Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

İstavrit için lrf kamış

mohac

Daimi Üye
Adı
Aykut
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Ustalarım istavrit avı için lrf kamış almak istiyorum. Aklımda Shimano bassterra XT+ 0.5 8 var. Bu atar aralıklarında solid tip kamış tavsiyeniz olursa çok memnun olurum. Dün akşam güzel istavrit yaptı gaza geldim

M2101K6G cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Bedri35

Daimi Üye
Adı
Bedri
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Hocam aramıza hoş geldiniz. Zehir alınmış. Fakat bahsettiğiniz kamış fiyatı hızlı bir arama ile 5000-6500 aralığında onu gözden çıkardıysanız biraz daha ekleyip bunun yerine gamakatsu, tenryu,yamaga gibi japon işi öneririm. İstavrit kamışı diye bir benzetme yaptığınız için de üst atar 8 gayet fazla. Max 5 hatta yerine göre max 3 atarlı kamış yeterli. Ne kadar ince ve hafif kamış + ince ip o kadar büyük hissiyat lrf de. Ha bir de solid tubular meselesi var. Ben Major craft crostage ile beraber tubularcı oldum şimdiki kamışım da tubular. Vuruşlar böyle küt küt değil bam güm yer yer aduuuuuket şeklinde geliyor. Balık bindikten sonrası da çok keyifli bu opsiyonu da değerlendirin derim.

0.5-8 atarlı kamış 1-1.5 gramlarda keyif vermeyebilir sağır kalabilir.

Son düzenleme:

mohac

Daimi Üye
Adı
Aykut
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Hocam aramıza hoş geldiniz. Zehir alınmış. Fakat bahsettiğiniz kamış fiyatı hızlı bir arama ile 5000-6500 aralığında onu gözden çıkardıysanız bunun yerine gamakatsu, tenryu,yamaga gibi japon işi öneririm. İstavrit kamışı diye bir benzetme yaptığınız için de üst atar 8 gayet fazla. Max 5 hatta yerine göre max 3 atarlı kamış yeterli. Ne kadar ince ve hafif kamış + ince ip o kadar büyük hissiyat lrf de. Ha bir de solid tubular meselesi var. Ben Major craft crostage ile beraber tubularcı oldum şimdiki kamışım da tubular. Vuruşlar böyle küt küt değil bam güm yer yer aduuuuuket şeklinde geliyor. Balık bindikten sonrası da çok keyifli bu opsiyonu da değerlendirin derim.

0.5-8 atarlı kamış 1-1.5 gramlarda keyif vermeyebilir sağır kalabilir.
Bedri hocam dediğiniz araliklara inersem ben o kamışı 2 güne kırarım zaten verebileceğim parada en fazla 5bin TL.

Engin.B

Üye
Adı
ENGİN B
Arkadaşın yaptığı yorum gayet isabetli bir yorum olmuş. Bütçeniz elveriyorsa max 5 atarli bir aji kamışı edinin. Gamakatsu, Tenryu, MJ Aji-do gibi markalar tercih edebilirsiniz. İlave olarak şunu da belirtmek isterim ki bu kamislarin hepsi 45-60 gram aralığında olacağı için makina tercihinizi de buna uygun yaparsanız takimizinin dengesi çok daha iyi olacaktır. Alacağıniz keyif de aynı oranda artacaktır.

OmerAydın

Daimi Üye
Adı
Ömer Aydın
Bende o kamışı kırarımcılardanım hatta sırf bu sebepten severek kullandığım kamışı bile elden çıkarsam mı diye kaç kere düşündüm bilmiyorum 😅
Bu ara piyasada çokça pompalanan bir kamış var ben kullanmadım kullanan da denk gelmedi ki deneyeyim ama çok fazla yorum görüyorum tabi reklam çalışması da olabilir tam emin değilim mifine olması lazım adı tabi bu kamışı satan arkadaşın müşterileri müşteriden öte taparcasına da yorum yapabiliyor ama bir araştırmanızı öneririm..
Eklediğiniz resimdeki boylarda istavrit avının aji bir set ile av yapıldığında verdiği keyif akıllara zarar ve müthiş keyifli 😄
Sonradan gelen edit all in one tadında crostage 0.6-10 tavsiye edebilirim hem çıtkırıldım durmuyor hem dirayetli ve güçlü aji ye de dip e de gelir ayrıca istavritte de keyifli bir kamış

