Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

İstanbul'da lrf..

karga

Daimi Üye
Adı
Bahadır bozer
Kan Grubu
A Rh Pozitif
merhabalar bende lrf ye yeni başlayacak olanlardan biriyim

acaba yurt genelimi beklemede kalınmalı ben antalyada ve bana yakın iç tatlı sularda deneme yapmak istiyordum
bekleme sebebi kış şartlarımıdır
Ben çoğunlukta ist da avlanıyorum bunun dışında Ege ve Akdeniz'de ise sadece yaz tatillerinde avlandığım icin bu aylar icin kesin birşey diyemem
Havalar soguk olduğunda balik kıyıya yaklaşmıyor lrf ile mesafe çok uzun olmadıgından pek verim alınamıyor asıl sebeb bu tatlı su icin ise hiç tecrübem yok

alperserttas

Aktif Üye
Adı
Alper
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Arkadaşlar öncelikle merhaba. Ben Ahmet. Sizi gizliden gizliye okuyup aşka gelen bir balık sevdalısı olarak lrf işine girdim. Girdim ama bu iş kıyılarımızda geniş yer kaplayan surfcülerin arasında yapılacak birşey değil. Deneme yanılma yöntemini denersek de sıkılıp bırakma gibi bir tehlike var. Beni bu işe sizler bulaştırdınız. Şimdi bu işi bana öğreteceksiniz başka yolu yok :). Arabam var sadece Pazar'ları müsaitim. Japonya'ya gidelim deseniz gelirim lrf yi öğrenmek için. Kısacası üstad aranıyor. Şu an elimde light spin kamış var. Shimano sicimitar ax 210 ul 1-4 kamış da bu haftaiçi elime geçecek. Saygılar.
Merhaba LRF stiline hoş geldin. Başlangıç için çok zorlanacağın sonrasında inanılmaz zevkli avlara imza atacağın bu av stili senin tüm balık avcılık düşüncelerini kökten değiştireceğine eminim. Başladığımda deneme yanılma ile bişeyler öğrendim fakat öğrendiklerimi sitemde sizlere toparlamaya çalışıyorum. www.lrfolta.com adresinde elimden geldiğince bilgilendirmeye çalışıyorum. Eğer konular yetersiz kalırsa iletişim kısmına girip bana mail atarak anında ulaşabilirsiniz. Onun dışında forumda çok tecrübeli ağabeylerimiz var zaten @karga Bahadır abi hemen yardıma koşmuş bile :)
kamış makine tercihini yapmışsın hayırlı olsun. Çanta yani malzeme tercihlerini bizlere danışarak yapman bölgende hedef balığa yönelik avlanman ve maddi anlamda seni zorlamaması adına daha olumlu olacaktır. LRF av stilinde balık dipte, fakat balık tutanlar da görüyorum. Malesef hava şartlarından dolayı gidemiyorum ben de. Şimdilik soğukların etkisi ile yatışlardayım :D Ama bu sürede de malzemelerini tamamla derim. Sezon başladığında zaten alacağın bir sürü şey çıkacak eksiklerini gördükçe yetişemeyeceksin. Şimdiden bir çanta yap derim...
Ekipmanlarım Bunlar benim ekipmanlarım. Belki çanta hazırlamanda göz ucuyla da olsa bakmanda fayda var :)

alperserttas

Aktif Üye
Adı
Alper
Kan Grubu
A Rh Pozitif
merhabalar bende lrf ye yeni başlayacak olanlardan biriyim

acaba yurt genelimi beklemede kalınmalı ben antalyada ve bana yakın iç tatlı sularda deneme yapmak istiyordum
bekleme sebebi kış şartlarımıdır
Alp bey Antalya civarında at çek avcılığı suların sıcak olmasından olsa gerek, devam ediyor. Bölgede mini jig ve türevleri ile meraları yoklamanızda fayda var. İç sularda ise Turna balığı için av yasağı başladığından sanırım 1 Mart'a kadar yasak var. Bu süre zarfında balıkları yakalayıp geri bıraksak da üreme zamanında hırpalamamak adına iç sularımızda da av yapmıyoruz genellikle. Ama akdenizde verim alabileceğinizi düşünüyorum.

indianaconz

Aktif Üye
Adı
Reşat A.
Kan Grubu
A Rh Negatif
alper kardeş kullandığınız kafa ve el fenerleri ile ilgili bilgi verebilirmisiniz marka tavsiyesi + fiyat gibi.Teşekkürler.

alperserttas

Aktif Üye
Adı
Alper
Kan Grubu
A Rh Pozitif
alper kardeş kullandığınız kafa ve el fenerleri ile ilgili bilgi verebilirmisiniz marka tavsiyesi + fiyat gibi.Teşekkürler.
Kafa fenerime beş tl verdim. Markasını bilmiyorum. Bir seneyi geçti kullanıyorum. 3 ince pil ile çalışıyor. El feneri ise bir herhangi bir yerden aldığım led ışık veren iyi aydınlatan bir kaç tane var. Usb ile telefon şarjlı olan da var led olan da. Hangisinin pili çoksa onu alıyorum :D

alperserttas

Aktif Üye
Adı
Alper
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Lrf ekipman video' sun da tanıtmış olduğun U:V: ile ısıtıcı özelliği olanlar hakkındaki ??:rolleyes:
Heh böyle sorarsanız tanımlayabilirim. El ısıtıcısı+ tel şarj usbsi+ fener olarak kullanılıyor biri. Onu Avon'da katalogda gördüm iki sene önce aldım şarj ediliyor. Her av sonrası şarja takıyorum. İnternette de benzerlerini bulabilirsiniz sanırım.
Diğer uv fener Balık av bayiinde buldum. Sadece uv ışık veriyor. Aslında sahte para feneri falan diye ararsanız da bu fenerden bulabilirsiniz. Aman aman bi para vermedim 20 tl falandı sanırım o da. Maket balıkların ve silikonların uv ışık altında nasıl göründüğünü merak ettiğimden fenerle aldığım ürünleri inceliyorum. Avlağa götürmeme gerek kalmıyor. UV fener tuttuğumda uv ışığı absorbe etmiyor. Sadece ışığı absorbe ediyor. Onun için el ısıtıcılı fenerlerle gidiyorum genelde.

Ekli dosyalar

Ahmet Çevik

Aktif Üye
Adı
Ahmet Çevik
Kan Grubu
AB Rh Pozitif
Alper bey sizi ve sitenizi yakından takip ediyorum. Tatlı su avcılığından deniz avına geçişi lrf ile yapıyorum sanırım o yüzden biraz sıkıntı yaşıyprum. Bahadır abi vallahi çok memnun olurum seninle avlanmaktan. Bunu söz olarak kabul ediyorum. :) alper bey kamış nasıl sizce?

Ahmet Çevik

Aktif Üye
Adı
Ahmet Çevik
Kan Grubu
AB Rh Pozitif
Bahadır abi sence nasıl kamış tercihim.