ticari avcılar) iki sezonda kökünü kuruturlar aslında![]()
Bir yerde kızıldeniz den gelmiş tür olarak okumuştum.O bakımdan söyledim...dediğiniz doğru ekosistem den ziyade insan sağlığı açısı dan tehlikeli. Yanlış değinmişim sanırım..Balon balığı ve israil sazanı bildiğim kadarıyla istilacı türler ama trakonyayı niye zararlı ilan ettiniz merak ettim. Zarardan kastımız insana zarar verme ihtimaliyse tamam ama ekosistem için benim bilmediğim bir zararı mı var acaba?