Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Izmarit Avi

Cihad

Aktif Üye
Selamun Aleykum abiler. Benim izmarit hakkin bi ton sorum olcak. Cevabini bildiklerinizi cevaplarsaniz cok sevinirim.
1- izmarit avinda en iyi yem hangisidir ?
2- kac numara igne kac numara misina kullanilmalidir?
3- izmarit hangi saatlerde yapar?
4- ama en onemlisi tasmalama yapilmali midir ? yoksa kenidisi atliyor mu ?

EyezBerg

Aktif Üye
Adı
Emrah A.
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Hatırladığım kadarıyla gündüz mendirek iskele gibi bir yerde midye ve klasik üçlü dip oltasıyla avlıyorduk uzun zaman önce. Etrafı midye ile mazmuzlamak ciddi anlamda verimi arttırıyordu.

BaşMinekolos

Moderatör
Adı
Hakan Kayhan
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Lüferden sonra yağlı olduğunda tadını en sevdiğim balık izmarittir
ızgarada derisi ile etinin arasındaki yağı emmek müthiz haz verir ekonomik değeri olmadığından pek satılmaz ama bence çok güzel bir balıktır.
ha bide temizlemeden pişirilen yöntemi de vardır
avına gelecek olursak
ince misina olacak 0,15 civarı ince ve ufak iğne olacak 7-8 numara gibi
en etkili yem midyedir ikinci sırada karides
tekli veya 3 lü takım yapabilirsin balık bolsa avı çok kolaydır

BaşMinekolos

Moderatör
Adı
Hakan Kayhan
Kan Grubu
O Rh Pozitif
0,20 de olur
gece pek yapmaz gündüz çok yapar bide gün batımına doğru hava kararana kadar son 2-3 saat en ıyı balık yapan saattır

agartan

Moderatör
Yönetici
Adı
Şeref
İzmir'in belalı balığıdır izmarit.
Özellikle tekneden avlananlar nefret ederler.
Olta dibe inerken yemleri lüpletir, çoğu zaman yakalanır ve oltayı da çekmek zorunda kalırlar. Oysa hedef balık dipteki çupra veya mercan gibi daha değerli balıklardır.

Sularımızda ekonomik değer olabilecek boylarda izmarit balığı ne yazık ki kalmadı. Her avcı balığın sevdiği lezzetli bir yemdir. Bizim için de lezzetlidir bu arada ama üzerinde çoğu zaman bir veya birden çok asalak taşır.

İzmir'de başta sülünez olmak üzere her türlü yeme atlar ama İstanbul'daki izmaritler lüks yem sever. İlle de karides/çim çim ister.
Oltası klasik üçlü dip takımı, balık küçük olduğundan 7-8 numara sinek iğne, atabileceğin kadar ince beden ve köstek misinası ile avlanabilirsin.

Bll002

Aktif Üye
Adı
Bilal altan
Kan Grubu
O Rh Negatif
Akşam 5 den hava kararana kadar en verimli saatidir. Genelde midye atarım ben. Eğer inen küçükse tasmalamana gerek yok zaten vuruşta kendisi alıyor. Büyükse tasmalaman lazım.

_Ramazan_

Daimi Üye
Adı
Ramazan DEMİR
Kan Grubu
B Rh Pozitif
en verim aldığım izmarit takımı meram eminönüydü öncelikle:) 0,18mm flurocarbon misinada 2 köstekli 10 numara iğneden 20cm köstek boyu mümkünse kırmızı iğne ve iğne boyunda kurt takıp lrf takımı ile 10grm kurşun atıp yaptıgım süper heyecanlı avlardı yaptım :harika: izmaritte hırslı hayvan biri aldığı zaman beklerdim dudağı kalın çıkmazdı iğne hemen çok 2li 3lü çektiğim oldu 1 bardak kurtla 2/3 kilo izmarit çok avladım...lrf inerdim yanımda yemli takımım çok olurdu baktım eli boş döneceğim hop köprüden kurt yemli lrf avına devam...

Ekli dosyalar

Son düzenleme:

SKARPİ66

Daimi Üye
Adı
ÖZCAN TÜREMEN
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Askere gitmeden önce (1986) fındıklıda üniversitenin yanındaki parkta tutardık. O zamanın dam kamış şekspir makina. Tam olarak emin değilim 0,15 en fazla 0,18 misina - ikili köstek - siyah mustad iğne 5-10 gram kurşun. Yem çoklukla midye. Köstekleri 20-25 cm gibi yapardık.
Aslında sevmem izmariti. 10-15 adet yakaladıkmı oradan hemen karaköye perşembe pazarına geçer kum mavnalarına binerdik. 5 lira verir mavnanın bir köşesinden oltayı sallardık aşağıya. Tuttuğumuz izmaritlerde yem yapardık. Hedef balık çinekop sarıkanat.
Derisinin sert olması sebebi ile tercih edilirdi. Dişli izmariti kolay sökemezdi iğneden.
Ama yedimmi. Iıııhhhhhh.
Tutması zevkli. Özellikle günümüzün lrf kamışlarıyla çekilen izmaritin mücadelesi güzeldir sanırım.