Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

İZMİR VE Çevresi Balık Durumu (Çeşme-Urla-Seferihisar-Kuşadası-Foça-Mordoğan-Aliağa

Sculpture

Üye
Adı
Onur
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Şimdiden rastgelsin, raporunuzu merakla bekliyorum. Tekneyle ilgili de görüş ve önerilerinizi de ayrıca sunarsanız sevinirim. Bol trofeli avlar.

katipoglu

Aktif Üye
Adı
Umut Katipoğlu
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Abi inşallah güzel bir av mecarası anlatırım sizlere, Balık avı konularında da paylaşırım.
Bir ay içerisinde 3 defa avlandım lakin bu av beklentimin üzerinde olmasından dolayı büyük önem taşıyor.
Sardalyalarımı / Karideslerimi bile özenerek tek tek seçtim tuzlayarak tek tek dondurdum.
Önceki avlarımdan farklı olarak biraz modifiyeli büyük kancalı takımlar kullanacağım.

bambam84

Üye
Adı
Çağlayan
Arkadaşlar bu pazar Kuşadası darboğazda tekne turuna katılıyorum. Dönüşte buradan raporlarım.
Büyük iğneleri, ip misinalarımızı, 150 gr üstü kurşunlarımızı, Jiglerimizi hazırladık.
Çimçim ve Sardalyalar buzluğa girdi. Uzun sürecek avı bekliyorlar 04:00 - 20:00
Av çok da uzun sürmeyecek malesef...

Kusadasi'ndan Darbogaz'a gidis 3 saat, donus 3 saat
Size aktif olarak avlanmak için 9-10 saat net süre kalacak.

Yol süresince sırtı çekmek için takım hazırlayın derim. Tabi teknenin sırtı hızında gitmeyeceğini de dikkate alın

Rasgelsin

katipoglu

Aktif Üye
Adı
Umut Katipoğlu
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Gelen bilgiye göre Darboğazdaki aşırı ters dip akıntıları ve verimsiz av sebebi ile tura çıkmadık. Karidesler buzlukta, Jigler takım çantasında kaldı.
Son anda Kazıklıdan yarı dolu bir tekne ayarladık, organizasyonun geç kalmasından ötürü yaklaşık 5-6 saat civarı avlandık, ilk 2-3 saat tık yoktu.
300 gr altı balıkların tamamını yanımdaki arkadaşıma verdim. 4 Çupra ve 1 Levrek ile avı sonlandırdım. Balıkların çiftlik kaçkın oldukları her halinden belliydi.
Arkdaşıma ufaklıkların fotoğrafını gönder demekte geç kaldım, 22:30 gibi Rakı masasında kılçık fotoğrafları geldi, gerçi 8-9 parça karagöz-izmarit-gopez vardı.
Teknede Kiloya yakın çupra alan 2 arkadaş oldu, yanımdaki arkadaşım yarım kg civarı antenli mercanı su üstüne çıktığı sırada kaçırdı, açıkçası ufak olduğundan ben sevindim.

katipoglu

Aktif Üye
Adı
Umut Katipoğlu
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Dostlar Selamlar,
Maşallah İzmir Çevresi avlaklarla ilgili kimse hiçbirşey yazmıyor.
İç körfezde balık başladı, kıyılar şenlendi deniliyor, ancak birçok İzmir balıkçısı burada paylaşım yapmıyor sanırım.
Bende bu ayın 9'unda Kuşadası Davutlar civarında 4 günlük bir tatile gidiyorum.
Muhtemelen en az 1-2 gece avlanma fırsatı bulacağım gibi duruyor.
420 TeleSurf, 300 Tele ve 180 Spin kamışımı götüreceğim.
Davutlarda Nazilli sitesi civarı Plajdan avlanacağım gibi görünüyor.
Belki ilk gece verim alamazsam 2. gün sabaha karşı sadece Spin yaparım.
Yemli ve Spin olarak avda kullanmam gereken takım, kurşun, yem, tarz, saat bilgisi olupta benimle paylaşmak isteyen olursa sevinirim.
Paylaşım olsa da olmasada ben dönüşte buradan gündüz snorkel/gözlükle yapacağım dip yapısı incelemesini ve avlarımın tüm ayrıntıları yazacağım.
Benim için böyle açık avlakların durumu gizli değildir, bildiğimiz Plaj sonuçta...

