Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Kaçan Balık Ne Olabilir

ahmet10

Daimi Üye
Adı
Ahmet
IMG_4361.JPGiğne bu halde geri geldi trofe beklemediğim ve mamunlar küçük olduğu için iğneler ufaktı. Bundan sonra 505 kullanırım herhalde

BaşMinekolos

Moderatör
Adı
Hakan Kayhan
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Ben balığı değil de misinayı merak ettim.:)

İgne açılıyor ve misina kopmuyor süper valla

Büyük ihtimal minekop veya levrektir

SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

ahmet10

Daimi Üye
Adı
Ahmet
Önce basması sonra size doğru yüzmesi sonra tekrar basması bana mercangillerden bir balık gibi geldi.
Yalnız 60-70 metre basması konusunda emin misiniz. Heyecandan öyle gelmiş olabilir mi
Evet çünkü misinaya dolgu yapmıştım altta başka misina vardı. Abanarak attığımda dahi ek yerindeki düğümü görmedim şimdiye dek. Kalama açtığında o düğümüde geçti. Fazlası vardır eksiği yoktur.

ahmet10

Daimi Üye
Adı
Ahmet
Ben balığı değil de misinayı merak ettim.:)

İgne açılıyor ve misina kopmuyor süper valla

Büyük ihtimal minekop veya levrektir

SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Ben uzun yıllardır sufix xl strong kullanıyorum. Beden 0.40 köstekler 0.35. İşin doğrusu bende misina kopacak dedim ama kanca açıldı.

Orhan Kılıçaslan

Aktif Üye
Adı
Orhan K.
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Omurboyu daha unutamazsiniz o baligi :) 100 luk ana bedeni patlatip hatta topraga sapladigim basparmak kalinligindaki kalin kizilcik cubugunu dibinden kirip goturen sazani 20 senedir ben unutamadim :D o balik muhtemelen levrek yada minekop vatoz oldugunu dusunmuyorum

ozmenahmet

Aktif Üye
Adı
Ahmet Özmen
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Daha önce 3 kilo civarı levrek yakaladım yemli ile. O zaman balığı çevirmekte zorlanmamıştım bunda mümkün olmadı. Üstteki iğne olmasa vatoz falan diyeceğim ama daha önce vatozda yakalamadığım için davranışını bilemiyorum vatozun. Yani böle tatlısert sıkılı kalamadan misina alan boyda vatoz yakalamadım
Selamlar , üst iğnede olması ve kalama alması vatoz olma ihtimalini azaltıyor . vatoz yüzüşünü kanat çırpar gibi yaptıgı için rahat farkedilir ve yere yatmaya çalışır vatoz yemi alıp kalama yapıp uzamaz. Bu nedenlerden dolayı levrek olma ihtimali çok yüksek. rastgele.

EyezBerg

Aktif Üye
Adı
Emrah A.
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Geçmiş olsun, doğrudan makine ile çekmek yerine, kalamayı uygun ayarladıktan sonra kamış ile pompalayarak makine ile sadece boşluğunu alarak çekseydiniz kaçırmazdınız diye düşünüyorum. Balık basarsa kalama alır sadece, kayaya sürtmediği sürece takımı da kopartamaz. Misina bitmediği sürece bu şekilde devam ederseniz o balık er ya da geç çatlar ve de balığınıza kavuşursunuz.

ahmet10

Daimi Üye
Adı
Ahmet
Geçmiş olsun, doğrudan makine ile çekmek yerine, kalamayı uygun ayarladıktan sonra kamış ile pompalayarak makine ile sadece boşluğunu alarak çekseydiniz kaçırmazdınız diye düşünüyorum. Balık basarsa kalama alır sadece, kayaya sürtmediği sürece takımı da kopartamaz. Misina bitmediği sürece bu şekilde devam ederseniz o balık er ya da geç çatlar ve de balığınıza kavuşursunuz.
Yo zaten makina ile çekmeye çalışmadım. Kamışla pompalarken kanca açıldı. Kalama biraz daha sıkı olsaydı misina patlardı.