Abdullah SÜRÜCÜ
Daimi Üye
Dip avının en güzel tarafını yazmayı unutmuşum... Zil sesi 🙂 At çekte balığın yakalanma anı ile aynı keyfi veriyor 🙂
Açıklayıcı net cevap için teşekkürederim kafamdaki soruların tüm cevaplarını aldımTebrikler Mehmet...O kadar aldıysan bir kaç hafta boş bırakma derim... Meranda bir süre takılacaklardır...
Kalamar yakalaması oldukça kolay bir balık... Suda süzülerek batan bir zoka edinmeniz yeterli... Genelde turuncu yeşil mavi olanlar çok tercih ediliyor... Çok yavaş sarımda su üstüne yakın şekilde yüzdürürseni avınız daha verimli olabilir... Akşam gün batımında ve saba gün doğumunda oldukça verimlidir... Bu saatlerde kalamar kıyılar hatta bazen ayaklarınız dibinde bile görebilir zokaya saldırma anına bile şahit olabilirsiniz... Hızlı sarımdada yakalaya bilirsiniz ancak o zaman kalamar genelde uzun kullarından yakalanır kurtulma yada kolunu bırakma durumları ile karşılaşırsınız... Yavaş sarımda genelde küçük saçaklarından yakalanır ne kaçma şansı çok azdır... Yavru balıkların kayaların aralarına çekildiği bölgelerde yada deniz içinde kayalırın su üstüne doğrı çıkıntı yaktığı yerlerde daha verimlidir.. Tabi bu benim avlandığım bölgeler için geçerli... Başka avlan ve bölgelerde durum değişebilir... Kalamar zokasına arada ışık tutar foforunun parlamasını sağlarsanız avcılığını artırmış olursunuz..
Helal olsun Abdullah abi 👍👍Hiç kamış ve olta makinesi tecrübesi olmayan birisi ilk avında balık alır mı? Oğuz (Blackace) alınabildiğini ispat etti... Tebrik ediyoruz 🙂
Teşekkürler Önder ağabey... At çeke başlamadan önce videoları izliyordum ve çok keyif alıyordum... Başladıktan sonra balık yakalamanın daha keyifli olduğunu fark ettim... Yakaladığını görüntülemek ve paylaşmak ise hepsinin üstünde bir keyif...Sevgili Abdullah;
Öncelikle teşekkür ederim,Arşivlik bir konu olmuş 👍
Paylaştığın raporları ve videoları merakla bekliyor olacağım 🙂
Herdaim rast gelmesi dileğiyle.
İyi forumlar
Teşekkürler Mehmet... Benim hocalık alanı 7 - 11 yaş arası 🙂 At çeki öğrenmek başlarda biraz sıkıntılı ama gece at çeke başlamak çok daha sıkıntılı... Neyseki 2 misina karışması dışında Oğuz pek zorluk yaşamadı... Bir kaç av sonra kendisinden trofe bekliyoruz 🙂Helal olsun Abdullah abi 👍👍
Tabiki olay hocada bitiyor, hocası sağlam adamın 😉😉
Bana hiç denk gelmedi... Ama sonuçtu her avcı balığın yapma ihtimali var... Trofe barakudalar sahtelerin üzerinde hatırı sayılır sayıda diş izi bırakıyor... Aşağıdaki resimdeki en üstteki sahtede çizik yoktu... Trofe barakuda alınca ki hali ortada...@Abdullah SÜRÜCÜ
Abdullah abi geçen çupra çekerken, birden balık kayaya çarptı sanki gelmiyor, 1 tur attırdım makinaya tekrar kayaya çarptı. Ondan sonra çuprayı kenara aldığımda üstü diş izleri, ama kalın diş izleri öyle ince değil, yanyana 2şer adet 2 diş izi yılan ısırığı gibi, sıralı değil yani. 2 defa saldırdı balığa. Barakuda olabilir diye tahmin ettim. Yapıyormu bunu barakuda? Olayın hem video hem resim görüntüleri var tabiki
Videoda tabi denizin içinde ne olduğu görünmüyor, ama benim balığı çekemediğim görünüyor. Resimler tabiki net.