Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

İstanbul-Kadıköy Çanakkale-Dalyan Köyü

tuncay-ay

Aktif Üye
Abi Eski iskele , Dalyan vs. Civarlarda balık durumu nasıl ? Ara sıra yolum düşüyor. Yeniköy'de takılıyorum o kadar verimli olmuyor.

ufakraki

Yeni Üye
Adı
Kaan Utkun
Tuncay kardeşim ekim ayında oradaydım. Geçen seneye göre bu sene durum kötü. Pek balık yoktu.
Babakale limanda akşam suyunda 1 saat içersinde 2 sargoz ve 1 karagöz aldım. En iyi av bölgem orası olmuştu. 3 kişi olduğumuz için daha fazla avlanmadım, malum rakının yanına yeterli oldu :)
Dalyanda ispendek,zargana,kefal ve ufak çupralar alınıyordu. Ben 500gram civarı karagöz aldım, başkada bişi alamadım.
Eski iskelede(odunluk iskelesi) tek tük gece kalamar yaptı,balık olarak karagöz, zargana ekim sonuna doğru birkaç sefer kolyoz aldılar.
Ekim ayı ortasında bir gece kumburuna gitmiştik, orada olta atanlarda dahil sabaha kadar yılanbalığından başka birşey gelmedi.
Yeni iskelede gemi geldiğinde içeri girebilirsen, geminin yanından kalamar alan arkadaşlar vardı.
Yeniköy limana bu sene ilk defa gittim, o gece birkaç saat durduk, oltalar takılıp kopmaya başlayınca dönmüştüm. Tek tük balık alan vardı ama karanlıkta göremedim.
Bölgede şu anda son durum nedir bilemiyorum. En son bildiğim gördüğüm bunlar :)

tuncay-ay

Aktif Üye
Tuncay kardeşim ekim ayında oradaydım. Geçen seneye göre bu sene durum kötü. Pek balık yoktu.
Babakale limanda akşam suyunda 1 saat içersinde 2 sargoz ve 1 karagöz aldım. En iyi av bölgem orası olmuştu. 3 kişi olduğumuz için daha fazla avlanmadım, malum rakının yanına yeterli oldu :)
Dalyanda ispendek,zargana,kefal ve ufak çupralar alınıyordu. Ben 500gram civarı karagöz aldım, başkada bişi alamadım.
Eski iskelede(odunluk iskelesi) tek tük gece kalamar yaptı,balık olarak karagöz, zargana ekim sonuna doğru birkaç sefer kolyoz aldılar.
Ekim ayı ortasında bir gece kumburuna gitmiştik, orada olta atanlarda dahil sabaha kadar yılanbalığından başka birşey gelmedi.
Yeni iskelede gemi geldiğinde içeri girebilirsen, geminin yanından kalamar alan arkadaşlar vardı.
Yeniköy limana bu sene ilk defa gittim, o gece birkaç saat durduk, oltalar takılıp kopmaya başlayınca dönmüştüm. Tek tük balık alan vardı ama karanlıkta göremedim.
Bölgede şu anda son durum nedir bilemiyorum. En son bildiğim gördüğüm bunlar :)

Yeniköyde at-çek levrek alan gördüm ama bana iş yapar bir şey denk gelmedi hiç. Kumburun altına gitmeyi düşündüm nasip olmadı. Eski iskeleyi denemek istiyorum. Babakale limanının namını duydum oraya da iş harici yolum düşmedi. Bakalım kısmetse önümüzde ki yıl (2014) aklıma gelen her yeri gezmeyi düşünüyorum. Bilgiler için teşekkür ederim :)

ufakraki

Yeni Üye
Adı
Kaan Utkun
Denemek lazım tabi, sonuçta her sene değişebiliyor. Balıkçı arkadaşlarla irtibata geçmekte fayda oluyor, aynadan hangi balık nerede görüyorlar. Ona görede av bölgesi seçilebilir.
At-çek pek yapmadım, genelde yemli avlanıyorum. O konuda ne söylesem yalan olur.
Babakaleye sapmadan, gülpınarın girişindeki yokuşun başından sağa toprak yol girer,Kumbağlar diye geçer,ordaki limanada uğramanı tavsiye ederim, ordada balık oluyor. O bölge hem kara hemde deniz avcılığında iyi meradır. Uçarıda kaçarıda mevsimine göre kara avında mutlaka bulursun ;)

Eski iskele keyifli oluyor, hem nevaleni alıyorsun hem balığını tutuyorsun. Üşürsen gider hemen içecek çay kahve tekel hemen stoklarını tazelersin. Yaz zamanı orda balık malzemeleri satan bir abi duruyor. Ondanda günlük av raporları ve malzeme tedariki yapabilirsin. Sardalya vb. yem tedariği içinde 2 tane balık satan mekan var. Halikarnas balıkçılıktan bu zamana kadar yemsiz çıkmadım. (canlı yem hiçbirinde bulunmuyor) Aynı zamanda pişirmede yapıyorlar. Bu bilgilerde aklında bulunsun kardeşim.

tuncay-ay

Aktif Üye
Eyvallah abi. Yemci olduğunu bilmiyordum geniş çaplı bilgilendirmen için ayrıca teşekkür ederim.

setko

Aktif Üye
Sevgili Kaan
Üyelik bilgilerine Dalyan köyü yazmışsın.Bende her yaz sık sık giderim Dalyan'a
Kısmet olur tanışırız belki
Selamlar...

ufakraki

Yeni Üye
Adı
Kaan Utkun
96 senesinden beri yazları ve bazı kış dönemleri Dalyan'dayız.
Kısmet olursa tanışırız tabiki, belkide birbirimizi sima olarak tanıyor bile olabiliriz :)
Sevgiler.