Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

kafam çok karıştı..üstatlar bi yardım edin..

raskol

Yeni Üye
Adı
mehmet han
Kan Grubu
A Rh Pozitif
merhaba dostlar..

daha çok maltepe-kartal taraflarında balık tutmaya niyetlendim. forumu epey okudum acemi olduğum için kafamın karıştığı konular hakkında siz üstatlarıma danışmam gereken konular var.

hedef balığım daha çok lüfer ailesi. levrek te isterim fakat genel kanı buralarda kıyıdan pek tutulamadığı yönünde. balığın olmadığı zamanlarda zevkine istavritte tutabilirim fakat yemesini pek sevmediğim için çok tercih etmem.

çalıştığım için ancak haftaiçi akşam 6-12 arası ve haftasonu tutabilirim. okuduğum ve izlediğim kadarıyla lrf yi çok seveceğimi düşünüyorum. bu meralarda bu türe uygun değilse spin de olabilir.

bütçe olarak bir sınırım yok eğer pahalı bir olta seti balık tutma zevkimi daha da artıracaksa parasını hakediyorsa verilir.

bunları gözönünde bulundurursak bana kamışından misinasına-makinesinden yemine kadar hangi takımı önerirsiniz.acemi olduğum için terimlere çok hakim değilim kusura bakmayın. daha önce kısa süre tutmama rağmen,balık tutmak hayatıma yerleştirmek istediğim bir hobi.. yardımcı olursanız çok sevinirim.

Erdem82

Daimi Üye
Adı
ERDEM
LRF' nin zevkini hiç bir av disiplini vermiyo. Sana önereceğim kendiminde kullandığı tam fiyat performans ürünü Kudos Rock Fishing 1-14g kamış ve Daiwa exceller LT 2000 makine. 0,08mm ip ile kombinlersen gayet başarılı avlar yaparsın.

Adı
hakan
Kan Grubu
AB Rh Pozitif
crazee ajimeba 1-8
shimano stradic 1000 fl veya daiwa fuego 1000lt
3 veya 4 lb yumuşak bir ip misina
2 veya 3 lb lider
0.9-1-1.2 gram jighead
2-3 çeşit de silikon kurt.

bugün bir zamanlar yaşadığım küçükyalı mevkii’nde yaşasam bu takımla avlanırdım kesinlikle.

not: ip ve lider daha da inceltilebilir. ben şu an saroz’dayım ve bu benim kullandığım kombinasyon. ama tabii benim bölgemde istavritler bile minimum 22-23 cm oluyor. ispariler, sargozlar, çupralar ve levrekler de hayli iri oluyor(kiloyu geçen ispari aldığımı bilirim). bazı bazı oltama ıskarmoz ve sinarit palazı de binebildiği için daha fazla inceltemiyorum ama istanbul’da böyle bir durum olacağını sanmam. o sebeple ne kadar ince o kadar iyi ama öncelikle çok aji çalışmadan önce biraz alıştırmak iyi olabilir.

her daim rast gelsin.

Gorkembjk

Aktif Üye
Adı
Görkem
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Merhabalar ben de lrf disiplinini tavsiye edebilirim. Marmarada sahte ve jigler çok çalışmıyor o yüzden jighead silikon kombinasyonu ile taş balıklarında başarı sağlayabilirsiniz. Kamış olarak crazee ajimeba 1-8, major craft solpara, major craft crostage önerebilirim hepsi marmara için oldukça ideal ve fiyat performans kamışları bana göre. Makine olarakta daiwa fuego, shimano nasci olabilir bunların altındaki makineleri tavsiye etmem çünkü tuzlu su alt seviyedeki makinelerde sorun çıkarabiliyor. Ve en önemlisi ip misina kendo, kairiki, jbraid, fujin gibi üzerinde yazan degerlerin iki kat üzerinde kalınlığı olan ip misinalara kesinlikle bulaşmayın. 8x ipler daha iyi dusunmeyin cunku daha kalın oluyorlar spin icin iyi olabilirler ama bize dayanıklılık değil incelik gerekiyor. İp için 0,3 pe, 0,4 pe gerçek degerlerde bir ip öneririm. Bulabilirseniz toray, sunline, momoi gibi üst kalite ipler, daha uygun olarak major craft dangan olabilir. Silikon olarak kokululardan isome ve berkley, kokusuz ve daha uygun fiyatlı olarak fujin babyworm ya da fujin yummy, madworm serisi olabilir.

