Çoğu kişi 35 gr kullanıyorsa bir bildikleri de olmalı diye düşünüyorum.
Her zaman uzağa erim için daha ağır kurşun, silikon, jig, kaşık v.b. kullanmak doğru görünse de her mekan, balık, avlanma stili v.b. için doğru olmayabilir. Merada ilişken yoksa ve balık açıktaysa ağır kurşunla daha uzak alanlar taranıp bir avantaj oluşturulabilir. Ama balık 35 gr kurşun mesafesinde bulunuyorsa da 100 gr kurşun kullanmak gereksizdir. Kurşun hafifleştikçe dibe takılma minumuma inerken balığı hissetme ve zevk alma ise maksimuma çıkar.
Bunlardan daha önemlisi ise güvenlik. Hem sizin hem de yanınızda avlanan kişilerin güvenliği.
100 gr kurşunu çapari ile atmak için sıradan, hazır takımlara güvenmemek gerek diye düşünüyorum. Mutlaka bizden daha fazla bu işi tecrübe edenler, buradan herkese yardımcı olacak şekilde katkıda bulunabilirler.
Çapari tecrübem fazla yok. Yaptığım avlarda 25-35 gr ağırlıklı atışlarda hazır takım 0.30 mm çapari bedeni kopmazken, 50 gr kurşuna 15- 20 atış dayanabildi...
Acaba 0.30 mm misina 100 gr kurşuna ne kadar dayanabilir? Çapari bedeni 100 gr kurşunda kaç mm olmalı? Ben 50 gr kurşunda fırdöndülü kurşun kullanmıştım. Acaba fırdöndülü kurşun misinanın daha çabuk kopmasına mı sebep oldu? Takımımı kendim mi hazırlayayım, yoksa ağır kurşunla atılacak güvenli hazır çapariler var mı? v.b. soruların cevapları dikkatlice incelenmeli, yaa çapari işte... deyip geçmemeli diye düşünüyorum. Rastgele.