Hasanizmir
Daimi Üye
Belki bu akşam yakalarım hocam
Mehmet Güzelbahçe'de oturup kalamar tutamadım diyorsan bu doktorun sana yapacağı bir şey yok demektir 🙂 Kalamar cennetindesin... Kasımdan Şubat sonuna kadar kalamarlarla dans etmen gerek senin 🙂Abdullah abi bende tutmadım 🙂🙂
Sen çimmeye gelmişsidir balık tutmaya değil 🙂Geldim geldim🙂
Rast gelsin Hasan... Sen tuttun mu bilmiyorum ama ben 40 cm lik bir levrekcik birde kalamar aldım bu sabah 🙂 Teknik bir arıza nedeniyle kalamar ve levrekcik videosunu 1.81 Gb çekmişim 🙂 Tahminim kalamardan sonra kamerayı kapa aç yapmayı unuttum... O yüzden bu avımız raporsuz geçecek 🙂 Senin raporu bekliyorum... İnşallah balık almışsındır...Belki bu akşam yakalarım hocam
Teşekkürler Sinan... O senin güzelliğin... Bu sene rotayı Muğla'ya çevirdin sanırım... Eminim burdakinden çok daha güzel kamp yerleri vardır... Yaz tatilinde bizim okuldan 2 öğretmen gitmişti o tarafa çok güzel yerler var diyordu...güzel insan abdullah hocam tebrikler avların daim olsun takipteyim bende inş gene görüşürüz seninle saygılar...
Su ısının kaç derece olması gerektiğini tam olarak bilmiyorum Adil Bey... Bir ara bu olaya kafayı takmıştım avlarımda su ısını ve basıncı ölçmeyi düşünüyordum... Sonra kendi kendime dedim ki sen suyun ısısı ve basıncı uygun olmasa her hafta zaten balığa gideceksin... Boşuna kafa yorma 🙂 Ama koça karı tabiri gibi olacak ama şöyle bir açıklama yapabilirim... Hani yazın şuraya yüzmeye gittim suyu inanılmaz soğuktu denizde 5 dk dan fazla duramadık denilen tarzda yerler... Örnek Seferihisar Sığacık Teos tarzı yerler çok erken zamanlarda kalamar avı verebiliyor...Abdullah hocam kalamar için şu sıcaklığı kaç derece olmalı
Abdullah abi ömrümde hiç kalamara atmadim.Mehmet Güzelbahçe'de oturup kalamar tutamadım diyorsan bu doktorun sana yapacağı bir şey yok demektir 🙂 Kalamar cennetindesin... Kasımdan Şubat sonuna kadar kalamarlarla dans etmen gerek senin 🙂
Sen çimmeye gelmişsidir balık tutmaya değil 🙂
Tebrikler Mehmet...O kadar aldıysan bir kaç hafta boş bırakma derim... Meranda bir süre takılacaklardır...Abdullah abi ömrümde hiç kalamara atmadim.
Şimdi ama levrek avından geliyorum 5 adet aldim. 4 adet 700 gr gibi 1 adet 1.5 kg gibi 🙂
Bir kaç tanede kaçırdım.
Kalamar yakalaması oldukça kolay bir balık... Suda süzülerek batan bir zoka edinmeniz yeterli... Genelde turuncu yeşil mavi olanlar çok tercih ediliyor... Çok yavaş sarımda su üstüne yakın şekilde yüzdürürseni avınız daha verimli olabilir... Akşam gün batımında ve saba gün doğumunda oldukça verimlidir... Bu saatlerde kalamar kıyılar hatta bazen ayaklarınız dibinde bile görebilir zokaya saldırma anına bile şahit olabilirsiniz... Hızlı sarımdada yakalaya bilirsiniz ancak o zaman kalamar genelde uzun kullarından yakalanır kurtulma yada kolunu bırakma durumları ile karşılaşırsınız... Yavaş sarımda genelde küçük saçaklarından yakalanır ne kaçma şansı çok azdır... Yavru balıkların kayaların aralarına çekildiği bölgelerde yada deniz içinde kayalırın su üstüne doğrı çıkıntı yaktığı yerlerde daha verimlidir.. Tabi bu benim avlandığım bölgeler için geçerli... Başka avlan ve bölgelerde durum değişebilir... Kalamar zokasına arada ışık tutar foforunun parlamasını sağlarsanız avcılığını artırmış olursunuz..Merakla okudum ama kalamar taktiklerini yakalayamadım mesajlarda bir türlü 😀 nasıl Çözeriz bu işi? reçetesi taktiği nedir?Bende didimdeyim 2 yıl önce kendi kafama göre yaptığım bir zoka oltasıyla tekneden kayda değer büyüklükte bir kalamar almıştım fakat şimdi karadan spin yapıyorum ve bu şekilde nasıl bir yol ile kalamar alabilirim?
Abdullah abi levrek avlamak zor değil aslında. Uğraşılınca ve sezondaysa 10-15 adette alınır. Sezon dışı 1-2. Tabi sahteyle değil, sahteyle çok zor, binlerce atış ve belki 1-2 defa verimli av. Sahteyle çok emek, az verim. Sevmek gerekiyor tabi, sevmeyince olmaz. Ben sahteyle avlanmayı sevemedim gitti.Tebrikler Mehmet...O kadar aldıysan bir kaç hafta boş bırakma derim... Meranda bir süre takılacaklardır...
Yemciler sağolsun 🙂 Zamanında çok para harcadım yeme ve aldığım yemlerin bazıları çok cacık çıkıyordu... Sonra baktım at çekte böyle bir sıkıntı yok. Gerçi at çek daha pahalıya mal oldu o ayrı konu 🙂 Ama hedef balığın hep büyük olması dip avına göre bir avantaj... Haramilerle uğramıyorsun... Birde temiz iş, madya kokusu, sülünez kokusu yok, eller tertemiz 🙂 Bir güzel tarafı da su üstü sahtelerde balığın takip anını izlemek çok keyifli... Dip avının güzel tarafları daha az yorucu ve verimlilik daha fazla...Abdullah abi levrek avlamak zor değil aslında. Uğraşılınca ve sezondaysa 10-15 adette alınır. Sezon dışı 1-2. Tabi sahteyle değil, sahteyle çok zor, binlerce atış ve belki 1-2 defa verimli av. Sahteyle çok emek, az verim. Sevmek gerekiyor tabi, sevmeyince olmaz. Ben sahteyle avlanmayı sevemedim gitti.