Jighed I Direkt Misina Ya Mı Yoksa Klipse Mi Bağlamayı Tercih Ediyorsunuz?

FiSHFiNDeR

Aktif Üye
Tepki
538
Ödül
103
Hobidaşlar Selam,
Jigheadların direkt klipse takılması dezavantaj oluşturur mu? Ben direkt misinaya bağlıyorum ama Jig atacağım zaman bu sefer klips takmak ile uğraşıyorum. Sizin bu konuda fikirleriniz neler. Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkürler. Herkese bol trofeli güzel avlar diliyorum.

Gerçekleştirdiğim tüm avlarda 00 numara klips kullandım,eksisini göremedim ,mırmır cipura sargoz çektim balıklar çekingen davranmadı ,levrek ve kefal yada diğer türlerde durum değişebiliyor olabilir.Avrupa Amerika ve Türkiyede genel kanı kullanılmamasından yana (sahtelerde olduğu gibi ) ,klips ucunda jighead kullanarak herkez çektiği balıkları yada tecrübelerini aktarırsa güzel olur.bende merak ettim .

Tamamen alışkanlıkla alaklı birşey aslında. Jighead kurşunundan ürkmeyen balık klipsten de ürkmez. Ben kullanmamayı tercih ediyorum. Leader'a direk bağlıyorum.

Ben çok sık çıkamasamda gittiğim merada önce jig sonra silikon deniyorum. O yüzden klips bana şart. En küçük olanı tercih ediyorum.

Gideceğiniz merada jighead, sahte ve baby jig ikullanmayı düşünüyorsanız yada jighead de gramaj düşürmeyi/artırmayı klips şart. Her seferinde kopar/bağla yaparsanız 1 avda en az 2 kere leader değiştirmek zorunda kalırsınız. Boşa zaman kaybı.

Eğer hep aynı gramajlı jighead yada sahte/baby jig ile avlanacağım derseniz klips siz olması şahsen daha iyi.

Genel olarak yorumların çoğu Jigheadi klipse takmanın bir sakıncası olmayacağı yönünde. Yorumlarınız için teşekkürler.

klipsli olarak kullanıyorum , değiştirmek gerektiğinde çok daha pratik oluyor . Gece karanlıgında düğüm atmakla ugraşmanı tavsiye etmem .

Back