secolanga

Aktif Üye
Adı
Sercan
crazee ajimeba 1-8
2 veya 3 lb lider
0.9-1-1.2 gram jighead

bugün bir zamanlar yaşadığım küçükyalı mevkii’nde yaşasam bu takımla avlanırdım kesinlikle.

not: ip ve lider daha da inceltilebilir. ben şu an saroz’dayım ve bu benim kullandığım kombinasyon. ama tabii benim bölgemde istavritler bile minimum 22-23 cm oluyor. ispariler, sargozlar, çupralar ve levrekler de hayli iri oluyor(kiloyu geçen ispari aldığımı bilirim). bazı bazı oltama ıskarmoz ve sinarit palazı de binebildiği için daha fazla inceltemiyorum ama istanbul’da böyle bir durum olacağını sanmam. o sebeple ne kadar ince o kadar iyi ama öncelikle çok aji çalışmadan önce biraz alıştırmak iyi olabilir.

her daim rast gelsin.
Hakan'ın yazdıklarının üstüne yazmaya gerek kalmamış. İlk hedefiniz lüfer ise verimli av süresi uzun olmadığından yaşayacağınız keyifte az olacaktır. Güzel bir lrf takımıyla keyifli avlar geçirebilirsiniz.

raskol

Yeni Üye
Adı
mehmet han
Kan Grubu
A Rh Pozitif
cevaplar için çok sağolun dostlar. genel görüşün lrf yönünde olması sevindirdi beni :) tavsiyelerinize göre bir takım yapıp hemen başlıyorum.dengelir de birlikte de avlanırız inşallah. işi ehlinden öğrenmek gerek.

raskol

Yeni Üye
Adı
mehmet han
Kan Grubu
A Rh Pozitif
LRF' nin zevkini hiç bir av disiplini vermiyo. Sana önereceğim kendiminde kullandığı tam fiyat performans ürünü Kudos Rock Fishing 1-14g kamış ve Daiwa exceller LT 2000 makine. 0,08mm ip ile kombinlersen gayet başarılı avlar yaparsın.
lrf için genelde daha az atarlı ve 1000 lik önerilior hocam. siz meradan dolayı mı 2000 binlik öneriyorsunuz

raskol

Yeni Üye
Adı
mehmet han
Kan Grubu
A Rh Pozitif
crazee ajimeba 1-8
2 veya 3 lb lider
0.9-1-1.2 gram jighead

her daim rast gelsin.
ayrıntılı cevabınız için çok teşekkürler hocam.misinalarda marka öneriniz var mı acaba.
bir de ip misina altına dolgu olarak farklı bir misina sarmak gerekiyormuş sanırım.bunun için bir öneriniz var mı

raskol

Yeni Üye
Adı
mehmet han
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Merhabalar ben de lrf disiplinini tavsiye edebilirim. Marmarada sahte ve jigler çok çalışmıyor o yüzden jighead silikon kombinasyonu ile taş balıklarında başarı sağlayabilirsiniz. Kamış olarak crazee ajimeba 1-8, major craft solpara, major craft crostage önerebilirim hepsi marmara için oldukça ideal ve fiyat performans kamışları bana göre. Makine olarakta daiwa fuego, shimano nasci olabilir bunların altındaki makineleri tavsiye etmem çünkü tuzlu su alt seviyedeki makinelerde sorun çıkarabiliyor. Ve en önemlisi ip misina kendo, kairiki, jbraid, fujin gibi üzerinde yazan degerlerin iki kat üzerinde kalınlığı olan ip misinalara kesinlikle bulaşmayın. 8x ipler daha iyi dusunmeyin cunku daha kalın oluyorlar spin icin iyi olabilirler ama bize dayanıklılık değil incelik gerekiyor. İp için 0,3 pe, 0,4 pe gerçek degerlerde bir ip öneririm. Bulabilirseniz toray, sunline, momoi gibi üst kalite ipler, daha uygun olarak major craft dangan olabilir. Silikon olarak kokululardan isome ve berkley, kokusuz ve daha uygun fiyatlı olarak fujin babyworm ya da fujin yummy, madworm serisi olabilir.
çok sağolun hocam. 8x tam olarak ne oluyor.ipin ebatıyla mı alakalı?
yemleri birebir söylediklerinizi alıcam okuduklarım hep bu yemleri öneriyor.