Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Kalamar Sübye Ahtapot Avcılığı

smucuk

Daimi Üye
Adı
Selçuk
Kan Grubu
AB Rh Pozitif
Önerdiğim mavi EGI OH Q LIVE SEARCH renk NMIH
Q Live en eski modellerden
Ekli dosyayı görüntüle 84206

Aynı modelden beyazlar renk R13 RWKM, R08 RWF,

Ekli dosyayı görüntüle 84207

Duel yeni modeli Dartmaster, bu yeşil güneş batmadan da iyi

Ekli dosyayı görüntüle 84208
Aşağıdaki zokalar sizce nasıl? Fiyatı uygun ama almaya değer mi bilemedim. Hangi renk ya da numaraları önerirsiniz? 011, 015, 016 sepette şuan. Bu kalamar işi kafayı yedirecek bana :)

FISH KING Fishing Lure Size 2#2.5#3#3.5# Lead Sinker Squid Hook Jigs Octopus Cuttlefish Shrimp Baits 3D Eyes Luminous Lures-in Fishing Lures from Sports & Entertainment on Aliexpress.com | Alibaba Group

smucuk

Daimi Üye
Adı
Selçuk
Kan Grubu
AB Rh Pozitif
Sepeti boşalt :) Yerine sırasıyla 03 - 01 - 04 ü koy bence :)
Sepeti boşalttım, ama sırasıyı 01, 03, 04 yaptım, inşallah olur :) 2,5 gram seçtim değiştirmeli miyim? İş yapar mı sence bunlar? Diğer renklerden iş çalışabilecek olmaz mı Abdullah abi? Haftasonu dan önce de birkaç kaliteli zoka alıp sahilevleri tarafına gideceğim. Yamashita ve yozuri markalardan nokta atışı tavsiyen olur mu şu fakire. 3 ya da 4 model almayı düşünüyorum.

Abdullah SÜRÜCÜ

Daimi Üye
Adı
Abdullah
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Maketler bearkingin olunca bende 3 ve 4 numaralardan aldım az önce. Benimde tercihim 2,5 oldu. Ama o gramaj değil sahtenin büyüklük numarası. Gelince iğne büyüklüklerine bakmak lazım. Bu sene kalamar benim avlandığım yerde zayıf. Sahilevleri de öyle. Belki ileride hızlanır bilemem. Geçen hafta Çeşme tarafından güzel kalamarlar alındığını duymuştum. Ama bu hayvanların ne zaman nerde kümeleneceği belli olmuyor değişik yerlerde deneme yapmak lazım.

smucuk

Daimi Üye
Adı
Selçuk
Kan Grubu
AB Rh Pozitif
Teşekkürler abi, 2,5 alttaki kurşunun ağırlığı diye tahmin etmiştim ben. Kıyı için bu altı kurşunlu olanlar kullanılıyor sanırım.

smucuk

Daimi Üye
Adı
Selçuk
Kan Grubu
AB Rh Pozitif
Tekrar merhaba. Bu sabah Çiğli'de bir av bayisinden fotoğraflarını eklediğim modelleri aldım, biraz daha iri duran ikisi 3,0 numara diğer 6 tanesi 2,5 numara. Fikrin çok önemli abi; renkleri, kumaş yapısını tutturabilmiş miyim sence? Hafif parlayan kumaşlardan almaya çalıştım. Yamashita ve Yo-zuri marka olanlardan da vardı ama hem senin tavsiye ettiğin modeller değildi hem de sessiz modellerdi. Zaten bir modelden iki farklı renk yamashita (2 adet 50TL) 2 farklı model de Yo-zuri vardı. Hepsi de altı kurşunsuz modellerdi. Kısmetse bu haftasonu sahilevleri güzelbahçe hattında ilk ava çıkmayı planlıyorum. Çiğli'ye yakın körfezde alternatif yer varsa bilen arkadaşlar yazarsa memnun olurum.
Dikkat edilecek hususlar: Çok derin olmayan, kayalıkların ara ara yüzeye kadar geldiği mera araştırmak :)

Ekli dosyalar

Spin on the beach

Daimi Üye
Adı
Cihan BALCI
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Tekrar merhaba. Bu sabah Çiğli'de bir av bayisinden fotoğraflarını eklediğim modelleri aldım, biraz daha iri duran ikisi 3,0 numara diğer 6 tanesi 2,5 numara. Fikrin çok önemli abi; renkleri, kumaş yapısını tutturabilmiş miyim sence? Hafif parlayan kumaşlardan almaya çalıştım. Yamashita ve Yo-zuri marka olanlardan da vardı ama hem senin tavsiye ettiğin modeller değildi hem de sessiz modellerdi. Zaten bir modelden iki farklı renk yamashita (2 adet 50TL) 2 farklı model de Yo-zuri vardı. Hepsi de altı kurşunsuz modellerdi. Kısmetse bu haftasonu sahilevleri güzelbahçe hattında ilk ava çıkmayı planlıyorum. Çiğli'ye yakın körfezde alternatif yer varsa bilen arkadaşlar yazarsa memnun olurum.
Dikkat edilecek hususlar: Çok derin olmayan, kayalıkların ara ara yüzeye kadar geldiği mera araştırmak :)
Gece 3ncü fotoğraf alttan 1 ve 2nci zokayı mutlaka dene.

Abdullah SÜRÜCÜ

Daimi Üye
Adı
Abdullah
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Renkler güzel. Cihan zaten sıklıkla kullandığımız renkleri yazmış. Belki dolunaylı havalarda sırtı mavi ve mor olan koyu renkleri de kullanabilirsin. Kalitelerini bilmiyorum ama üzerindeki kaplamaların soyulmaması için altları japonlayabilirsin. Birde çabuk batıyorlarsa alt kurşundan ufak parçalar alabilirsin. Bunu pürüzlü bir kayaya sürterek bile yapabilirsin. Ama ayarı kaçırıp yüzeyde kalacak kadar tıraşlama :)

Abdullah SÜRÜCÜ

Daimi Üye
Adı
Abdullah
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Nette dolaşırken gördüm 4-5 yıldır kullandığım yamashitanın eski renk modeli .Biraz yıprandı ama hala kullanıyorum. Sadece bu hafta kullanmadım. Aldığım kalamarların neredeyse hepsini bununla aldım.İğneleri hala jilet gibi. İstanbul'da olsam gider hemen alırdım.
Yamashita,Toto Sutte Kalamar Zokası S95N F/Tg,Balık Malzemeleri,