Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Izmarit Avi

B

budun

Misafir
Küçük izmarit balığını mantarlı lüfer takımına şakşak tabir edilen yöntemle bağlayıp attığımda daha dibe inmeden yemi kaptırdığım oldu. Gerçekten izmarit lüferin en sevdiği yemler arasında yer alır. Lüfer balığı suların soğuması ve mevsimsel özelliğinden dolayı yağlı olan hamsi ve izmariti daha çok yer.

Mektupla

Daimi Üye
Akşamları yenikapıda çok geliyor. Genelde eşkina takımı ile çok alınıyor. Gayet güzel boylarda. Bir gecede eşkina takımı ile el kadar boylarda 4-5 adet aldığım oluyor. Yemediğim için salıyorum.
Mâşallah...

Son düzenleme:

yusufselcuk

Aktif Üye
Adı
Yusuf Selçuk
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Aslında balığın çok kılçıklı olması tezgahlarda yer tutmamasına en büyük sebep sanırım.
Bide şöyle bir durum var. Bir zaman yine izmarit yakalamışım. Yaklaşık 10-12 adet. El kadar. İri boylarda. Oturduğumuz evin kapıcısı gayrimüslümdü. Balıktan boş dönünce sorgulardı. Ne getirdin diye. Verdim izmaritleri ona. Ben bana söylenecek diye beklerken adam sevinçle " bu akşam boklu kebap yiyeceğiz " demişti.
Sonra öğrendim. İzmariti içini temizlemeden pişirirlermiş.daha lezzetli olurmuş. ( denemedim bilmiyorum )
Yanlız pişirmesini bilen birinden yerseniz çok lezzetli olfuğunu biliyorum. Ama bol kılçıklı. Yem için fileto keserken yada tulum çıkartırken görürsünüz.
evet temizlemesi zahmetli zor olmuştu belki ondan rağbet görmüyordur

E

Erden Eren

Misafir
Biraz eski bir başlığı hortlatmış olacağım ama izmarit konusunda kullandığım 10 numara iğne ve 12 numara Owner iğneler konusunda ısrarla yanlış yapıyorsun diyenler oluyor. Bu 3 sayfayı okuduğumda da iğne numarası konusunda net bir kanıya varamadım açıkçası.

Hatta daha açık konuşmak gerekirse; masam mezem eşliğinde oturup alkol tüketeceğim tembelimsi günlerimde ben 10-12 numara iğne ile 1 tane alırken, balığa 2-3 senedir başlamış, sevdiğim bir abimiz benden daha büyük iğnelerle 10-12 adet alıyor. :)
Kendisi ne iğne numarası ne de diğer ayrıntılardan pek anlamadığından, burada sizlere, değerli hobidaşlara, üstadlara danışayım dedim.

Yer Maltepe Dolgu, yem midye.
Hatta hafta içi olası tembel günlerimden birinde, izmarite çalışacağımda bu kez karides ile denemeyi düşünüyorum.