Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

İstanbul Boğazında Kullanmak Üzere Surf Kamışı Tavsiyesi

gökdeniz

Yeni Üye
Adı
Gök
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Herkese Merhabalar,

Daha keyifli olduğunu düşündüğüm için spin balıkçılığı yapmak istiyordum ancak İstanbul yaygın meralarının uygun olmadığına yönelik çok fazla geri dönüt almamdan dolayı surf kamış ile avlanmaya niyetlendim. Çok fazla bütçem olmadığı için Kamışa en fazla 2bin tl gibi bir bütçe ayırdım. Birinci önceliğim elbette sağlam olması bunun yanı sıra hafif ve kapalı boyunun kısa olmasını da önemsiyorum ancak 4.20 bir kamışta kapalı boyunun istediğim ölçüde kısa olması çok mümkün görünmüyor. Benim bulduğum bazı modeller şunlar:

Okuma Fına Pro Tele Surf Kamışı 420 CM

Dam Imax Tele Surf 14'/4.20m Mf 100-250g 5 Parça

Shimano Sonora Surf Te 4.20m 200g Surf Kamış

Daiwa Crossfire 420 CM 100-250 Gr Surf Kamış

Dam fiyat ve kapalı boy avantajına sahip ancak kalitesi nasıl bilemiyorum. Okumanın bu serisini daha önce görmemiştim ancak belli bir kalitesi vardır diye eklemek istedim. Shimano'nun bu modeli hakkında sağlıklı bir bilgi edinemedim. Makine için çok araştırma yapamadım ancak Captain sumo 8000 hakkında genel olarak iyi bahsedilmiş gibi gördüm.

tavsiyelerinize açığım. Şimdiden teşekkür ederim.

SKARPİ66

Daimi Üye
Adı
ÖZCAN TÜREMEN
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Hafif derken neyi kastetmiştiniz?
Seçtiğiniz kamışlar ya 600 gram ve üstünde yada genelinde uçta gezer yüzük var.
Gezer yüzükler özelliklede seçtiğiniz kamışların üstünde yer alan gezer yüzük tipleri 125-130 gr üstü kurşun kullanımlarında döner. Problemlidir kısacası.
Ayrıca seçtiğiniz kamışlardan okuma (500 gr) hariç diğerleri 600 gr.
Özellikle shimano sonora 679 gr. Ciddi kol kası yapar.

gökdeniz

Yeni Üye
Adı
Gök
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Evet hafif olmasını önemsiyorum ancak bu fiyat aralığında böyle bir ürün bulamadım ne yazık ki. Albastar Trachurus modeli 385 gr ama daha bu hafta Tarabya'da birisi aynı kamışla 175 gr kurşun atarken kamış kırıldı bundan dolayı ürüne karşı bir soğuma oluştu.

SKARPİ66

Daimi Üye
Adı
ÖZCAN TÜREMEN
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Evet hafif olmasını önemsiyorum ancak bu fiyat aralığında böyle bir ürün bulamadım ne yazık ki. Albastar Trachurus modeli 385 gr ama daha bu hafta Tarabya'da birisi aynı kamışla 175 gr kurşun atarken kamış kırıldı bundan dolayı ürüne karşı bir soğuma oluştu.
trachurus en fazla 100-120 gr kurşun ile çalışılabilecek bir çapari kamışı. Dengeli ve sağlıklı bir kamış değil. 150 gr kurşun ile dahi uç kırılıyor.
Maalesef ekonomik şartlar sebebi ile fiyatlar uçtu. 2022 yılında 1000 tl olan bir ürün bu sene fiyatı 2 ye hatta 3 e katladı. Üstüne fırsatçılıkta binince…
Düzgün bir ikinci el kamışta bakabilirsiniz düşünürseniz.
Taşıma probleminiz yoksa şayet boğaz şartlarında 3 parça kamışlar daha sağlıklı.
Okuma wawe power yada okuma alaris 420 kamışlar var. Bu kamışların ucundaki gezer yüzük tipi daha sağlıklı ve düzgün. Diğer modeli gibi her atışta sorun yaşatmaz. Eğer olacak ise bu tip gezer yüzüklü kamış bakın derim.

