Merhabalar, öncelikle cevap veren herkese teşekkür ediyorum. Bugun ki tecrübemi yazmak istiyorum köşede kalsın bu soruyu soranlara rehber olur belki. Öncelikle tuzla da avlandım kurşun ağır; mera da derinlik ve akıntı olmadığı için direkt dibe çöktü yüzeyde yüzdürmek imkansız hale geldi. Sizlere tavsiyem akıntı olmayan yerde uzağa atmak için ağır kurşun kullanmayın dibe batıyor ve istavrit tutmanız imkansız hale geliyor. Son olarak çapari kurşunu taşımadı ve koptu. Benim için de tecrübe olmuş oldu böyle böyle öğrenicez işte 🙂
tecrübe olmuş..
🙂
konuya kendi tecrübeme dayanaraktan bir katkida ben yapayım demiştim ama ... sonunun cevabi tecrübe ile alınmış..
Şu aşamada konuyu açan arkadaşa değilde genel olarak konuya vecap vermek gerekirse...
Bu tür sorular biraz daha net sorulur ise daha sağlıklı cevap verilir yada alınır diye düşüyorum .
🙂 misal makine bilgisi, kamış bilgisi misina bilgisi ve uç çapari nin hazır veya el yapımı olduğu ile bedeninin kaçlık olduğu gibi. vs. bun lar yazıldımı direk sorunun cevabi genel olarak sorunun cevabi hem fikir verilir diye düşünüyorum...
Tuzlada bi dönem iskeleden gece vakti hassas şamandıra ile çok güzel istavrit avı yapmıştım... pek keyifli idi ... bu arada tuzlaya 2 günlüğüne ziarete gitmiştir. bir gecesini iskelede balık avı ile sabahlayarak geçirdim. sabah vaktide kiloya varan kefal avı ile sonlandırdım....
oltadaki kurşunun ağırlığı ;
meranın durumu,
olta takımının kombinasyonun Amacı, yeterliliği ve kaldıra bileceği sınır,
ve en önemlisi kişinin tecrübesi ne
Göre farklılık gösterir.
Aynı zamanda oltanın ucundaki ağırlığın ne kadar uzağa gidebileceği veya atılacağı yukarıdaki şartlara göre değişkenlik gösterir. (alışkanlık, tecrübe, takım kombinasyonunun amaca yeterliliği,) bence tabiii ..
🙂
Cümleye rast gelsin...