Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Video Kalamanın Faydaları (Dram içerir)

Fisher81

Aktif Üye
Adı
Mustafa
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Kalaması kapalı unutulmuş takımla, misinayı düğümsüz yerinden koparan minimum 3kg+ gökkuşağı alasını kaçırırken ben...

Memleket ziyaretinde abimle dayanamayıp 2 günlük balık avı kaçamağı yaptık. Bu balığı fazla tanımıyorum, Ne zaman, nasıl, hangi yemle tutulur tecrübem ve bilgim yoktu. Yasak konusunu da abime sordum zaman yasağının olmadığını söyledi.

Bu avın 2. günüydü. İlk gün biraz kısır geçtiğinden 2. gün pek ümidim yoktu açıkçası... Abimin takımları kalamayı kontrol etmeden atmışım. Bu ilk vuruş oldu o da avın 40. dakikasında falan geldi. O dalgınlığın üzerine balığı tasmaladıktan sonra oltanın ucunda bir boğa gibi tepinen güçlü balığı hissedince anlık şoka girdim desem yeridir :confused: Bu, bu yaşıma kadar oltanın ucunda hissettiğim belki de bir daha karşılaşamayacağım en güçlü ve asi balıktı, 2. saniyede kalamanın kapalı olduğunu farkedip açayım dedim, 3. saniyede kalamayı açacakken artık çok geç olmuştu
Videoda görünmüyor ama misina koptuktan sonra balık kendini de göstererek ağzında 2 köstekli takımla, derinlere doğru yol aldı, arkasından bakakaldım, gitti gönlümün efendisi. Umarım iğnelerden kurtulmuştur.

Xoner

Aktif Üye
Adı
Gökhan
Kaçan balık büyük olur derler hocam,
Genellikle kaşık kullanırım lüfere, bu yaz rapala denemeye başladım lüfer için.
Tabi lüfer beklediğim için kalama yok, ne vurduğunu bile görmedim takım gidiyordu az daha bir de balık yok bu gün diyordum unutmuşum bile balık tuttuğumu ellerimi gevşetmişim. Kafama yiyince kamışı kendime geldim 2-3 saniye içinde de koptu zaten aldı rapalamı gitti uzaklara.

eylmz

Daimi Üye
Kalmanın kapalı olmasından bende güzel bir balık kaçırmıştım ondan sonra her av öncesi kalamayi yoklarım
Acı bir tecrübe olmuş birazda hızlı davranmışsınız soguk kanlı olmakta fayda var

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Apathetic

Daimi Üye
Adı
Kyhn Kygl
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Cagirmazsan beni olur boyle seyler :) bir dahaki sefere daha buyukleri rasgelir insallah..

Fisher81

Aktif Üye
Adı
Mustafa
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Kalmanın kapalı olmasından bende güzel bir balık kaçırmıştım ondan sonra her av öncesi kalamayi yoklarım
Acı bir tecrübe olmuş birazda hızlı davranmışsınız soguk kanlı olmakta fayda var

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Aynen mesafe de yakın olduğundan misina darbeleri kaldıramadı. Balık 5-6 metre ötede vurdu. Videoda pek belli olmuyor ama aşırı adrenalin ve heyecan yaptırdı balık, çok fena güçlü birşeydi, sanırım bu gökkuşağı alabalıklar güçlü ve mücadeleci oluyorlarmış. Bu da iri birşeydi siz tahmin edin artık.
Önceki gün pür dikkat, kalamayı falan herşeyi kontrol etmiştim ama bu ikinci gün pek ümidim olmadığından mıdır nedir dikkatsiz davranmışım. Pişmanlık da fayda etmedi :(

Fisher81

Aktif Üye
Adı
Mustafa
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Cagirmazsan beni olur boyle seyler :) bir dahaki sefere daha buyukleri rasgelir insallah..
Gel gidelim 750km :D Ya da senin tayin o taraflara çıkarsa süper olur aslında :)

Güz sezonu daha verimli oluyormuş sanırım. Bizim lüfer sezonu kapandıktan sonra Kasımdan sonra gidesim var abimin iş durumları uyarsa

Apathetic

Daimi Üye
Adı
Kyhn Kygl
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Bence bizim oralarda da buluruz bundan, cok uzaga gitmeye gerek yok.. :)

Fisher81

Aktif Üye
Adı
Mustafa
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Bence bizim oralarda da buluruz bundan, cok uzaga gitmeye gerek yok.. :)
Keşke olsa ya, bu balığa hayran kaldım aklımdan çıkmıyor. Bu gittiğim yer çok güzeldi, balık bol ve çok iri boyları da bulunuyormuş. Belki mevsim itibariyle mi bilemiyorum oltalara çok pas vermediler ama her yerde zıplayan irili ufaklı balıklar vardı.