Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Istanbul boğazı ve çevresi balık avı raporları

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

İbrahim kürşat

Daimi Üye
Adı
İbrahim
Komsularin arabasinda bisi yok ama eve kadar girmis heyelan. Istinat duvari vardi. Zaten saglam durmuyordu devrilmis sonunda

hamdialev

Daimi Üye
Adı
Hamdi ALEV
Kan Grubu
O Rh Negatif
Kanal İstanbul un yapımı siyasi olabilir, rant da olabilir başka bir şey de olabilir. Ancak o şekilde felâket olayı olduğunu düşünmüyorum.

Akıntıyı niye durdursun? Balık popülasyonunu niye azaltsin?

Ha bütün balıklar burdan geçmeyecek derseniz, biz az balık görürüz derseniz düşüncenize bir şey diyemem.

Bu konuda bilimsel bir sürü bilgi var. Kimi bir şey olmaz derken kimi de İstanbul u yok eder diyor. Baktığınız zaman da herkes kendi siyasi düşüncesine göre yorum yapıyor.

Kanal olur olmaz bilemem ama felaket derecesinde bir sonuç olacağını sanmıyorum.

Bu arada kanala kalmadan biz bunları zaten yapıyoruz. Kanalsiz da felaket bizde zaten..

exxper

Daimi Üye
Adı
Mehmet
Kanal İstanbul un yapımı siyasi olabilir, rant da olabilir başka bir şey de olabilir. Ancak o şekilde felâket olayı olduğunu düşünmüyorum.

Ha bütün balıklar burdan geçmeyecek derseniz, biz az balık görürüz derseniz düşüncenize bir şey diyemem.

Bu konuda bilimsel bir sürü bilgi var. Kimi bir şey olmaz derken kimi de İstanbul u yok eder diyor. Baktığınız zaman da herkes kendi siyasi düşüncesine göre yorum yapıyor.

Kanal olur olmaz bilemem ama felaket derecesinde bir sonuç olacağını sanmıyorum.

Bu arada kanala kalmadan biz bunları zaten yapıyoruz. Kanalsiz da felaket bizde zaten..
hocam aynen katılıyorum genelde siyası olarak bakılıyor yapılan doğru olsada yanlış olsada, benimde şahsi düşüncem oraya o kadar yatırım yapılacağına teknolojiye yatırım yapmaları bana daha mantıklı geliyor.

HAKKO1

Yeni Üye
Adı
HAKAN
kanal istanbul bakarsın yeni mera oluşturur. balıklar boğaz yerine orayı tercih eder oraya balıkçı tekneside giremez. gerçi bizim surf kamışlar le karşı kıyıya ulaşırız :) lrf ve pin için güzel mera olabilir. bakıcaz işin muhattabı uzman ve yetkililer karar vericek duruma.

hamdialev

Daimi Üye
Adı
Hamdi ALEV
Kan Grubu
O Rh Negatif
kanal istanbul bakarsın yeni mera oluşturur. balıklar boğaz yerine orayı tercih eder oraya balıkçı tekneside giremez. gerçi bizim surf kamışlar le karşı kıyıya ulaşırız :) lrf ve pin için güzel mera olabilir. bakıcaz işin muhattabı uzman ve yetkililer karar vericek duruma.
Kanal olursa inşallah dibine buyuk betonlar atarlar. Bu sayede balik yuvasina dönüşür oralar.

ibrahim1903

Aktif Üye
Adı
ibrahim
Kan Grubu
B Rh Negatif

izlenmesi gereken güzel bir program. Cemal hoca türkiyede oşinografi konusunda sayılı hocalardandır. kısa vadede balık ve canlı popülasyonu karadenizden gelen besin açısından zengin su ile marmarada artsa da uzun vadede marmara denizindeki oksijensiz alan(dipteki) artacak ve marmara denizi canlılığını önemli ölçüde yitirecek diyor. programı izlerseniz daha net anlarsınız.

yorumları değerlendirirken https://www2.scopus.com/freelookup/form/author.uri sitesinden yorumu yapanı aratıp h indeksine bakmak daha sağlıklı olur.

HAKKO1

Yeni Üye
Adı
HAKAN
Kanal olursa inşallah dibine buyuk betonlar atarlar. Bu sayede balik yuvasina dönüşür oralar.
valla yuva olacağını sanmıyorum oralar duz beton olacaktır. ama boğaza göre daha hızlı bir geçiş sağlayaağı için balıklar tercih edebilir. karadeniz den akıntı marmaraya akacaktır. boğazadan da karadenize doğru bir sirkülasyon olabilir.
doğa bu nasıl tepki verir bilinmez

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...