Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

İzmir çipura avı için spin set önerisi

gekisei

Yeni Üye
Adı
İsmail E.
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Merhaba arkadaşlar,

İzmir Konak, Karşıyaka ve Bostanlı civarında kıyıdan çipura avına çıkmak istiyorum. Hem zokalı hem de gezer kurşunlu sistem kullanabileceğim bir kamış ve makine bakıyorum.

Kamış olarak 240 cm civarı düşünüyorum. Rüzgârlı havalarda çok sallanmayan, biraz tok bir kamış olsun istediğim için MH modellere bakıyorum ama bu konuda da tavsiyeye açığım.

Makine olarak aklımda şimdilik Shimano FX 4000 var, fakat kesin karar vermedim. Daha uygun olur dediğiniz farklı bir model veya kafa boyutu varsa onu da değerlendirebilirim.

Bu taraflarda bu şekilde avlanan arkadaşlar varsa kullandığınız kamış, makine, atar aralığı ve misina/örgü konusunda tavsiyelerinizi bekliyorum.

Şimdiden teşekkürler, rastgele.

SKARPİ66

Daimi Üye
Adı
ÖZCAN TÜREMEN
Kan Grubu
A Rh Pozitif
İzmirde Karşıyakada olupta İsmail Altanı tanımayan (youtube balık zamanı) yoktur sanırım. Balık işinin kompetanı, bence bi model fiyat bakabilirsiniz.

Ayrıca İzmirde av yapan Rifat Karababa @BALIKDENiZDE (youtube balıkdenizde) model gramaj olarak yardımcı olur. (satıcı değildir)

Son düzenleme:

BALIKDENiZDE

Daimi Üye
Adı
Rifat Karababa
Kan Grubu
AB Rh Pozitif
Merhaba arkadaşlar,

İzmir Konak, Karşıyaka ve Bostanlı civarında kıyıdan çipura avına çıkmak istiyorum. Hem zokalı hem de gezer kurşunlu sistem kullanabileceğim bir kamış ve makine bakıyorum.

Kamış olarak 240 cm civarı düşünüyorum. Rüzgârlı havalarda çok sallanmayan, biraz tok bir kamış olsun istediğim için MH modellere bakıyorum ama bu konuda da tavsiyeye açığım.

Makine olarak aklımda şimdilik Shimano FX 4000 var, fakat kesin karar vermedim. Daha uygun olur dediğiniz farklı bir model veya kafa boyutu varsa onu da değerlendirebilirim.

Bu taraflarda bu şekilde avlanan arkadaşlar varsa kullandığınız kamış, makine, atar aralığı ve misina/örgü konusunda tavsiyelerinizi bekliyorum.

Şimdiden teşekkürler, rastgele.
Makine biraz ağır olmakla birlikte uygun bence, kamış olarak da 2.70 güzel bir spin kamış rahatlıkla ihtiyacınızı karşılayacaktır. Kemeraltı esnaflarından İzmir balık av malzemeleri Ömer Karaman kardeşime (Kızlarağası hanı yanında) uğrayıp selamlarımı iletirseniz gereken desteği hem fiyat hususunda hem de tercihleriniz hususunda verecektir. Mutlaka uğrayınız.