Japonyadan Selamlar

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan nagoyalı
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
hos geldiniz, japonya da balik durumu nasil?

muhtemelen iyidir 😆😆😆
bana ugrayan olmadi bir kac gundur
sevgili ustadim ilk selamlamada yazdigim gibi henuz cok yeniyim ben bu aralar ayin evrelerine takildim ve ciddi anlamda son bir kac gundur balik alamadim
su ustu sahteyi cok seviyorum envai cesidi var gelmediler
jiglerim var kucuk gramajlarda onlarda ayni silikonlarda bos cikti
simdilik okuyorum
kiyidan atis yaptigim icin ayin evrelerini gelgit zamanlarini takipteyim

aslen corumluyum malumunuz ırmak ve gölet haliyle sazandan başka balık bilmezken bir adada olmak çok farlklı
bir ay kadar oldu sanırım balıga çıktık arkadaşla at çek derken üzerinize afiyet şifayı kaptım
kaptımki ne kapma öylesine büyük bi secenek yelpazesi varki nerden ne şekilde başlayacagımı bilmeksizin atldım balıklama mevzunun içine
internete baktım bi ara
çok net bilgiler yok
birinin kara dedigine digeri beyaz diyo
neyse zaman her şeyin ilacı
Japonyaya selam, foruma hos geldiniz.. ebay malesef sıkıntı burda, paypal yok cunku.. amazonda her zaman herseyi gondermiyor.. japonyadan alisveris yapilan siteler kisitli o yuzden.. tabi genede bir yolunu buluyoruz 🙂 ebayde favori saticilriniz kimler? Belki guzel ve uygun biseyler buluruz 🙂

Japonyaya selam, foruma hos geldiniz.. ebay malesef sıkıntı burda, paypal yok cunku.. amazonda her zaman herseyi gondermiyor.. japonyadan alisveris yapilan siteler kisitli o yuzden.. tabi genede bir yolunu buluyoruz 🙂 ebayde favori saticilriniz kimler? Belki guzel ve uygun biseyler buluruz 🙂
favori saticidan ziyede markali urun tercihim
birde acemi oldugum icin sifir malzeme kullanmaktansa ikinci el tercihim

favori saticidan ziyede markali urun tercihim
birde acemi oldugum icin sifir malzeme kullanmaktansa ikinci el tercihim
Hangi av stili ile avlanmak niyetindesiniz? Bolgenizde en cok hangi sekilde avlaniliyor ve ne tur sahteler kullaniliyor, bunlara bakip oyle karar vermek en mantiklisi aslinda.. her yeriniz okyanus, cesit cok ancak avcilikta coktur orda.. spin, lrf isi cok malzeme isteyen yorucu ancak balik yakaladiginizda zevki doruklarda yasatan iki disiplindir.. surf ise orda yemli yapilir diye tahmin ediyorum.. firsatiniz varsa tekneden jigging yontemi de okyanusta verimli olabilir.. bu isin ucu bucagi yok malzemelerin dunyaya yayildigi yerin temelinde olmaniz avantajli 🙂

Hangi av stili ile avlanmak niyetindesiniz? Bolgenizde en cok hangi sekilde avlaniliyor ve ne tur sahteler kullaniliyor, bunlara bakip oyle karar vermek en mantiklisi aslinda.. her yeriniz okyanus, cesit cok ancak avcilikta coktur orda.. spin, lrf isi cok malzeme isteyen yorucu ancak balik yakaladiginizda zevki doruklarda yasatan iki disiplindir.. surf ise orda yemli yapilir diye tahmin ediyorum.. firsatiniz varsa tekneden jigging yontemi de okyanusta verimli olabilir.. bu isin ucu bucagi yok malzemelerin dunyaya yayildigi yerin temelinde olmaniz avantajli 🙂
yeni olmamdan dolayi terimler konusunda biraz zorlaniyorum
bizim calisma sartlarimiz biraz agir gece balik sabah is zorluyo
maksadim temiz hava ve dogadan faydalanmak
is cikisi yada tatil gunleri sahil liman vb yerlerden at cek yontemiyle denizle tanismak
su ustu sahte yem jig ve silikon kullaniyorum
baslangic palamutlaydi ne atsam geldi ve sirali pes pese 6-7 kez cektim taki adranalin doruk yapip yemi koprunun halatlarina takana kadar :islik:
sonrasi ayni meradan levrek cikarttim
ve olayin koptugu nokta mevzuyu net bilmedigimden aldigim oltayi denemek icin normal bir sahilde denerken kalkan baliginin su ustu sahte yeme takilmasina kadar
sonrasimi
kasik cizmesi can yelegi malzeme cantasi sahte yemler ve burdayim
dedimya bu is tutmazlarsa kaptanliga kadar gider

