Japonyadan Selamlar

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan nagoyalı
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
BALIK AVINDA; HAVA DURUMU, HAVA BASINCI, SU SICAKLIĞI, AKINTI, AY VD HAKKINDA.

* BAROMETRE TERMOMETRE RÜZGAR YÖNÜ ANLAMI
Özellikle denizciler barometre ve termometre arasındaki ilişkiyi doğru okumayı ve bu sayede hava tahmininde bulunmayı bilirler.
Hava basıncının düşmesi veya yüselmesi ile hava sıcaklığının artıp azalması arasında doğru ve “anlamlı” bir ilişki vardır. Örneğin Barometrenin düşmesi, termometrenin yani hava sıcaklığının artmaya başlaması Lodos geleceğini haber verir.

* Barometre:
Düşüyor, Termometre: Yükseliyor, Rüzgar yönü: ........, Anlamı: Hava Lodos, Kıble veya Keşişleme gibi Güney yönlü rüzgarlar esecek.

* Barometre: Hızla yükseliyor, Termometre: Düşüyor, Rüzgar yönü: ........, Anlamı: Poyraz, Yıldız veya Karayel gibi Kuzey yönlü rüzgarlar gelecek.

* Barometre: Hafif yükseliyor veya düşüyor,Termometre: ........, Rüzgar yönü: ........, Anlamı: Barometrenin normal basınç değeri olan 1013 milibarın biraz üstüne veya altına doğru hareket etmesi devamlı ve sakin havayı gösterir.

* Barometre: Birden düşüyor ardından hızla yükseliyor,Termometre: ........, Rüzgar yönü: ........, Anlamı: 1013 milibar’ın hızla altına düşmesi ve ardından sert bir çıkış yapması fırtına habercisi.

* Barometre: Hızla yükseliyor,Termometre: ........, Rüzgar yönü: Kuzey, Anlamı: Fırtına geliyor

* Barometre: Yükseliyor, Termometre: Sabit, Rüzgar yönü: Kuzey, Anlamı: Yağmur yağacak.

* Barometre: Hızla yükseliyor, Termometre: ........., Rüzgar yönü: Güney, Anlamı: Hava Kuzey’e dönecek ve fırtına gelecek.

* Barometre: Yükseliyor, Termometre: Sabit, Rüzgar yönü: ........, Anlamı: Gözlem sırasında gökyüzü bulutlarla kaplı ise yağmurla birlikte Kuzeyli rüzgarlar gelecek.

* Barometre:
Düşüyor, Termometre: Yükseliyor, Rüzgar yönü: Herhangi bir yön, Anlamı: Hava Güney’den gelecek.

* Barometre: Düşüyor, Termometre: Düşüyor, Rüzgar yönü: ........, Anlamı: Her iki değer birlikte düşüyorsa Lodos ile birlikte yağmur bekleniyor.

* Barometre: Hızla yükseliyor, Termometre: ........, Rüzgar yönü: Gündoğusu veya Poyraz, Anlamı: Bu gözlem kış aylarında yapılırsa soğuk hava gelecek. Genellikle yağmur, zaman zaman da kar yağışı beklenmelidir..

* Barometre: Yükseliyor, Termometre: ........, Rüzgar yönü: ........, Anlamı: Yağmurdan sonra barometre yükselirse, hava soğuyacak.

(link) linkinden alıntıdır...

Yurtdışı kaynaklarında, dolunay avının kötü olduğu yıllarca araştırılmış.
Son dördünde gece avları,
( Ay'ın (link)'dan sonra (link) evresine yaklaştığı aydınlık yüzeyinin yarısının ikinci kez Dünya'dan görülme evresidir. )
Yeni ayda Öğlen ve öğleden sonra avları ,
( Ay'ın Güneş hizasından yeni ayrıldığı andır. İncecik görünümü ile Güneş'in batışından kısa bir süre sonra batıda görülür. )
İlk dördünde ise günboyu (hatta geceye kadar)çok verimli oluyormuş.
( Yeniay'dan 7,5 gün sonraki görünen durumdur. Ay, Yeni Ay evresinden sonra hilal şeklini alır. Bundan sonra Ay'ın aydınlık yüzeyinin yarısı Dünya'dan gözlenir. Bu döneme ilk dördün denir.)
(link) linkinden alıntıdır.

ig24TD.jpg

(link)

hocam ben (link)
bu siteden bulundugum konum itibariyle gelgit saatleri dahil olmak sureti ve ayın konumu ayrıca muhtemel av durumu hakkında bilgi alıyorum
ben bu konuyu abartıyormuyum
yoksa aslı varmıdır deneyeniniz yada bu sistemi uygulayan varmıdır sorum bu yönde

hocam ben (link)
bu siteden bulundugum konum itibariyle gelgit saatleri dahil olmak sureti ve ayın konumu ayrıca muhtemel av durumu hakkında bilgi alıyorum
yoksa aslı varmıdır deneyeniniz yada bu sistemi uygulayan varmıdır sorum bu yönde
Var...
(link)

sagolasin ustam tesekkur ediyorum
bi ara fotografa merak sarmistim kucuk capli profesyonel bir makinayla basladim
lens yetmedi lensler aldim makina yetmedi makina aldim pc programlari kaldirmadi pc yi yeniledim
bi baktim sonu yok
simdilerdeki dusuncem bu sevda ile tekne kaptanligina kadar giderim 🤣🤣🤣🤣🤣
🙂🤣🤣 hayırlısı olsun yavaş yavaş tek düz yeterli bence...

hocam ben (link)

suyun gelgit olayları ile ilgili alakası var su çekilirgen su taşarken balık daha iyi vuruyor kıyı balıkçılığında
gece tekneyle avlandığımda ay dolunay sa balık yapmıyor benim burda böyle..

Hoş geldin Sertan
Tüm ürün reklamlarında Japon balıkçılar, Japon sularında öyle balıklar yakalıyorlar ki bizim aklımız hep oralarda.
Umarım öyle balıkların bulunduğu alanlara yakınsındır.
Rast gelsin

Back