Son düzenleme:

Gorkembjk

Aktif Üye
Adı
Görkem
Kan Grubu
O Rh Pozitif
5 bin liram olsa 2500 lira da borçlanır ilandaki tenryu kamışımı alırdim🤣 şaka bir yana bu bütçeye aklıma gelen en iyi seçenekler crazee ajimeba max 5, crazee ajimeba max 8, major craft aji do 1 g 0.2-3, major craft crostage crx s692 0.6-10 aji, yoksa crx s732 aji 0.6-10

mohac

Daimi Üye
Adı
Aykut
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Arkadaşlar hepinizin yorumlarını okudum kafa hepten gitti. Hepsini not aldım iclerinden bir kaçını çevremde kullananlar var deneyip öyle alacam. Bu akşamki avın fotoğrafıda ekte

emreaktas

Aktif Üye
Adı
Emre Aktaş
5 bin liram olsa 2500 lira da borçlanır ilandaki tenryu kamışımı alırdim🤣 şaka bir yana bu bütçeye aklıma gelen en iyi seçenekler crazee ajimeba max 5, crazee ajimeba max 8, major craft aji do 1 g 0.2-3, major craft crostage crx s692 0.6-10 aji, yoksa crx s732 aji 0.6-10
En doğru seçenek bu, ulan 5bin :D

lapin

Daimi Üye
Adı
Mert S.
Takip konu çok iyi bende aji bir kamış arıyorum fakat aklımdaki soru işareti şu , 5 gram aji bir kamış alırsam 8-9 gramlarda sorun yaşarım hedef balığım perch ve boğaz hattı

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

OmerAydın

Daimi Üye
Adı
Ömer Aydın
Takip konu çok iyi bende aji bir kamış arıyorum fakat aklımdaki soru işareti şu , 5 gram aji bir kamış alırsam 8-9 gramlarda sorun yaşarım hedef balığım perch ve boğaz hattı

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Sadece aji için Max 4 onun yanına bir dönem dip avlarında ve jig için 1-5 kamış ile başlayıp 8-9 hatta 10 Gr Lara çıkmak için 3-20 bir kamış bakarken buldum kendimi ki hatta bir 3-20 kamış da alıp teknede kırdım sonrasında 0.6-10 aralığına yönelip all in one yapabilir miyim diye düşünerek kırılan 3-20 yerine bir kamış almadım şuan elimde 0.6-10 atarlı bir kamış Max 4 bir kamış ile yola devam ediyorum..
Macerayı özetledikten sonra izlenimlerimi belirteyim av alanım Anadolu yakası Pendik ten Beykoz Çubukluya kadar olan meralar ilk yola çıkarken 0.5 Gr jighead ler ile av yaparım dedim ama bizim burada rüzgar her zaman o avları yapmamıza izin vermiyor özellikle boğaz hattı çoğu zaman 2 ve 3 Gr jighead istiyor + silikon ile 2.5 , 3.5 Gr a çıkıyor ağırlık sıfırdan bir set yapıyor olsam ve hedef avım sadece istavrit değilse yine 0.6-10 iyi bir kamış ile yola devam eder 1 makine 2 kafa ile birine 0.2pe ip diğerinde 0.4 veya 0.6 pe ip ile ava göre kafa şeklinde devam ederdim.. sonrasında sadece istavrite özel Max 2 bir kamış işin fantazi boyutu olarak da bir köşede dururdu fakat bu seferde denge vs. konularından kaynaklı makineyi de üst segment bir yere taşımak gerekecek bunu da göz ardı etmemek gerekiyor