KaLaMaR PeŞiNDe

Sonunda beklediğimiz büyükler kıyıya yanaşmaya başladı 🙂 Keyifli bir avdı. Toplamda 9 kalamar vardı. Aklım hala kıyıya kadar takip edip zokama yüz vermeyen kiloluk kalamarda 🤣

Tebrikler abdullah abi desene yandı kocamanlar kıyıda sen bekliyon 🙂 abi bende düşünüyom kalamar avı yapmayı nasıl kaç gr ne renk sahteler kullanmalı aksiyonu nasıl veriliyor düz sarıyon dibe salıp mı topluyon? Bide bizim bura kumluk sığ mera olurmu acaba burada?

Sonunda beklediğimiz büyükler kıyıya yanaşmaya başladı 🙂 Keyifli bir avdı. Toplamda 9 kalamar vardı. Aklım hala kıyıya kadar takip edip zokama yüz vermeyen kiloluk kalamarda 🤣

Tebrikler hocam. Gayet iri boya ulaşmış. Bunlar 1-2 haftada bu boya ulaşmamıştır herhalde. Küçüklerden sonra daha irileri kıyıya yanaşmış şeklinde mi algılamalıyız bu durumda ?

Tebrikler Abdullah. Çok güzel bir av olmuş gerçekten.

Kalamarların boyları gittikçe artıyor. Son iki hafta içinde takriben 8 kilo kadar yakaladım. Açıkçası tekneden daha verimli oluyor kalamar avı. Geceyi bekmeye gerek kalmıyor. 3lü sırti takımı ile avlanıyorum.

Bu sene kalamarlar kıyıdan at çek ile çok nazlı. Kıyıya kadar takip edip zokaya atlamayan onlarca kalamara denk geldim. Sanırım bunun sebebi gün batıp hayvan avlanmaya geldiğinde yarım saat boyunca etrafta ne varsa saldırıyor. Daha sonra bi sigara yakıp keyfine bakıyor. "karnım doymuş tatlıya gerek yok" diyor.

Tebrikler Abdullah hocam canı gönülden
Teşekkürler Adem ağabeyim.
Tebrikler abdullah abi desene yandı kocamanlar kıyıda sen bekliyon 🙂 abi bende düşünüyom kalamar avı yapmayı nasıl kaç gr ne renk sahteler kullanmalı aksiyonu nasıl veriliyor düz sarıyon dibe salıp mı topluyon? Bide bizim bura kumluk sığ mera olurmu acaba burada?
Teşekkürler Fatih. Benim kullandığım zoka oldukça iyi. Çok yavaş batıyor ve ufak vuruşlarla kalamar çok kolay kanıyor. Gerçi düz çekimde bile aynı işi görüyor ama bazen nazlı oluyorlar. Meraya gelince sığ su daha verimlidir. Anca su ısısı kalamara uygun olacak. Birde kumluk yerine su altının kayalık ve otluk olduğu bölgeler daha verimli. Özellikle yavru balıkların geceleri kümelendiği bölgelere yakın yerde avlanmak daha mantıklı.
Tebrikler hocam. Gayet iri boya ulaşmış. Bunlar 1-2 haftada bu boya ulaşmamıştır herhalde. Küçüklerden sonra daha irileri kıyıya yanaşmış şeklinde mi algılamalıyız bu durumda ?
Teşekkürler İbrahim. Küçükler büyümedi sadece büyükler kıyılamaya başladı. Yoksa bu kadar kısa zamanda bu boylara ulaşmaları mümkün değil.
Tebrikler Abdullah kardeşim Rastgele
Teşekkürler Adil.
@Abdullah SÜRÜCÜ
Ben yaptım yorumumu zaten 😉👍
Okudum Mehmet. Senide kalamar avına başlamaya davet ediyoruz 🙂 Bırak çupraların peşini 🙂
Tebrikler Abdullah. Çok güzel bir av olmuş gerçekten.

Kalamarların boyları gittikçe artıyor. Son iki hafta içinde takriben 8 kilo kadar yakaladım. Açıkçası tekneden daha verimli oluyor kalamar avı. Geceyi bekmeye gerek kalmıyor. 3lü sırti takımı ile avlanıyorum.

Bu sene kalamarlar kıyıdan at çek ile çok nazlı. Kıyıya kadar takip edip zokaya atlamayan onlarca kalamara denk geldim. Sanırım bunun sebebi gün batıp hayvan avlanmaya geldiğinde yarım saat boyunca etrafta ne varsa saldırıyor. Daha sonra bi sigara yakıp keyfine bakıyor. "karnım doymuş tatlıya gerek yok" diyor.
Teşekkürler Cihan. Teknede sırtı ile şans daha fazla tabiki. Ayrıca gündüz de yakalama şansı var. Ama benim teknelerle pek aram yok 🙂 BU arada sana da rast gelsin. 2 hafta için iyi skor yakalamışsın. Devamı gelir inşallah.
Tebrikler Abdullah abi kiloluk haftaya kadar biraz daha buyuyup oyle gelecek 🙂
Teşekkürler Oğuz. Sırtıcılardan bize kalacağını sanmıyorum. İllaki birinin maketine takılır gibime geliyor 🙂

Back