Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

İzmir Körfezi için surfcasting kamış önerisi

burak9921

Yeni Üye
Adı
Burak
Kan Grubu
AB Rh Pozitif
Merhaba, izmirde av yapıyorum şuan trabbuco deylan surf 420 kamış kullanıyorum ancak artık çok eskidi ve yeni bir kamış almak istiyorum.
Hangi kamışı alacağım konusunda çok kararsızım çok fazla seçenek var. 8 bin liraya kadar bütçem bulunuyor bu bütçe için bir kamış önerisinde bulunabilir misiniz?

Engin MA

Aktif Üye
Adı
Engin Aydoğdu
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Ben daiwa crosscast 4.20 ve daiwa shorecast 4.20 kullanıyorum. İki kamıştan da memnunum ancak crosscast daha güven veriyor. Fiyatları da bütçenizin altında. Crosscast 5-6 , shorecast 4-5 arası sanırım. Seçim sizin tabii ki.

burak9921

Yeni Üye
Adı
Burak
Kan Grubu
AB Rh Pozitif
Ben daiwa crosscast 4.20 ve daiwa shorecast 4.20 kullanıyorum. İki kamıştan da memnunum ancak crosscast daha güven veriyor. Fiyatları da bütçenizin altında. Crosscast 5-6 , shorecast 4-5 arası sanırım. Seçim sizin tabii ki.
Cevabın için teşekkür ederim. İki kamışı karşılaştıracak olursan erim performası ve balığı hissetme konusunda bir yorum yapabilir misin? Hangisi daha yumuşak sence?

Engin MA

Aktif Üye
Adı
Engin Aydoğdu
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Her ikisinin de hassasiyeti aynı. En uç bölüm hybrit. Ancak crosscast'ın carbon oranı daha iyi sanırım. Bu yüzden atışlarda daha iyi. Ortalama atışım 90-100-110 metre. Ancak crosscast ile zorlayınca 120-130 lar oluyor. Tabi bu kişiye göre değişir.

burak9921

Yeni Üye
Adı
Burak
Kan Grubu
AB Rh Pozitif
Konumu tekrar görmüşken güncelleme yapayım.
Daiwa new crosscast 420 3p kamış aldım gayet memnunum hybrid olduğu için en ufak vuruşu bile hissettiriyor.

Engin MA

Aktif Üye
Adı
Engin Aydoğdu
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Konumu tekrar görmüşken güncelleme yapayım.
Daiwa new crosscast 420 3p kamış aldım gayet memnunum hybrid olduğu için en ufak vuruşu bile hissettiriyor.
Sevindim. Hem de bütçenizin altıydı. Ben de hala kullanıyorum.

BALIKDENiZDE

Aktif Üye
Adı
Rifat Karababa
Kan Grubu
AB Rh Pozitif
Güzel avlar dilerim kardeşim, bu ara Karşıyaka kent balık restoranın solu güzel balık yapıyor. Otoparkın önü hemen. Özellikle sabah suyunda, tavsiye ederim. Madya al bol bol. Rastgele. :)

SKARPİ66

Daimi Üye
Adı
ÖZCAN TÜREMEN
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Güzel avlar dilerim kardeşim, bu ara Karşıyaka kent balık restoranın solu güzel balık yapıyor. Otoparkın önü hemen. Özellikle sabah suyunda, tavsiye ederim. Madya al bol bol. Rastgele. :)
Usta cumartesi pazar orasıda bitti. Pazartesi sabah yine ölü balık doluydu suyun üstü.. Pazartesi 2-3 belediye teknesi sürekli ilaç döktü denize. Sanırım ilacında etkisi oldu. İnan harami bile yoktu. Öğlen 4 te attığımız oltaları aynen geri aldık. Tertemiz duruyordu yemler.
Bostanlı ve ilerisi şimdi sabah suyunda çok güzel balık veriyor. Ama spin ile 😢 ve yem yengeç. Surf çalışmıyor 😰. Surf ile denk gelirse 1-2 tane ancak. Spin ve yengeç ve 20-30 gr delikli kurşun. İşi bilen 5-6-7 parça alıyor.
RASTGELSİN.

BALIKDENiZDE

Aktif Üye
Adı
Rifat Karababa
Kan Grubu
AB Rh Pozitif
Usta cumartesi pazar orasıda bitti. Pazartesi sabah yine ölü balık doluydu suyun üstü.. Pazartesi 2-3 belediye teknesi sürekli ilaç döktü denize. Sanırım ilacında etkisi oldu. İnan harami bile yoktu. Öğlen 4 te attığımız oltaları aynen geri aldık. Tertemiz duruyordu yemler.
Bostanlı ve ilerisi şimdi sabah suyunda çok güzel balık veriyor. Ama spin ile 😢 ve yem yengeç. Surf çalışmıyor 😰. Surf ile denk gelirse 1-2 tane ancak. Spin ve yengeç ve 20-30 gr delikli kurşun. İşi bilen 5-6-7 parça alıyor.
RASTGELSİN.
Özcan abi bugün bir arkadaşım gitti, 2 tane takoz almış. Ama evet, balık seyrek çıkıyor deniliyor. Bostanlı feribot iskelesine gelmeden ya da geçince oralar da çok güzel aslında. Ben araç yakın olsun istediğimden gitmiyorum. Eşyam çok yalnız zor oluyor. :)

SKARPİ66

Daimi Üye
Adı
ÖZCAN TÜREMEN
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Aynen doğrudur. Sabah suyu için surf takım hammallık olur. Spin çalışıyor ve yem yengeç. İnat ettim 3 gün akşam üstü 16.00 sabah 10.30 yaptım. Gece aldım balığı. Sabah suyunda herkes spin ile 5-6-7 yaparken ben misafir olarak oltalar suda milleti seyrettim.
Salı sabahı utana 😔 sıkıla 😔, içim kan ağlayarak shorejig kamışı ve 5000 lik makinamı alıp sabah suyuna gittim. 1 paket yengeç ile. Tanıyanların olmadığı bir yerde olta attım 😀. 5 tane aldım. 2 tanesi kiloluk.