Japonya nın neresinde avlanıyorsunuz ?
Belki bulunduğunuz yere göre tavsiyelerde bulunanlar olabilir..
🙂

〒431-1403 静岡県浜松市北区三ヶ日町大崎1883
adres yukarida
tavsiye derken bunlar baligi cig yiyen bi millet Allah korusun denize duserimde benide denizden cikti niyetine yemesinler diye can yelegini cikartmiyorum
saka bir tarafa
ustadim kafama takilanlar
a ---ayin evrelerinin dolayisiyla her gun degisen gelgit saatlerinin ve akintilarin ava etkisi nedir
b ---lider diye bagladigimiz misinanin bi standardi varmi kimi atim yapilacak anda sarkitilan boy mesafesi der kimi iki kulac

sagolasin ustam tesekkur ediyorum
bi ara fotografa merak sarmistim kucuk capli profesyonel bir makinayla basladim
lens yetmedi lensler aldim makina yetmedi makina aldim pc programlari kaldirmadi pc yi yeniledim
bi baktim sonu yok
simdilerdeki dusuncem bu sevda ile tekne kaptanligina kadar giderim 🤣🤣🤣🤣🤣
🙂 çok tanıdık geldi, fotoğraf çekmeyince forumlara ve ekipmana sarıyorsunuz, komple fotoğraf ekipmanlarını satarak kurtulmuştum. 1 aydır kolum çatlak balığa gidemeyince balık ekipmanlarına sardım bu aralar, her hobide üretgenlik azalınca ekipman çılgınlığı yaşanıyor sanırım, hoş geldiniz foruma bu arada.

〒431-1403 静岡県浜松市北区三ヶ日町大崎1883
adres yukarida
tavsiye derken bunlar baligi cig yiyen bi millet Allah korusun denize duserimde benide denizden cikti niyetine yemesinler diye can yelegini cikartmiyorum
saka bir tarafa
ustadim kafama takilanlar
a ---ayin evrelerinin dolayisiyla her gun degisen gelgit saatlerinin ve akintilarin ava etkisi nedir
b ---lider diye bagladigimiz misinanin bi standardi varmi kimi atim yapilacak anda sarkitilan boy mesafesi der kimi iki kulac
Yurtdışı kaynaklarında, dolunay avının kötü olduğu yıllarca araştırılmış.
Son dördünde gece avları,
( Ay'ın (link)'dan sonra (link) evresine yaklaştığı aydınlık yüzeyinin yarısının ikinci kez Dünya'dan görülme evresidir. )
Yeni ayda Öğlen ve öğleden sonra avları ,
( Ay'ın Güneş hizasından yeni ayrıldığı andır. İncecik görünümü ile Güneş'in batışından kısa bir süre sonra batıda görülür. )
İlk dördünde ise günboyu (hatta geceye kadar)çok verimli oluyormuş.
( Yeniay'dan 7,5 gün sonraki görünen durumdur. Ay, Yeni Ay evresinden sonra hilal şeklini alır. Bundan sonra Ay'ın aydınlık yüzeyinin yarısı Dünya'dan gözlenir. Bu döneme ilk dördün denir.)
(link) linkinden alıntıdır.

ig24TD.jpg

(link)

(link)

Son düzenleme:
Japonya da,
rüzgar, hava basıncı gibi verileri görebilirsiniz
(link)

Ya da
(link)

Back