Kamışın sertliği atar aralığıyla alakalı değildir. LRF ye ilk başladığım zaman 2-12 yle başladım. Pişman mıyım? Hayır değilim. Ama şu zamanki bilgim olsa 2-12 almazdım. Atar aralığı genişledikçe şunu da atarım bunu da atarım düşüncesi geliyor insanın aklına. Bence çok doğru değil. Hepsinden biraz olsun kafası o. Balık bol olduğunda hepsiyle alırsın. Ama nazlı olduğunda fark orada devreye giriyor. Ana amacın istavritse LRF ye göre yüksek atar aralığı seçmeni önermem. Özellikle levrek, mırmır kovalamayacaksan, hafif takımla başla. Zaten LRF ile istavrit avına bile doyum olmuyor amaç zevk almaksa.
Son olarak meranı tanıman da önemli. Ben bu kadar sene boyunca LRF takımımla mırmır ve levrek hiç almadım, denk gelmedi çünkü. İstavrit, iskorpit, kaya balığı ve çinekop tutabildim sadece. Yazdıklarımı göz önünde bulundurarak kendi fikirlerinle harmanla ve istediğini yap. Sonrasında içinde kalan bir şey olmasın. Topladığın ekipmanlardan memnun kalmadığında düzgün baktığın sürece ikinci el olarak satadabilirsin. Memnun kalmazsan değiştirirsin. İp misina olarak da 0.2 veya 0.3pe işini görür. Liderin çekerini ip misinadan az tutuyorum ben. Herhangi bir takılma veya zorlanmada ipin ve makinenin zorlanmaması ve lider düğümünden kopması için. Farklı kullananlar da var, tercih meselesi.