Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Izmarit Avi

huseyind

Daimi Üye
Adı
Hüseyin
Anadolu yakasında Üsküdar, kuleli, vaniköy, kandilli, kanlıca, çubuklu , beykoz gibi meralarda avlananınız oldu mu izmarit için? En verimli yerler , saat, takım ve yem hakkında bilgi verebilir misiniz?

Cihad

Aktif Üye
Aynen balatda fenerin orda cikiyor baska nerelerde cikiyor?

SKARPİ66

Daimi Üye
Adı
ÖZCAN TÜREMEN
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Aynen balatda fenerin orda cikiyor baska nerelerde cikiyor?
Akşamları yenikapıda çok geliyor. Genelde eşkina takımı ile çok alınıyor. Gayet güzel boylarda. Bir gecede eşkina takımı ile el kadar boylarda 4-5 adet aldığım oluyor. Yemediğim için salıyorum.

Zargana1903

Aktif Üye
Anadolu yakasında Üsküdar, kuleli, vaniköy, kandilli, kanlıca, çubuklu , beykoz gibi meralarda avlananınız oldu mu izmarit için? En verimli yerler , saat, takım ve yem hakkında bilgi verebilir misiniz?
Eskiden çift köstekli mantarlı , mantarsız inanılmaz av verirdi izmarit , midyeciler sağolsun izmarit avcılığı da karaborsa oldu artık . :acpsnr:

Cihad

Aktif Üye
Son bi soru daha aksama yakin saatler yapiyor yazmissiniz peki sabahin ilk isiklarinda gitsem av yapar mi

cagrioz

Aktif Üye
Adı
ÇAĞRI Ö
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Yaklaşık 10 yıl kadar önce şu an ki Kasımpaşa deniz hastanesinin önünde tekneyle tutardık orada büyük bir şamandıra var ondan midye toplar önce bir güzel yemleme yapardık ardından klasik çapari takımı ile tutardık dibe değer değmez alırdı hem de öğle vaktiydi avı çok zevkli bir balık şu an ki spin ve lrf takımlarıyla düşünemiyorum bile:)

yusufselcuk

Aktif Üye
Adı
Yusuf Selçuk
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Akşamları yenikapıda çok geliyor. Genelde eşkina takımı ile çok alınıyor. Gayet güzel boylarda. Bir gecede eşkina takımı ile el kadar boylarda 4-5 adet aldığım oluyor. Yemediğim için salıyorum.
Biz bu sene Akbuk kazıklı da çipura avına gitmiştik izmarit yakaladık hayatımda ilk defa yakaladım ve yedim ama lezzetine bayıldım siz neden yemiyorsunuz İstanbul da kilerin lezzeti farklı mı?

SKARPİ66

Daimi Üye
Adı
ÖZCAN TÜREMEN
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Biz bu sene Akbuk kazıklı da çipura avına gitmiştik izmarit yakaladık hayatımda ilk defa yakaladım ve yedim ama lezzetine bayıldım siz neden yemiyorsunuz İstanbul da kilerin lezzeti farklı mı?
İstanbulda ( en azından kendi yaşadığım semtte ) balıkçı tezgahlarında yoktu izmarit. Balık tutmaya başladığım ve izmariti öğrendiğim zamanda hep " dişliye iyi yem olur " mantığı vardı. Sanırım bu nedenledir.
Bildiğim kadarı ile hala balıkçı tezgahlarında yoktur.

Zargana1903

Aktif Üye
İstanbulda ( en azından kendi yaşadığım semtte ) balıkçı tezgahlarında yoktu izmarit. Balık tutmaya başladığım ve izmariti öğrendiğim zamanda hep " dişliye iyi yem olur " mantığı vardı. Sanırım bu nedenledir.
Bildiğim kadarı ile hala balıkçı tezgahlarında yoktur.
O mantık kesinlikle doğru . Yemli lüfer familyası avcılığında 1 numaralı yem izmarittir . Defalarca deneyim ettim , özellikle tazeyse yem lüfer hiç tereddüt dahi etmiyor . Tezgahlarda görünmemesinin sebebi avcılığının zahmetli ve tutulması diğer balıklara göre daha zor olmasıdır diye düşünüyorum . Gancur diye tabir ettiğimiz yavru izmaritler adamı verem eder . Yeme dokunduğunu bile hissetmeden yem uçar . :)

SKARPİ66

Daimi Üye
Adı
ÖZCAN TÜREMEN
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Aslında balığın çok kılçıklı olması tezgahlarda yer tutmamasına en büyük sebep sanırım.
Bide şöyle bir durum var. Bir zaman yine izmarit yakalamışım. Yaklaşık 10-12 adet. El kadar. İri boylarda. Oturduğumuz evin kapıcısı gayrimüslümdü. Balıktan boş dönünce sorgulardı. Ne getirdin diye. Verdim izmaritleri ona. Ben bana söylenecek diye beklerken adam sevinçle " bu akşam boklu kebap yiyeceğiz " demişti.
Sonra öğrendim. İzmariti içini temizlemeden pişirirlermiş.daha lezzetli olurmuş. ( denemedim bilmiyorum )
Yanlız pişirmesini bilen birinden yerseniz çok lezzetli olfuğunu biliyorum. Ama bol kılçıklı. Yem için fileto keserken yada tulum çıkartırken görürsünüz.