Link vermek yasak mı bilmiyorum ama şu youtube kanalının oynatma listesindeki takımlar çok hoşuma gitti
Ama hangi iple yapıyor kaç numara iğne bunları anlayamadım. Birde sanırım iyi %100 florokarbon bulmak lazım ama hangisi bilmiyorum.
Youtube linkleri yasak olmamalı. Videodaki teknik hızlı bağlamak için çok iyi bir teknik ama kuvvet ve kösteği bedenden ince yapamama bakımından dezavantajlı. Ben merada acil takıma ihtiyacım olmadığı sürece onu kullanmıyorum. Bir de bu videoda muhtemelen köstekler düzgün dursun diye makine misinasına bakacak şekilde köstek kesiyorlar. Kurşuna bakacak yöne kesmeye kıyasla takımı daha da zayıflatıyor bu.
Evde oturup takım hazırlıyorsanız bence ihtiyacınız kadar iğne bağlayıp köstekler hazırlamanız ve bunları bedene düğüm atmadan beden misinasına dizmeniz daha iyi olur. Ben de gazi fishing'den köstek nasıl bağlanır videosu paylaşayım (zamanlı, 1-2 dk izleseniz işi çözersiniz):
Bu teknikle kösteği bağlarken bedene hiç düğüm atmadığımız için bedenimiz daha sağlam kalıyor. Atıyorum attığınız videodaki teknikle 0,35 mm beden kullanarak bağladığınız takım, muhtemelen 0,30 mm misinayla bedene düğüm atmadan bağladığınız takımdan zayıf olacaktır.
Takımınızda saracağınız misina kalınlığı veya kullanacağınız iğne boyutu/tipi için hiç bilginiz yoksa hedef balığınıza göre internette tarama yaparsanız aklınızda bir şeyler oluşur. Öyle bulamazsanız forumda da sorabilirsiniz.
Fluorokarbon konusuna gelince. Bence şimdilik fluorokarbona girişmeyin. Pahalı olmasının yanı sıra düğüm atması daha zor. Görünmezlik iddiası bence pazarlama taktiğinden başka bir şey değil. Aşınma direnci iddiası da bence tamamen pazarlama safsatası. Avantajları var ama ilkten bence gerek yok. Takım bağlamada iyileştikçe zaten eksiklerinizi görürsünüz, fluorokarbonu o zamanlar değerlendirirsiniz.
Son bir tüyo: Bağladığınız takımlarda kurşun kayaya falan takıldığında tüm takımı kaybetmemek için kurşunun biraz üstünde bir yerden misinayı falçatayla biraz yaralamanızı öneririm (bıçağı tıraş bıçağı gibi kullanıp misinayı birazcık inceltin, kesik atmayın).