uykucukirmizi

Aktif Üye
Adı
Alican
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Dostlar Selamlar,
Maşallah İzmir Çevresi avlaklarla ilgili kimse hiçbirşey yazmıyor.
İç körfezde balık başladı, kıyılar şenlendi deniliyor, ancak birçok İzmir balıkçısı burada paylaşım yapmıyor sanırım.
Bende bu ayın 9'unda Kuşadası Davutlar civarında 4 günlük bir tatile gidiyorum.
Muhtemelen en az 1-2 gece avlanma fırsatı bulacağım gibi duruyor.
420 TeleSurf, 300 Tele ve 180 Spin kamışımı götüreceğim.
Davutlarda Nazilli sitesi civarı Plajdan avlanacağım gibi görünüyor.
Belki ilk gece verim alamazsam 2. gün sabaha karşı sadece Spin yaparım.
Yemli ve Spin olarak avda kullanmam gereken takım, kurşun, yem, tarz, saat bilgisi olupta benimle paylaşmak isteyen olursa sevinirim.
Paylaşım olsa da olmasada ben dönüşte buradan gündüz snorkel/gözlükle yapacağım dip yapısı incelemesini ve avlarımın tüm ayrıntıları yazacağım.
Benim için böyle açık avlakların durumu gizli değildir, bildiğimiz Plaj sonuçta...
slm davutlarda bulunmuştum kumluk bir yapısı var bildiğim kadarı ile bence yem tercihin belirleyici olacak iri mırmır ve al yanak yapacağını düşünüyorum. ona göre bi yem götür bence şimdiden rast gele raporunu sabırsızlıkla bekliyorum :)

bberdem

Üye
Adı
Bahadır...
Kan Grubu
A Rh Pozitif
O bolgede tavuk gogsu ( karidesle karistitip tuzlayin) mutlaka .yem sisi kullanin.yem ipi ile baglayin .asansor sistemi ile samandirali.ve uclu dip takimi is yapar...

katipoglu

Aktif Üye
Adı
Umut Katipoğlu
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Arkadaşlar çok teşekkür ederim.
Daha önce Tuzlu Tavuk hazırlayıp kullandım ancak yem şişi kullanmadım.
Yem ipini genelde boru kurdu ve sülünezde kullanıyorum.
Sübye/Kalamar, Madya, Yengeç gibi yemlerde ip kullanmazdım.
Yem şişinin videolarını çoğu kez izlememe rağmen hiç kullanmadım.
İyiki aklıma getirdiniz gitmeden alayım ve deneme yapayım bakalım.
Yemci konusunda o bölgede hiçbir yer bilmediğimden riskteyim.
İlk günü buradan Boru kurdu/Sülünez alıp giderim, akşamına belki canlı kalırlar.
Diğer günler için gündüzleri denize girdiğimde şnorkel ile Madya arayacağım.
Bu yüzden yanımda Dondurulmuş Kalamar ve Tuzlu Tavuk götüreceğim.
Devamındaki günler boru kurdu bulursam 4 gün Mırmır yakalamaya devam ederim.
Diğer yemleri de farklı kamışta kullanırım. Dediğiniz gibi güzel Mırmır yapıyorsa değmeyin keyfime.
Gitmeden Yengeç bulabilme ihtimalim olursa Çupra için süper olur.
Aldığım duyumlara göre Granyoz, Levrek, Akya yakalayanda olmuş.
Nasıl bir sahildir anlamadım, yaz zamanı bu kadar balık oluyorsa Ekim aylarında da denemek gerekli.

uykucukirmizi

Aktif Üye
Adı
Alican
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Arkadaşlar çok teşekkür ederim.
Daha önce Tuzlu Tavuk hazırlayıp kullandım ancak yem şişi kullanmadım.
Yem ipini genelde boru kurdu ve sülünezde kullanıyorum.
Sübye/Kalamar, Madya, Yengeç gibi yemlerde ip kullanmazdım.
Yem şişinin videolarını çoğu kez izlememe rağmen hiç kullanmadım.
İyiki aklıma getirdiniz gitmeden alayım ve deneme yapayım bakalım.
Yemci konusunda o bölgede hiçbir yer bilmediğimden riskteyim.
İlk günü buradan Boru kurdu/Sülünez alıp giderim, akşamına belki canlı kalırlar.
Diğer günler için gündüzleri denize girdiğimde şnorkel ile Madya arayacağım.
Bu yüzden yanımda Dondurulmuş Kalamar ve Tuzlu Tavuk götüreceğim.
Devamındaki günler boru kurdu bulursam 4 gün Mırmır yakalamaya devam ederim.
Diğer yemleri de farklı kamışta kullanırım. Dediğiniz gibi güzel Mırmır yapıyorsa değmeyin keyfime.
Gitmeden Yengeç bulabilme ihtimalim olursa Çupra için süper olur.
Aldığım duyumlara göre Granyoz, Levrek, Akya yakalayanda olmuş.
Nasıl bir sahildir anlamadım, yaz zamanı bu kadar balık oluyorsa Ekim aylarında da denemek gerekli.
ya ben pazarlama işindeyken o sahilde girmediğim motel koy kalmadı genelde soğuk ve derin suya sahip kumluk bir sahil bence egenin en güzel yerlerinden birisi

bberdem

Üye
Adı
Bahadır...
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Yemi selcuga girince sagdan balik malzemeleri satan yerden taze alabilirsiniz.ayrica tavuk butu ve yurekte is yapar ama karides ve sulunezle karistirin .ayrica kusadasi merkezde yem alabileceginiz yer mevcut tam el heykelinin hizasinda rastgele