Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Istanbul boğazı ve çevresi balık avı raporları

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Lüfer53

Aktif Üye
Adı
Erdinç
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Eğer amatör balıkçılık belgeniz varsa 4 oltaya kadar atabilirsiniz. Ama yok ise zabıta alabilir. Eğer yanınızdaki arkadaşın belgesi var ise 4 oltada benim arkadaşlar sadece sohbet ediyoruz diyebilir. o zaman dokunamazlar.
Yine alamaz. Bu belgeyi almak yada av esnasında yanında bulundurmak zorunlu değil

Lüfer53

Aktif Üye
Adı
Erdinç
Kan Grubu
O Rh Pozitif

Büyük Beyaz

Daimi Üye
Adı
Serhat karayol
@Lüfer53 evet zabıta ile vermemek için mücade edeceksiniz.

ALTINCI BÖLÜM Yasal İşlemler Cezalar MADDE 14- (1) Bu Sirküler hükümlerine aykırı hareket edenlere 1380 sayılı Su Ürünleri Kanunu ile buna tadil eden 3288 ve 4950 sayılı Kanun’un ilgili maddeleri uygulanır. Koruma ve kontrolle görevli olanlar Madde 15- (1) (Su Ürünleri Kanunu-Madde 33) Tarım ve Köyişleri Bakanlığı teşkilatında ve Bakanlığa bağlı su ürünleri ile ilgili teşekküllerde su ürünlerinin, deniz ve iç suların koruma ve kontrolü ile görevlendirilen personel ile emniyet, jandarma, sahil güvenlik, gümrük ve orman muhafaza teşkilatları mensupları, belediye zabıtası amir ve mensupları, kamu tüzel kişilerine bağlı muhafız, bekçi ve korucular ile emniyet ve jandarma teşkilatının bulunmadığı yerlerde köy muhtar ve ihtiyar heyeti üyeleri bu Kanunla ve bu Kanuna istinaden konulan yasaklardan dolayı, bu Kanun kapsamına giren suçlar hakkında zabıt varakası tutmak, suçta kullanılan istihsal vasıtalarını ve elde edilen su ürünlerini zapt etmek ve bunları 34 üncü madde hükmü saklı kalmak şartı ile adli mercilere teslim etmek; ek madde-3'te yer alan hükümler çerçevesinde idari para cezalarını kesmekle vazifeli ve yetkilidirler.

piperka106

Üye
Kan Grubu
A Rh Pozitif
İnşallah devamı gelir bu uygulamanın. Geçen balık tutarken köprüde malzeme satan sakallı geldi 3 - 4 tane olta kurdu yanıma. Akşam burası kalabalık oluyor da yer kalmıyor dedi. Patır patır ticaret yapıyorlar köprü üzerinde. Katılaşarak devam etmesi dileğiyle.

Amonephis

Aktif Üye
Adı
Gökhan Kırkgül
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Oldukça iyi niyetli bir yaklaşım fakat Galata Köprüsünde avlanmadınız pek sanırım. O adamlar pek de gariban sayılmaz. Yapılan uygulamanın hukuksuz olması bir kenara, o boş oltanın yerini insanlara kiraladıklarını herkes biliyor.
Evet orada hiç avlanmadım haklısınız orada ki bazı insanlar bu işi ticarete dökmüş olabilir ama yinede gırgır ve trollere gereken denetimi yapılmazken bu biraz fazla...

Adı
Emre
Kan Grubu
A Rh Negatif
Köprüdeki malzemecilere de müdahale etsinler bir zahmet. 3 kişinin sığacağı yere yerleşmek için çantamı indirdim oltamı açacakken herif dediki burada mı tutacaksın, evet dedim, benden malzeme alırsan buyur geç tut dedi, malzemeye ihtiyacım yokki dedim, o zaman dolu orası, tutamazsın orda dedi. Suratına bakılmayacak tiple polemiğe girmek istemedim bastım gittim.

FARUKSEZER

Daimi Üye
Adı
FARUK SEZER
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Balık fiyatları artmış artacağı kadar, bu zihniyet bizi felakete götürüyor zaten. Bu yılı kurtaralım da seneye bakarız. Bu günün değil aslında şu an on yıl sonrasının balığını yiyoruz.
Hamsi 15 TL., İstavrit 20- 25 TL. yine ucuz proteinler arasında. avı yasaklar ve boy limitini arttırırlarsa bu fiyatlarda da kalmaz.

Lüfer53

Aktif Üye
Adı
Erdinç
Kan Grubu
O Rh Pozitif
@Lüfer53 evet zabıta ile vermemek için mücade edeceksiniz.

ALTINCI BÖLÜM Yasal İşlemler Cezalar MADDE 14- (1) Bu Sirküler hükümlerine aykırı hareket edenlere 1380 sayılı Su Ürünleri Kanunu ile buna tadil eden 3288 ve 4950 sayılı Kanun’un ilgili maddeleri uygulanır. Koruma ve kontrolle görevli olanlar Madde 15- (1) (Su Ürünleri Kanunu-Madde 33) Tarım ve Köyişleri Bakanlığı teşkilatında ve Bakanlığa bağlı su ürünleri ile ilgili teşekküllerde su ürünlerinin, deniz ve iç suların koruma ve kontrolü ile görevlendirilen personel ile emniyet, jandarma, sahil güvenlik, gümrük ve orman muhafaza teşkilatları mensupları, belediye zabıtası amir ve mensupları, kamu tüzel kişilerine bağlı muhafız, bekçi ve korucular ile emniyet ve jandarma teşkilatının bulunmadığı yerlerde köy muhtar ve ihtiyar heyeti üyeleri bu Kanunla ve bu Kanuna istinaden konulan yasaklardan dolayı, bu Kanun kapsamına giren suçlar hakkında zabıt varakası tutmak, suçta kullanılan istihsal vasıtalarını ve elde edilen su ürünlerini zapt etmek ve bunları 34 üncü madde hükmü saklı kalmak şartı ile adli mercilere teslim etmek; ek madde-3'te yer alan hükümler çerçevesinde idari para cezalarını kesmekle vazifeli ve yetkilidirler.
Sesi çıkmayanın vur kafasına mantığı. Şahsen ben vermem. Olta takımyla benide götürmek zorunda kalırlar. Kurallar kanunlar değişir, yazılı gerekçesini sunar, aykırılık yaptıysak kanuna karşı boynumuz kıldan ince. Ama şuanki şartlarda zor alırlar elimden oltamı.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...