huseyind
Daimi Üye
Anadolu yakasında Üsküdar, kuleli, vaniköy, kandilli, kanlıca, çubuklu , beykoz gibi meralarda avlananınız oldu mu izmarit için? En verimli yerler , saat, takım ve yem hakkında bilgi verebilir misiniz?
Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.
Akşamları yenikapıda çok geliyor. Genelde eşkina takımı ile çok alınıyor. Gayet güzel boylarda. Bir gecede eşkina takımı ile el kadar boylarda 4-5 adet aldığım oluyor. Yemediğim için salıyorum.Aynen balatda fenerin orda cikiyor baska nerelerde cikiyor?
Eskiden çift köstekli mantarlı , mantarsız inanılmaz av verirdi izmarit , midyeciler sağolsun izmarit avcılığı da karaborsa oldu artık .Anadolu yakasında Üsküdar, kuleli, vaniköy, kandilli, kanlıca, çubuklu , beykoz gibi meralarda avlananınız oldu mu izmarit için? En verimli yerler , saat, takım ve yem hakkında bilgi verebilir misiniz?
Biz bu sene Akbuk kazıklı da çipura avına gitmiştik izmarit yakaladık hayatımda ilk defa yakaladım ve yedim ama lezzetine bayıldım siz neden yemiyorsunuz İstanbul da kilerin lezzeti farklı mı?Akşamları yenikapıda çok geliyor. Genelde eşkina takımı ile çok alınıyor. Gayet güzel boylarda. Bir gecede eşkina takımı ile el kadar boylarda 4-5 adet aldığım oluyor. Yemediğim için salıyorum.
İstanbulda ( en azından kendi yaşadığım semtte ) balıkçı tezgahlarında yoktu izmarit. Balık tutmaya başladığım ve izmariti öğrendiğim zamanda hep " dişliye iyi yem olur " mantığı vardı. Sanırım bu nedenledir.Biz bu sene Akbuk kazıklı da çipura avına gitmiştik izmarit yakaladık hayatımda ilk defa yakaladım ve yedim ama lezzetine bayıldım siz neden yemiyorsunuz İstanbul da kilerin lezzeti farklı mı?
O mantık kesinlikle doğru . Yemli lüfer familyası avcılığında 1 numaralı yem izmarittir . Defalarca deneyim ettim , özellikle tazeyse yem lüfer hiç tereddüt dahi etmiyor . Tezgahlarda görünmemesinin sebebi avcılığının zahmetli ve tutulması diğer balıklara göre daha zor olmasıdır diye düşünüyorum . Gancur diye tabir ettiğimiz yavru izmaritler adamı verem eder . Yeme dokunduğunu bile hissetmeden yem uçar .İstanbulda ( en azından kendi yaşadığım semtte ) balıkçı tezgahlarında yoktu izmarit. Balık tutmaya başladığım ve izmariti öğrendiğim zamanda hep " dişliye iyi yem olur " mantığı vardı. Sanırım bu nedenledir.
Bildiğim kadarı ile hala balıkçı tezgahlarında yoktur.
Aslında balığın çok kılçıklı olması tezgahlarda yer tutmamasına en büyük sebep sanırım.Biz bu sene Akbuk kazıklı da çipura avına gitmiştik izmarit yakaladık hayatımda ilk defa yakaladım ve yedim ama lezzetine bayıldım siz neden yemiyorsunuz İstanbul da kilerin lezzeti farklı mı?