İzmir ve Çevresi Balık Durumu (Çeşme-Urla-Seferihisar-Kuşadası-Foça-Mordoğan-Aliağa)

Bu ara sağlık problemlerim var. Bugün Fizik Tedaviye gidip MR çektirdim. Belimde fıtık varmış. Fizik tedavi başlayacak. Bu ara ava gitmem zor görünüyor. Gerçi ağabeyim özellikle balık avının belime iyi geleceğini söyledi. Sırt kaslarını çalıştırdığı için bir nevi egzersiz spor oluyormuş.
İbrahim bey geçmiş olsun.

Balık yavaş yavaş iç körfeze giriyor sanırım ki Göztepe-Karataş-Konak arası oltacılar sıralanmaya başladılar🙂

Geçmiş olsun ibrahim bey bencede pek zorlamayin 8 10 saat ayakta geçen avlar sknrası sırtım çok ağrıyo benimde bence daha dikkatli olun

Balık yavaş yavaş iç körfeze giriyor sanırım ki Göztepe-Karataş-Konak arası oltacılar sıralanmaya başladılar🙂

Evet başladı, hatta Mart başından beri alıyor arkadaşlarım... Ama nedense surf disiplini hiç ilgimi çekmiyor...

Mavişehir'den çıktığımız bir kaptanımız var. Küçük, pancar motorlu, 5 kişilik bir tekne 🙂 ama en eğlenceli avları onunla yapıyoruz denebilir. Mavişehir'den Dış körfeze, Tuzla'ya veya Narlıdere açıklarına gidiyoruz. O şimdilik biraz daha beklememizi, balığın yumurtlamak için İç körfez kıyılarına yanaşmaya başladığını söylüyor. Hele bir yumurtlayıp gelecek nesilleri garantilesinler, Nisan ortası gelince, çıkışta görüşürüz onlarla 🙂

Herkese merhabalar, 28-29 Nisan günlerinde Mordoğan Üzüm İskelesi Hotel'de konaklamayı düşünüyorum. Bölgede olan arkadaşlardan fikirlerini alabilir miyim? Orada spin takımımla avlanabilir miyim? Eğer avlanıyorsa ne tür sahteler, silikonlar kullanmalı? Şimdiden teşekkürler.

*
Herkese merhabalar, 28-29 Nisan günlerinde Mordoğan Üzüm İskelesi Hotel'de konaklamayı düşünüyorum. Bölgede olan arkadaşlardan fikirlerini alabilir miyim? Orada spin takımımla avlanabilir miyim? Eğer avlanıyorsa ne tür sahteler, silikonlar kullanmalı? Şimdiden teşekkürler.

Mordoğan ve Ildır tarafına gidersem daha çok Okuma Metaloid 159 cm olan jig kamışımı tercih ediyorum. O bölgede genelde mercan ve türevleri olduğu için çipura gibi hassasiyet gerektirecek bir durum yok.

Aynı durum makinede sarılı olan ip misinam içinde geçerli. Bodrum civarına giderken 0.16 mm 8 örgü ip misina sarılı olan makinemi kullanıyorum. Mordoğan ve Ildır taraflarında 0.22 mm 8 örgü sarılı olan makinemi kullanıyorum.
(link) linkinden alıntıdır.

*
Merhaba,

Adım Sinan. 31 yaşındayım ve İzmir'de yaşıyorum. Küçüklüğümden beri balık tutmaya sevdalı biriyimdir. Genelde tekneden yemli avlara gidiyorum. Mordoğan'da 6.60 rota teknemiz var. Bu nedenle şu ana kadar spin avcılığı ile tanışma fırsatım olmadı. Ta ki Zeytinalanı'nda evimizin önünden yaklaşık 3 kg lık bir levrek tutulana kadar. Yaklaşık 2 haftadır spin avcılığı ile ilgili araştırma yapıyorum ve aşağıdaki gibi bir set almaya karar verip aldım.

Kamış : Daiwa Legalis Seabass 2.70 10-35
Makine : Daiwa Fuego LT 2017 3000 CXH (Stok bakıyorlar. Yoksa yerine Exceler LT 2017 3000 CXH)
Misina : Daiwa J-Braid x8 0.18 (daha öncesinde almıştım. işe yarar diye düşündüğüm için tekrar para vermek istemedim.)
Leader : Seaguar FXR 0.285 mm

Beni ve bütçemi üzmeyecek bir takım edinmeye çalıştım.

Bir kaç tane de sahte alıp aşağıdaki gibi kutuladım. Kutularını atmışım ama rapala, seahorse, pelican, shimano ve megabass ın ürünlerini tercih ettim. 2 adet DTD nin kalamar zokasından ve 1 adet de silikon koydum kutuya.

(link)

(link)

(link)

Şimdilik bunların beni idare edeceğini düşünüyorum. Eksik çok var tabiki ama deneyim kazandıkça gerekli malzemeleri edinmek istedim.

Bunlar aslında işin en kolay tarafıydı. 🙂 Şimdi asıl mesele gidip deneme atışları yapmam. Daha önce bu şekilde bir av stilim olmadığı için yapabilir miyim sorusu mevcut 🙂

İzmir ve çevresinde avlanan abilerim ve kardeşlerim varsa onlara dahil olmak isterim. Amacım mera öğrenmek değil. Bu avcılık stili ile ilgili bilgi edinmek, eksik ve fazlalıkları öğrenmektir.

Tüm hobidaşlarıma iyi avlar dilerim.
Aramıza hoşgeldin kardeşim silikon ile derin ve çalkantılı suda avlana bilirsin su üstüleri hava yatıkken sabah hava aydınlanmaya başlayıp gün boyu deneye bilirsin ama o biraz zor wtd çok yoruyor limon renkle çeşmede kıyıdan çıkan bütün balıkları aldım sabah ezanından yarım saat önce başlayıp havanın aydınlanmaya başlamasına kadar deneye bilirsin limon yanındaki benekli glow da güzel rapala onuda aynı zaman aralığında deneyebilirsin bence iş yapmayan sahte yoktur zamanını ve suyunu denk getir şimdiden rasgelsin kardeşim
(link)
linkinden alıntıdır.

*
Mordoğan limanın tek geçilen canlı yemi isparozdur 🙂
(link)
linkinden alıntıdır.

* (link)

* (link)

Son düzenleme:
Bu ara sağlık problemlerim var. Bugün Fizik Tedaviye gidip MR çektirdim. Belimde fıtık varmış. Fizik tedavi başlayacak. Bu ara ava gitmem zor görünüyor. Gerçi ağabeyim özellikle balık avının belime iyi geleceğini söyledi. Sırt kaslarını çalıştırdığı için bir nevi egzersiz spor oluyormuş.
Geçmiş olsun .

Back