KaLaMaR PeŞiNDe

Abdullh Abi, bu yavaş dalan zokalar var ya... 6sn/1m - 7sn/1m hızında dalanlardan bahsediyorum. Bunların hareketlerini daha çevikleştirmek için misinaya bağlı 10 gram gezer kurşunla ya da burnuna bir ya da 2 tane kıstırma kurşunla kullansak sence faydalı olur mu? Bu dalış hızı çok hantal geliyor bana.
Söz konusu kıyı avı ise bu dalış ideal bir dalıştır. Kalamar dipte değil su üstüne yakın gezer. O yüzden kurşun eklemek av verimini düşürür En azından denizin uygun bölgelerini tarama şansını azaltır.

Söz konusu kıyı avı ise bu dalış ideal bir dalıştır. Kalamar dipte değil su üstüne yakın gezer. O yüzden kurşun eklemek av verimini düşürür En azından denizin uygun bölgelerini tarama şansını azaltır.
Anlıyorum Abi. Ben hep dipten aldım kalamarları, yüzeye yakın da hiç görmedim. O yüzden bu zokaları kurşunla tekneden dibe sarkıtılarak kullanılıyor sanıyordum.

Tekne için söylediğin doğru. Ancak bu yöntem derin sularda kullanılıyor. Kıyıya yakın avlarda teknelerde genelde gagalı maketler kullanılıyor. Onlarda dibe yakın değil su üstüne yakın tarıyor. Hatta bu sene maketten bozarak yaptığım bir shteyi sırtıcı bir ağabeye verdim. Daları 60 -80 cm civarı. Çok memnun kaldı. Çok da kalamar aldı. Onun kullandığı maketler sinking olanlardı ve 1,5 -2 metre gibi dalıyordu. Takılma riski yüksek ve durunca takımı hemen toplaması gerekiyordu. Hem iş yapma bakımından hem de avantajları yönünden verdiğim sahte çok işine yaradı. En son aldığı kalamarda hata yapıp misinayı motora dolamış ve sahte kopmuş. Bende yenisini dört gözle bekliyor 🙂 Fırsatım olmadı gidince bir tane daha götüreceğim ona.

O zaman bir metre kadar daldırıp yavaş yavaş çekeceğiz bunları.

İlk kalamarları mı tuttum çok zevkliymiş ....👍

Dosyalar

• WhatsApp Image 2020-04-13 at 21.54.37.jpeg
    WhatsApp Image 2020-04-13 at 21.54.37.jpeg
    42.7 KB · Okunma: 290
  • WhatsApp Image 2020-04-19 at 22.42.11 (1).jpeg
    WhatsApp Image 2020-04-19 at 22.42.11 (1).jpeg
    40.5 KB · Okunma: 311
Tekne için söylediğin doğru. Ancak bu yöntem derin sularda kullanılıyor. Kıyıya yakın avlarda teknelerde genelde gagalı maketler kullanılıyor. Onlarda dibe yakın değil su üstüne yakın tarıyor. Hatta bu sene maketten bozarak yaptığım bir shteyi sırtıcı bir ağabeye verdim. Daları 60 -80 cm civarı. Çok memnun kaldı. Çok da kalamar aldı. Onun kullandığı maketler sinking olanlardı ve 1,5 -2 metre gibi dalıyordu. Takılma riski yüksek ve durunca takımı hemen toplaması gerekiyordu. Hem iş yapma bakımından hem de avantajları yönünden verdiğim sahte çok işine yaradı. En son aldığı kalamarda hata yapıp misinayı motora dolamış ve sahte kopmuş. Bende yenisini dört gözle bekliyor 🙂 Fırsatım olmadı gidince bir tane daha götüreceğim ona.
Merhabalar kıyıdan kalamar avı için önereceğiniz orta halli kamış ne olur?

Bildiğim kadarıyla kalamar için egging denen sistemin kamuışları kullanılıyor. Normal spin kamışlarından farklı olarak sahte değerleri 2.5-3.5 gibi üzerinde yazıyor. Shimanonun sephia serisi egging üzerine. Decatlonda bir kalamar kamışı görmüştüm. Başlangıç için denenebilir.
(link)

Ben DAM Onliner 210 10-30 kullanıyorum. Çok ucuz bir kamıştı ama her ne hikmetse fiyatı abartılmış. Öyle kalite bir kamış değil. Kalamar için en güzel yanı aşırı esnek olması. Ucuz esnek bir kamış işinizi fazlasıyla görür. Tabi ağır bir kamış olmazsa iyi olur.

Ben DAM Onliner 210 10-30 kullanıyorum. Çok ucuz bir kamıştı ama her ne hikmetse fiyatı abartılmış. Öyle kalite bir kamış değil. Kalamar için en güzel yanı aşırı esnek olması. Ucuz esnek bir kamış işinizi fazlasıyla görür. Tabi ağır bir kamış olmazsa iyi olur.
okuma ceymar ufr 240cm 10-40 atarlı kamış kullanılır mı acaba çok temiz 2. el 200 tl ye satan var

Back