Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Istavrit Için Misina Tavsiyesi ?

qreyton

Üye
Adı
MERT CAN
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Selam arkadaşlar istavrit için misina önerilerinizi alabilir miyim bazıları örgü(ip) al diyor bazıları normal al diyor kafam karıştı? Genelde 80-100 gr kurşun kullanıyorum
Kamışım : okuma carbonite 3,90 80-150
Makina : shimano catana 4000 fc

Tavsiyelerinizi bekliyorum .

barlas61

Daimi Üye
Adı
Okan
İp yada misina fark etmez. Makina hem ip hemde misinaya uygun. Sadece istavrit mi avlayacaksiniz?

SKARPİ66

Daimi Üye
Adı
ÖZCAN TÜREMEN
Kan Grubu
A Rh Pozitif
0,25 - 0,28 misina yada 014 ip. Hatta fazla akıntı ve takılma yok ise 012 ip..
Carbonit 3,90 kamış - ceymar 55 makina. Kafada ip yedek makarada 0,28 misina var.
İp ile çalıştığınızda balıkları vuruşlarını tek tek sayarsınız. Ama kamışı çek sar yaparken kamışın esnemesine göre siz aksiyon verirsiniz. İp esnemediği için.
Misina çalıştığınızda hissiyat ipteki kadar olmaz ama misinanın kendi esnemesi + kamıştaki çek sar ile çok daha güzel aksiyon alıyor.
Tabii bu söylediklerim istavrit ve çapari için geçerli.
Yok yemlide çalışırım derseniz ip her zaman birinci tercih.

qreyton

Üye
Adı
MERT CAN
Kan Grubu
A Rh Pozitif
0,25 - 0,28 misina yada 014 ip. Hatta fazla akıntı ve takılma yok ise 012 ip..
Carbonit 3,90 kamış - ceymar 55 makina. Kafada ip yedek makarada 0,28 misina var.
İp ile çalıştığınızda balıkları vuruşlarını tek tek sayarsınız. Ama kamışı çek sar yaparken kamışın esnemesine göre siz aksiyon verirsiniz. İp esnemediği için.
Misina çalıştığınızda hissiyat ipteki kadar olmaz ama misinanın kendi esnemesi + kamıştaki çek sar ile çok daha güzel aksiyon alıyor.
Tabii bu söylediklerim istavrit ve çapari için geçerli.
Yok yemlide çalışırım derseniz ip her zaman birinci tercih.
Tşk ederim peki ip misina için tavsiyeniz var mı çok pahalı olmayan .

barlas61

Daimi Üye
Adı
Okan
Arkadas soylemis zaten. Bende de ayni kamis var zevkli makina da okuma. İp kullaniyorum. Ali den 500 mt almistim onu kullaniyorum. Memnunum da. Hatta yeniden siparis vericektim ama bu vergi konusundan dolayi acaba vermesem mi diye dusunuyorum. :(