Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Istanbul boğazı ve çevresi balık avı raporları

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

EMİN

Aktif Üye
Adı
EMİN YILDIRIM
Lüfer şilede. Sabah suyunda kırmış arkadaşım balığı
Lüfer aylardır Şilede açıkta var zaten,tekneler uzun olta ve zargana ile güzel avlar yapıyorlar ama zalimin kızı kıyıya inmiyor,sular çok çekildi, kıyılardaki meralar resmen kum altında şu an

Cerkuday

Üye
Adı
Murat
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Eyvallah abi sağolasın ama bize bir şey denk gelmiyor bu sene! Az önce eve geldim çoluk çocuk maskarası olduk :) 15 gündür avrupa yakasında gitmediğim yer kalmadı. Denizde şansımız yok dedim dün kısırkayanın üst tarafında bulunan göllere gittim ordan da elimiz boş döndük. Aralık ayı girmeden balığa gitmeme kararı aldım. İnşallah yeni ayda herşey çok güzel olacak!

iskorpit61

Daimi Üye
Adı
mahir
Şile fenerin ordaki mendirekten alıyolar ama oltacılar rapalayla. Orası zalım değil şuaralar

es.barış61

Daimi Üye
Adı
Barış Esmer
Kan Grubu
AB Rh Pozitif
kurban bayramı yaaa.kurban. dini vecibemiz bizim.onda bile dünyaya madara oluyoruz.her sene kılasiktir haberlerde görürüz boğazın suyu kırmızı oldu die.bu ne yaaa. onun için adam bize 100tl ye sahteyi çakar elin gavuru. gider gavurdan 300tl ye kamışta alırız.sonra ara babam balığı ara.bide yav lrf ne spin ne wtd ne. bundan 10 sene önce lrf mi vardı? alayı teleskopik kamıştı.ip misinamı vardı? köprüde adamın oltasında çıkrık makine gördüm ben aga. ne özenti milletiz yav. size yemin ediyorum bizim denizlerimiz gavurda olsun adamlar varya görmeye fotoğraf çekmeye bile para alır. al ben trabzonluyum.geçen yaz arkadaşlarımı uzungöle götürdüm. göl yok ya.onu bırak arabanı komaya yer yok. bunu kim yaptı? suriyelilermi? yooo benm hemşerim yaptı hemde. suriyeli parayı bastırdı. sende o güzelim alanı tabiatı katlettin.hadi git te orda alabalık tut bakalım hadi? ben çocukluğumda o derelerde ne alabalık alıodum elimle hemde lüks le. onun için çok hatamız var arkadaşlar çokk.
Hay sen çok yaşa reis,
Babam dahil büyüklerimiz Trabzon'da şöyle kara sazan alırdık, böyle alabalık alırdık vs vs anlatırlar. İşte bi külek dolusu balık alırdık 2 saatte falan.
(Külek: Karadeniz bölgesinde ahşaptan yapma eski usul kap. Şimdilerde ki boya galonundan daha Büyük)
Demem o ki o bilinçsiz avlanmlalar şimdiki nesile kara sazanı ve alabalığı efsane olarak bıraktı ne yazıkki :(
Denizlerimiz için vehamet dah ciddi boyutta...

Mi A1 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

iskorpit61

Daimi Üye
Adı
mahir
Hay sen çok yaşa reis,
Babam dahil büyüklerimiz Trabzon'da şöyle kara sazan alırdık, böyle alabalık alırdık vs vs anlatırlar. İşte bi külek dolusu balık alırdık 2 saatte falan.
(Külek: Karadeniz bölgesinde ahşaptan yapma eski usul kap. Şimdilerde ki boya galonundan daha Büyük)
Demem o ki o bilinçsiz avlanmlalar şimdiki nesile kara sazanı ve alabalığı efsane olarak bıraktı ne yazıkki :(
Denizlerimiz için vehamet dah ciddi boyutta...

Toprakk adamm hes hapcam die hem bizim fındıklığa direği çaktı, hemde derenin ansn ... anladın. Onun için yapcak bişe yok aslında çokta,iş işten geçti. Bu iyi günlerimiz

es.barış61

Daimi Üye
Adı
Barış Esmer
Kan Grubu
AB Rh Pozitif
Barış ustam peki spin tam olarak hangi aya kadar devam eder?kurşun arkası ve spin için aylar farklı mı oluyor?meselâ bu günler spin yapar ama kurşun arkası yapmaz denilebilir mi?sonuçta ikisi de sahte ama?
Estağfurullah reis, usta değilim sadece çok seviyorum bu hobiyi..
Gördüğüm ve yaşadıklarıma binaen şunu ifade edebilirim. Spin avı nispeten daha sığ ve bakir alanlarda suyun henüz tam soğumadığı zamanlarda yapılıyor. Spin kelime anlamı olarak "sektirme" anlamında yani su üstü avı demek. Pendik-kartal-maltepe hattında özellikle Mayıs döneminde (dönüş balığı) daha verimli olduğunu söyleyebilirim.
Şahsen ben spin için bu sene İstanbul'un Karadeniz sahillerini yokluyorum fırsat buldukça. Hatırı sayılır bir skor yaptım mı? Hayır.. ama mesafe olarak yorucu, benzin vs.. Gerçekten İstanbul dışına çıkmak ve tam olarak yabana gitmek on numara...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...