ADİL AYKOL
Daimi Üye
Tebrikler güzel balıklar rastgele
Yukarıdaki video oldukça güncel 🙂 Şahsen tanımasam da Bahadır İzmir'deki sayılı balık sevdalılarındandır.
Abi rasgele, ben olmayınca daha çok balık almışsın 😉Kamış okuma v system 2.40
Misina yuki invisible 0.22mm
İğne marutto 9944 no1
Kurşun 10gr gezer
Yem borukurdu ve mamun
Cumartesi gecesinden çıkıp pazar sabahı sonlandırdığım av.Hala ufak balık çok ve yaklaşık 8-9 balık suya iade edildi.Ufaklıklardan kurtarabildiğim yemlerden alabildiğim bunlar.
![]()
Olta atmak istediğim yerlerden biri Eski Foça ( Carrefour un önünden, yanyana yapılmış üç beton iskele arası ).Pazar günü bizde 4 kişi Foça'daydık. İki spin, bir lrf, bir surf deneyen vardı; mamun, kokulu silikon ve rapala başta olmak üzere envai çeşit yöntem denedik. Önce sabah suyunda biraz daha sakin olan bir koyda şansımızı denedik. Kardeşim lrf ile bir iki kaya balığı kandırabildi. Ben spinle sadece iki defa takip aldım. Bir kere de balık hamle yapınca su sıçrattırabildim, o kadar 🙂
Güneş biraz yükselince baktık ki boşa atıyoruz, büyük limana gidelim dedik. Bizden önce orada bir baraküda, bir tanede irice bir çipura alındığını öğrendik. Mutlaka başka balıklar yakalayan olmuştur ama pek paylaşımcı değildi arkadaşlar 🙂 Bir kaç tane zargana gördük, ki yanımızda zargana ipeği de olduğundan hemen takımı hazırlayıp onları kandırmaya çalıştık ancak yanaşıp izlemelerine rağmen başarılı olamadık...
Bir tane de iskeledeyken altımızda nazlı nazlı gezen lambukaya denk geldik ama sadece o güzel görüntüsüyle yetindik. Yakalayıp fotoğraflama şansımız olmadı...
Limanda yeni gelmiş ticari balıkçı teknelerinden düşen sardalyalardan bolca vardı; ancak hepside bütün halde, düştüğü gibi duruyordu. Sanırım avcı balıkların keyifsiz bir günüydü 🙂
Saat 10:00 gibi kısmetsiz bir günde olduğumuza anlayıp, bırakmaya karar verdik ama balık yakalayamamış olsakta deniz havası aldık, çokça güldük ve eğlendik. Kısacası keyifli bir gün geçirdik.
Olta atmak istediğim yerlerden biri Eski Foça ( Carrefour un önünden, yanyana yapılmış üç beton iskele arası ).
Koordinatı iyi almışsın 🙂Olta atmak istediğim yerlerden biri Eski Foça ( Carrefour un önünden, yanyana yapılmış üç beton iskele arası ).
İşte biz tam oradaydık. Üç beton iskelede pek iş yapamadık malesef 🙂
26 Ağustos 2018 Pazar günü, kısa süreli gezmek için Eski Foça ya gitmiştim. Sahildeki feribot iskelesinin solunda yürürken, kıyıya 2 metre kala kalabalık bir Zargana sürüsü gördüm ama en az 100 tane vardır. Şaşkınlık ile bakarken, yaklaşık 10 metre ilerde bir balık sürüsü konvoy yapmış dala çıka ( Yunus lar gibi ) çok süratli bir şekilde kıyıya doğru yaklaşıp, teknelerin altında kayboldular. Ben Akya balığına benzettim ama diğer görenlerden bir kişi Torik olduklarını söyledi. Videoya çekebilmiş olmayı çok isterdim.
(link)
Koordinatı iyi almışsın 🙂