Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

İstanbul da kullanmak için lrf set önerisi

Kemal 0234

Yeni Üye
Adı
Kemal 0234
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Merhabalar Büyükçekmece bölgesinde oturuyorum lrf set almak istiyorum avlamak istediğim balıklar levrek mırmır istavrit bana buna göre kamış makine önerisi yapabilir misiniz

berkay099

Yeni Üye
Adı
Berkay
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Öncelikle bütçenize göre hareket etmeniz seçeceğiniz kamış ve makineyi almanızda size filtre görevi görecek. Kalanlar arasında da meranıza göre tekrar filtreleme yapmanız gerekli. Hedef balıklarınız sonucunda şunu sormalısınız kendinize. Örneğin; ben istavrit tutacağım ama ayda yılda 1 sürpriz şekilde levrek vurursa onu da kıyıya getirebileyim mi yoksa istavrite de atıcam özel olarak levreğe de atıcam mı diyorsunuz. Ben her zaman birinci seçeneğe çok daha yakınım. Yaklaşık 8 senedir lrf av yapıyorum. Söylediklerim tecrübe dahilinde olan şeyler. İstavrit için çok hafif takımlar istanbulda her zaman daha iyi iş yapar. Boğaz harici olan kıyı şeritleri genelde kayalık olduğu için ağırlığın biraz fazla olması bile balığı bulduğunuz yerde silikonunuzun kalma süresini ciddi manada azaltır. Takılmaması için sardığınızda da sürüyü kaçırırsınız, beklerseniz de ağırlıktan dolayı kayaya takarsınız. Benim önerim düşük atar aralığına sahip mümkünse 210 213 ten uzun olmayan kamışlar. 240 lık hafif atarlı kamışımla balığı çıkardıktan sonra zaptetmek zor oluyor. Çünkü çoğu LRF kamışı UL aksiyona sahip uçları fazlasıyla esnek kamışlar. Makinede de 1000lik , 55 civarı sarım yeterlidir. Onun dışında makinede önemli olan misinayı düzgün sarması. Bunun için de sağdan soldan kullanılan makinelere bakın. Veya baktığınız modeli iyice araştırın. Eksik kaldığım yerler varsa grup üyeleri görmeleri dahilinde tamamlayacaklardır. Şimdiden hayırlı olsun, rastgele.

Bedri35

Daimi Üye
Adı
Bedri
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Berkay Bey durumu harika özetlemiş. Ben yıl genelinde max 3 gr atarlı kamış kullanıyorum. Özellikle Mırmır ya da eşkina var ise hedefte ya da çinekop o zaman 0.6-10 gram kamışımla gidiyorum. Her ikisini tek kalemde max 7 ya da benzeri bir kamışla yapabilirsiniz diye tahmin ediyorum. Marka model tamamen ayrılan bütçeye bağlı.

Kemal 0234

Yeni Üye
Adı
Kemal 0234
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Bütçem max 7 bin aşmazsa daha iyi olur şuan araştırdım daiwa samorai RF 206 cm 0.5-6 Gr atarlı kamış ve daiwa ninja 1000 makina uygun olur mu

Kemal 0234

Yeni Üye
Adı
Kemal 0234
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Makina daha uygun fiyatlı iş yapacak bir şey de olabilir sizinde yorumlarınızı merak ediyorum av olarak bu balıkları kıyıya alabileceğim şekilde bir set olması daha iyi olur her balık için bir set yapacak bütçem yok maalesef

berkay099

Yeni Üye
Adı
Berkay
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Aslında çok ayrıntılı konular ama kafanızı karıştırmak istemem. Sonuca gelirsek evet kıyıya alabilirsiniz, makinenizin drag gücü ve misinanızın çeker değeri sizin için önemli olan. Sonrasında en büyük iş de kalama ayarı. Ayda yılda bir denk gelen trofe balıkları kıyıya çıkarmanızı sağlayacak asıl unsur balığı yormanız (kalama + tecrübenizdir). Zamanla ne demek istediğimi çok daha anlayacaksınız. Takımınız için büyük sayılacak balıkları da mümkünse kamışınızla kaldırmamaya çalışın. Bu tür hafif kamışlar büyük balık kaldırmaya dayanamaz. Marka ve model önermiyorum. Bütçenizi ve bu bilgiler dahilinde seçimi içinize sinen kısımdan yana kullanmanız taraftarıyım.