gökdeniz

Yeni Üye
Adı
Gök
Kan Grubu
A Rh Pozitif
trachurus en fazla 100-120 gr kurşun ile çalışılabilecek bir çapari kamışı. Dengeli ve sağlıklı bir kamış değil. 150 gr kurşun ile dahi uç kırılıyor.
Maalesef ekonomik şartlar sebebi ile fiyatlar uçtu. 2022 yılında 1000 tl olan bir ürün bu sene fiyatı 2 ye hatta 3 e katladı. Üstüne fırsatçılıkta binince…
Düzgün bir ikinci el kamışta bakabilirsiniz düşünürseniz.
Taşıma probleminiz yoksa şayet boğaz şartlarında 3 parça kamışlar daha sağlıklı.
Okuma wawe power yada okuma alaris 420 kamışlar var. Bu kamışların ucundaki gezer yüzük tipi daha sağlıklı ve düzgün. Diğer modeli gibi her atışta sorun yaşatmaz. Eğer olacak ise bu tip gezer yüzüklü kamış bakın derim.
Hocam yardımlarınız için teşekkürler. Tavsiyeniz ve araştırmalarım üzerine 3 parça kamış üzerine karar kıldım. Okuma Ceymar 4.30 3 parça kamış ve ceymar cxt-65 aldım. İp misina olarak da kendo 0.17 300mt ice blue aldım. İp dışında içime sindi ancak fiyat performans olarak en uygun ürün bu geldi. Tekrardan teşekkür ederim.

SKARPİ66

Daimi Üye
Adı
ÖZCAN TÜREMEN
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Hocam yardımlarınız için teşekkürler. Tavsiyeniz ve araştırmalarım üzerine 3 parça kamış üzerine karar kıldım. Okuma Ceymar 4.30 3 parça kamış ve ceymar cxt-65 aldım. İp misina olarak da kendo 0.17 300mt ice blue aldım. İp dışında içime sindi ancak fiyat performans olarak en uygun ürün bu geldi. Tekrardan teşekkür ederim.
Okuma ceymar 3 parça kamış (bence) orta segmentte okumanın sayılı kamışlarından biri. Yaklaşık 5 senedir yemli avlarında boğazda kullanıyorum. Sağlam dengeli atış mesafesi güzel. Makinaya bir şey diyemem.
Tecrübe kazandıkça malzeme seçiminizde artar. Sorun etmeyin.
İyi günlerde kullanın. Bereketli olsun.

gökdeniz

Yeni Üye
Adı
Gök
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Teşekkür ederim, sağ olunuz. Misina olarak 0.17 sipariş etmiştim lakin 0.21 göndermişler sizce iade edip 0.17 mi almalıyım yoksa İstanbul Çubuklu ya da Tarabya civarlarında 0.21 kullanılabilir mi? İp kalınlaştıkça erim düştüğü için avcılık olumsuz etkileniyor deniyor ondan dolayı kararsız kaldım.

Son düzenleme:

SKARPİ66

Daimi Üye
Adı
ÖZCAN TÜREMEN
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Teşekkür ederim, sağ olunuz. Misina olarak 0.17 sipariş etmiştim lakin 0.21 göndermişler sizce iade edip 0.17 mi almalıyım yoksa İstanbul Çubuklu ya da Tarabya civarlarında 0.21 kullanılabilir mi? İp kalınlaştıkça erim düştüğü için avcılık olumsuz etkileniyor deniyor ondan dolayı kararsız kaldım.
021 kalın. Boğaz için bile kalın. Normalde 8x014 yada 016 ideal. Önede 020-022 ipten yada sağlam 035 misinadan şok bağlarsınız. Şok ipi kullandığınızda 170-200 gr kurşunu çok rahat atarsınız. Gerçi ipinizi sardıktan sonra meradaki malzemecilerde şok ipi vardır. 10 mt bağlatırsınız.

gökdeniz

Yeni Üye
Adı
Gök
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Tamamdır hocam, değişim talep edeyim o zaman. Tekrardan teşekkür ederim.