Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

kaçan levreklere çare lütfen

Surffishing

Daimi Üye
Adı
Erdal
kafamda bir soru daha var. levrekleri ilk gördüğüm sabah deniz aşırı temizdi, bu yaşıma kadar dibini göremediğim noktaları ilk defa bu şekilde net görebilmiştim. balıkları kaçırdığım günde aynı temizlik hakimdi. fakat iki gündür su bulandı, balığın o noktaya kadar girip gezinmesinin sebebi suyun aşırı berrak olması olabilirmi acaba?

nasıl bir hastalıktır bu levrek avcılığı uykularımı kaçırıyor, geceleri iple çekiyorum, tık demese bile inatla ölen tekeleri değiştirip en canlısını en irisini seçip takıyorum :) bildiğim bir diğer şeyde oltam suda olmadan balık tutamayacağım, inat ve azimle çalışıyorum, bir tanesini yukarı almadan, öpüp okşamadan rahat uyku yok bana :eek:
Aslında levrek avcılığında bulanık su meşhur Atasözünün aksine çokdaha verimlidir.Çok berrak sularda avda avcıyı gördüğünden puslu sular avcı için idealdir.
Belkide Berrraklığın olması balığın avlanmadığı ve görüntü vermesinin sorun olmadığı zamana raslamıştır.Dere ağızlarında levreğin bol olmasının bir nedenide ham yem hemde görüştür.Tatlkısuyun denize karıştığı yerlerde su kristalize bir görüntüye sebep olur.2m ötedeki bir kütüğün insanmı yoksa kütükmü olduğu bile anlaşılamaz.Flu ve silüetin seçilebildiği bir durum olur.Altta görüş nispeten daha net olduğundan levrek aşağıdan yukarıdaki silüete hamle yapar. Ancak Yukarıdaki av balık flu görüntü nedeniyle aşağıyı göremez.

Sizin avlağınızda lkevrek görememeniz balık olmadığı anlamına gelmez.Balık vardır ancak görüntü vermiyor olabilir.Denemek,sabretmek çözüm olabilir.
Birde yerli levrekler diğer göç levrekleri gibi sabah ve akşam suyu yerine gün içinde farklı zamanlarda av verebilir.Av zamanlarını değiştirmekte faydalı olur diye düşünüyorum.

agartan

Moderatör
Yönetici
Adı
Şeref
Av zamanlarını değiştirmekte faydalı olur diye düşünüyorum.
7/24.. Tam zamanlı levrek mesaisi mesela :)

Surffishing

Daimi Üye
Adı
Erdal
7/24.. Tam zamanlı levrek mesaisi mesela :)
%100 abi.Bir Meram vardı,ne sabahın erkeninde nede akşamın gelişinde balık alabildik.Sonraki zamanlarda özellikle öğlen 13-14 arası güzel verim alabildik.Bu saatler dışında balıkların bizle dalga geçtiğini bile söylebilirim.:)

osmantunam

Yeni Üye
Adı
-
valla abılerim o kadar guzel yazıyosnuz kı anı yasıyoruz ben daha işin
basındayım ama sanırım sayenızde yakında sıze cırak olurum.işlerden dolayı bız anca kordonda sahılde avlanabılıyoz ah ahh hepınıze rastgele