Kemal 0234

Yeni Üye
Adı
Kemal 0234
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Peki bu kombin bir sete misina ve lider değerleri ne olmalı

Kemal 0234

Yeni Üye
Adı
Kemal 0234
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Bu kamış yerine 1-10 veya 1-12 atarlı bir kamış alsam lrf için çok mu sert olur

berkay099

Yeni Üye
Adı
Berkay
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Kamışın sertliği atar aralığıyla alakalı değildir. LRF ye ilk başladığım zaman 2-12 yle başladım. Pişman mıyım? Hayır değilim. Ama şu zamanki bilgim olsa 2-12 almazdım. Atar aralığı genişledikçe şunu da atarım bunu da atarım düşüncesi geliyor insanın aklına. Bence çok doğru değil. Hepsinden biraz olsun kafası o. Balık bol olduğunda hepsiyle alırsın. Ama nazlı olduğunda fark orada devreye giriyor. Ana amacın istavritse LRF ye göre yüksek atar aralığı seçmeni önermem. Özellikle levrek, mırmır kovalamayacaksan, hafif takımla başla. Zaten LRF ile istavrit avına bile doyum olmuyor amaç zevk almaksa.
Son olarak meranı tanıman da önemli. Ben bu kadar sene boyunca LRF takımımla mırmır ve levrek hiç almadım, denk gelmedi çünkü. İstavrit, iskorpit, kaya balığı ve çinekop tutabildim sadece. Yazdıklarımı göz önünde bulundurarak kendi fikirlerinle harmanla ve istediğini yap. Sonrasında içinde kalan bir şey olmasın. Topladığın ekipmanlardan memnun kalmadığında düzgün baktığın sürece ikinci el olarak satadabilirsin. Memnun kalmazsan değiştirirsin. İp misina olarak da 0.2 veya 0.3pe işini görür. Liderin çekerini ip misinadan az tutuyorum ben. Herhangi bir takılma veya zorlanmada ipin ve makinenin zorlanmaması ve lider düğümünden kopması için. Farklı kullananlar da var, tercih meselesi.

Kemal 0234

Yeni Üye
Adı
Kemal 0234
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Kamışın sertliği atar aralığıyla alakalı değildir. LRF ye ilk başladığım zaman 2-12 yle başladım. Pişman mıyım? Hayır değilim. Ama şu zamanki bilgim olsa 2-12 almazdım. Atar aralığı genişledikçe şunu da atarım bunu da atarım düşüncesi geliyor insanın aklına. Bence çok doğru değil. Hepsinden biraz olsun kafası o. Balık bol olduğunda hepsiyle alırsın. Ama nazlı olduğunda fark orada devreye giriyor. Ana amacın istavritse LRF ye göre yüksek atar aralığı seçmeni önermem. Özellikle levrek, mırmır kovalamayacaksan, hafif takımla başla. Zaten LRF ile istavrit avına bile doyum olmuyor amaç zevk almaksa.
Son olarak meranı tanıman da önemli. Ben bu kadar sene boyunca LRF takımımla mırmır ve levrek hiç almadım, denk gelmedi çünkü. İstavrit, iskorpit, kaya balığı ve çinekop tutabildim sadece. Yazdıklarımı göz önünde bulundurarak kendi fikirlerinle harmanla ve istediğini yap. Sonrasında içinde kalan bir şey olmasın. Topladığın ekipmanlardan memnun kalmadığında düzgün baktığın sürece ikinci el olarak satadabilirsin. Memnun kalmazsan değiştirirsin. İp misina olarak da 0.2 veya 0.3pe işini görür. Liderin çekerini ip misinadan az tutuyorum ben. Herhangi bir takılma veya zorlanmada ipin ve makinenin zorlanmaması ve lider düğümünden kopması için. Farklı kullananlar da var, tercih meselesi.
Teşekkür ederim