Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Istanbul boğazı ve çevresi balık avı raporları

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

camahmt

Üye
Adı
Ahmet
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Pazar emirgana aksam 8 den sabah 8 e sabahladık. Yemimiz bayattı,1 cinokop 1 güzel sarikanat gece 3-5 yolunu şaşırmış iri istavrit (yem oldular ) bi de yemlik yapmak için 3 adet kefal. Gece yarısı yanımıza bir dayı geldi Maşallah ilk atış küt, sabaha kadar 10 taneden fazla almıştır. Bir tanesi hariç boylar iyiydi. Bizle beraber 3 kişi daha vardı,onlarda 3-5 tane aldılar. Sabah kaşık rapala capari çalıştı millet, ben istavrit Çaparisi taktım 4-5 atıştan 2 sinde her seferinde 2 adet olmak üzere 4 istavrit aldım. Sonra amcam hadi gidelim dedi. Son olarak şunu öğrendim tuttuğum 3 kefalin birini yem yaptık,ikisini amcama atalım dedim,malum kefal die. Amcam sarı kulak dedi kalsın. Bende o yem yaptığı kefalin yarısı meraktan koklamistim,hiç bir şekilde denildiği gibi pis koku vs hiç yoktu. Akşam da bir güzel tadına baktım,ne bir koku ne de bir tadında kötülük yoktu. Galata vb yerlerde büyüyen kefaller gibi değil demek ki boğaz da büyüyen kefaller.

Son düzenleme:

İbrahim kürşat

Daimi Üye
Adı
İbrahim
Poyrazköy limanında su ürünlerinin olduğu bölgede avlanmak yasak mı arkadaşlar ? Bilgisi olan var mıdır?
2 3 adam boyu beton bloklar var. 1 tane lamba yok. Aralıklı aralıklı koymuslar ayagini uzatinca ulasamiyorsun ziplaman lazım. Düsersen Allah korusun ölünü zor bulurlar. Tehlikeye gerek yok. Av yasak degil ayricA

FiSHFiNDeR

Aktif Üye
Adı
Osman Uluhan
Az önce LRF sayfasında da yazdım. Tropikal ve ılıman denizlerde yaşayan ve ülkemizde akdeniz ve ege de bolca bulunan Hani balığı marmarada av vermeye başladı. Hatırlarsınız ki marmara denizinde geçen ay bir deprem yaşandı ve deprem denizde silivri açıklarında gerçekleşti. Lüfer su sıcak diye hala geçemiyor ve ılıman denizlerde yaşayan balık türleri marmara da görünmeye başlandı. Depremin enerji çıkışı suyun sıcaklığını etkilemiş olabilir mi acaba diye düşünmeye başladım. Eğer öyleyse suyun soğuması biraz daha geç olacak ve balıkta elbet gececek ama kasım ve aralığa kayacak gibi duruyor.

Oltanın

Aktif Üye
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Az önce LRF sayfasında da yazdım. Tropikal ve ılıman denizlerde yaşayan ve ülkemizde akdeniz ve ege de bolca bulunan Hani balığı marmarada av vermeye başladı. Hatırlarsınız ki marmara denizinde geçen ay bir deprem yaşandı ve deprem denizde silivri açıklarında gerçekleşti. Lüfer su sıcak diye hala geçemiyor ve ılıman denizlerde yaşayan balık türleri marmara da görünmeye başlandı. Depremin enerji çıkışı suyun sıcaklığını etkilemiş olabilir mi acaba diye düşünmeye başladım. Eğer öyleyse suyun soğuması biraz daha geç olacak ve balıkta elbet gececek ama kasım ve aralığa kayacak gibi duruyor.
hani balıgı marmaradan hıc kaybolmadıkı ? marmara bolgesının bır cok noktadasında yazın cıkar bu yazında dıger senelerde oldugu gıbı caparilere bolca geldı.

Oltanın

Aktif Üye
Kan Grubu
B Rh Pozitif
kasim araligi bekleyin .
temmuz sonu agustos bası palamut sezonudur gelen gıden olmadı agustos sonu eylul bası lufer sezonudur yıne gelen gıden olmadı kasım oldu hala ortada bırsey yok karadenız bolgesınde ınsanlar kan aglıyor yukarda balık yok kı asagıya akıs olsun yukarda balık olucak asagı akıcak bızde nasıbımızı alıcaz yukarlar malesef cok kotu bu balık kasımdada gelmez durum onu gosterıyor.

FiSHFiNDeR

Aktif Üye
Adı
Osman Uluhan
hani balıgı marmaradan hıc kaybolmadıkı ? marmara bolgesının bır cok noktadasında yazın cıkar bu yazında dıger senelerde oldugu gıbı caparilere bolca geldı.
Ben ilk defa duydum ve gördüm hiç te denk gelmedi bana. Tabi doğrudur olabilir de çok uzun bir balık geçmişim yok, ama ılıman denizlerde yaşayan bir balık türü olduğunu biliyorum. Bu sebeple suyun şu an olması gerekenden daha sıcak olduğunu düşünüyorum. Kasım ayına geldik marmara denizinde hani balığı ne alaka diye sesli düşündüm :)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...