Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

İzmir Körfez Spin İcin Uygun Mu?

chavez

Yeni Üye
Adı
Chavez
Kan Grubu
B Rh Negatif
Merhaba abilerim. Spin avcılığına merak sarıp ufak bir takım dizdim. İmkanım ve zamanım olmadığı için daha meraya gidemedim ve İzmir kordondan attım sadece ve daha bir kere bile vuruş almadım. merak ettiğim şey şu benim uygulamalarımda mı hata var yoksa körfez spine uygun mu değil.

Ekipmanlar
Daiwa Rx Lure Game 244cm 14-56gr
DAM QUİCK HPN PRO 440 FD 3+1 BB

Yemler
Fujin Hacker 90 Mm 12.6 Gr SSR Floating
28gr renk renk jigler
Fujin Jett Bait 120SP 18gr 120mm
NaniwaOsakaShi V8 Jig Series 8 cm 5.5 gr

Belkide benim yemler körfeze uygun değildir. her türlü yem, teknik, taktik görüşe açığım. Iyi avlar.

levrek321

Üye
Adı
levrek321
Kan Grubu
AB Rh Pozitif
Kardeşim bende amatör avcıydım sonradan professyonelleştim levrek hareketli yemi çok sever durağan yemlere pek itibar etmez avcı bir balıktır menüsünde hareket eden her canlı olabilir bir de su üstü yemleri çok sever ve daha istekli saldırır İzmir dış körfez için konuşuyorum sakın konakta falan avlamaya çalışma hem çok seyrektir konakta hem yasak dolayısıyla pek avlamanı önermem su üstü sahtelerle çok güzel levrekler kandıracağını inanıyorum doğru aksiyon verdirerek

Son düzenleme:

chavez

Yeni Üye
Adı
Chavez
Kan Grubu
B Rh Negatif
Kardeşim bende amatör avcıydım sonradan professyonelleştim levrek hareketli yemi çok sever durağan yemlere pek itibar etmez avcı bir balıktır menüsünde hareket eden her canlı olabilir bir de su üstü yemleri çok sever ve daha istekli saldırır İzmir dış körfez için konuşuyorum sakın konakta falan avlamaya çalışma hem çok seyrektir konakta hem yasak dolayısıyla pek avlamanı önermem su üstü sahtelerle çok güzel levrekler kandıracağını inanıyorum doğru aksiyon verdirerek
bende hep körfezden konaktan attım daha vuruş alamadım. belkide lokasyon sorunludur.

Bedri35

Daimi Üye
Adı
Bedri
Kan Grubu
O Rh Pozitif
İzmir Spin avı olarak youtube dan bakarsanız Bayraklı taraflarından levrek granyöz avları var. Yine Göztepe- karataş tarafından iri istavrit kofana vb avları var. Biraz elinizin alışması gerekli ancak körfez içi balık avlama yasağı henüz kaldırılmadı diye biliyorum. Erim, aksiyon kullanılan sahte ve hatta ip+lider avcılık konusunda çok önemli unsurlar. Zamanla alışacaksınız. Gittiğiniz yerlerde spin yapan hobidaşlar ile sohbet etmeyi deneyin mutlaka yardımcı olan çıkacaktır.

chavez

Yeni Üye
Adı
Chavez
Kan Grubu
B Rh Negatif
İzmir Spin avı olarak youtube dan bakarsanız Bayraklı taraflarından levrek granyöz avları var. Yine Göztepe- karataş tarafından iri istavrit kofana vb avları var. Biraz elinizin alışması gerekli ancak körfez içi balık avlama yasağı henüz kaldırılmadı diye biliyorum. Erim, aksiyon kullanılan sahte ve hatta ip+lider avcılık konusunda çok önemli unsurlar. Zamanla alışacaksınız. Gittiğiniz yerlerde spin yapan hobidaşlar ile sohbet etmeyi deneyin mutlaka yardımcı olan çıkacaktır.
çok teşekkür ederim tavsiyeler için bayraklıyı deneyeceğim

BALIKDENiZDE

Aktif Üye
Adı
Rifat Karababa
Kan Grubu
AB Rh Pozitif
Kardeşim merhaba, şu anda İzmir körfezinde hangi balık popülasyonunun bolca bulunduğu ile ilgili durumdan ötürü de av yapamıyorsun, bilgin olsun. Şu sıralar iç körfezden levrek çıkmıyor mu dersen çıkıyor derim ama bunlar sıklıkla duyduğun avlar olmaz. Körfezde levrek için genellikle tuzla taraflarına gidiyorlar, tekne ile. Bunun dışında Mavişehir'de dereden de levrek avı yapılıyor ama iç körfezde yemli avlardan çıkan tek tük denk gelişler dışında levrek avı görmedim. Özellikle levrek avı yapmak istiyorum dersen bir şey diyemem ama spin takımlarını çipura avı için de rahatlıkla kullanabilir ve yine şu sıralar çok güzel çipuralar yakalayabilirsin.