İzmir'den Selamlar

İzmir’den merhabalar, arkadaşlarımın teknesi ile balığa gide gele ben de bu sevdaya tutuldum. Kendime spin at çek kıyı seti yaptım.

Önerileriz varsa dinlerim

Daiwa Ninja 254 cm 10-35 atarlı kamış
Daiwa Fuego 23 LT 3000 C makina

Oltamla ilk gün jig ile 25 istavrit 2 zargana tuttum, sonraki gün jig ile levrek, sonraki gün yüzer sahte ile hanos ve yine jig ile liça tuttum. Ama biliyor musun derseniz tamamen youtubeden gözlemlerimi taklit ettim.

Bugün Marmaris Aksaz’da dip olta ile 2 tane kızıldeniz barbunu, 1 tane de grida yakaladım. Ayrıca jig’e bir tane sahte yem takıldı . Acemi şansımı tükettim bugün sanırım 🙂)))

Dosyalar

• IMG_6405.jpeg
    IMG_6405.jpeg
    56.7 KB · Okunma: 42
maşallah. balıklar desen güzel, şansa takılan sahte bal karides o daha da güzel. kısmetin böylesi maşallah.
rassgele

Merhabalar kendim şuana kadar tek başıma sadece babamdan kalma teleskopik bir kaç oltayla balıkçıda yaptırdığım takımlarla balıkçılık yapmış biri olarak bu yaz kuzenim tarafından lrf ile tanıştırıldım. Yine onun verdiği takım ve oltayla birkaç aksiyon verme yöntemi öğrendim. Şimdi oltasını bana bıraktı ama biz balıkesir'de kulanıyorduk bu takımı izmir için uygun mu bilmiyorum. Bahsettiğim takımın kamışı bauer akira 210 2-8 atar aralığına sahip makinası ise bauer hikaru 200 diye bir makina (ip misina). Sizce bu takımla üçyol inciraltı tarafında hangi yemlerle nasıl balıklar tutabilirim (ya da tutabilir miyim?).

NOT1:Elimde 2 tane 4-5 cmlik fosfor çizgili parlak sahte var.2 paket de kokulu jig var.
NOT2:Bu LRF işine yeni başladım ve nasıl balıklara nasıl takım yapmam gerektiğini bilmiyorum bununla alakalı kaynak önerebilir misiniz?

Ulaş Merhaba,

Ben İzmir'den İstanbul'a taşındığımda daha Türkiye'de LRF nin L harfi bile yoktu 🙂 ancak yine de deneyimlerimi aktarmaya çalışayım.

İzmir'de özellikle sahte karides yemler ( osaka'nın gold shrimp modeli) ve kokulu ama dirayetli silikonlar ( berkleyin saltwater sandworm) ile levrekten tut kısmetine göre hemen her türlü balığı yakalama imkanın var. İstanbul'da çalışmadığı için denemedim ancak bir de yengeç şeklinde sahte yemler var isome markasının bunlar da çupra avları için denenebilir belki youtube da videosu vardır kontrol etmeni öneririm.

Bunun haricinde denize kıyı olan her yer LRF disiplini için meradır. Zaten uzun zamandır İzmir'de yaşamadığım için direkt şuraya git şeklinde nokta atışı mera veremiyorum. Silikon yemler için ispariler sık sık yemini parçalayıp atacaktır. Zaman içinde isparisi bol meralardan uzak durmayı düşünebilirsin ancak LRF ile ispari tutmakta çok eğlenceli. Takımına gelince; Bence acemiliğini iyice atıp olaya bir tık hakim olana kadar kullanmaya devam edebilirsin. LRF de erim, hissiyat açısından en önemli ekipmanlardan biri ip. Kullandığın ip pekte süper bir ip değil. Zamanla ip kamış makine hepsini değiştirme ihtiyacı hissedeceksin zaten. Hanfish zıpır ve benzeri farklı markaların küçük sahtelerini de denemeni öneririm. Bu sahteler ile nasıl av yapılacağı ile ilgili youtube da fazlasıyla video mevcut.

Ulaş Merhaba,

Ben İzmir'den İstanbul'a taşındığımda daha Türkiye'de LRF nin L harfi bile yoktu 🙂 ancak yine de deneyimlerimi aktarmaya çalışayım.

İzmir'de özellikle sahte karides yemler ( osaka'nın gold shrimp modeli) ve kokulu ama dirayetli silikonlar ( berkleyin saltwater sandworm) ile levrekten tut kısmetine göre hemen her türlü balığı yakalama imkanın var. İstanbul'da çalışmadığı için denemedim ancak bir de yengeç şeklinde sahte yemler var isome markasının bunlar da çupra avları için denenebilir belki youtube da videosu vardır kontrol etmeni öneririm.

Bunun haricinde denize kıyı olan her yer LRF disiplini için meradır. Zaten uzun zamandır İzmir'de yaşamadığım için direkt şuraya git şeklinde nokta atışı mera veremiyorum. Silikon yemler için ispariler sık sık yemini parçalayıp atacaktır. Zaman içinde isparisi bol meralardan uzak durmayı düşünebilirsin ancak LRF ile ispari tutmakta çok eğlenceli. Takımına gelince; Bence acemiliğini iyice atıp olaya bir tık hakim olana kadar kullanmaya devam edebilirsin. LRF de erim, hissiyat açısından en önemli ekipmanlardan biri ip. Kullandığın ip pekte süper bir ip değil. Zamanla ip kamış makine hepsini değiştirme ihtiyacı hissedeceksin zaten. Hanfish zıpır ve benzeri farklı markaların küçük sahtelerini de denemeni öneririm. Bu sahteler ile nasıl av yapılacağı ile ilgili youtube da fazlasıyla video mevcut.
Önerileriniz için teşekkürler elimdeki sahte ve kokulu silikonları deneyip (kayalara takıp 😀) mevcut duruma göre dediğiniz yemleri bi deniyeceğim
zaten bu seti kullandıktan sonra büyük ihtimal dediğiniz gibi farklı setlere ihtiyaç duyucam o zaman yine fikir almak için entry yazarım buraya.

Sonraki avlardan, artık bu virüs çıkmaz 😂

Dosyalar

• IMG_6478.jpeg
    IMG_6478.jpeg
    57.4 KB · Okunma: 38
  • IMG_6436.jpeg
    IMG_6436.jpeg
    110.3 KB · Okunma: 38
  • C87B13AA-7ADA-4718-BBB4-FC099CA5F39A.jpeg
    C87B13AA-7ADA-4718-BBB4-FC099CA5F39A.jpeg
    38.2 KB · Okunma: 36
Back