Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Kamış atar hesabı

simetri

Aktif Üye
Adı
Murat
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Üstad cevabın için teşekkür ederim. Siteminde haklısın, bir yanlışı sorgularken başka bir yanlışa düşmemi hala konunun acemisi oluşuma bağlıyorum. Konuyu hatmetmek ile hazmetmek arasındaki fark ta bu açıkçası.

Aslında kamışlar hakkındaki postunuzu okuduktan sonra yanlışımı fark etmiştim ancak geriye dönük edit yapmaya üşenmiştim. Tabi böyle bir ayar yeyince bir daha o yanlışa tövbe ederim :)

2)Aksiyonu Yumuşak veya Sert olarak nitelendiriyorsanız, bunu hobidaşlarınızla değil, bevliye uzmanınızla paylaşın !😉

agartan

Moderatör
Yönetici
Adı
Şeref
Sanırım bende 20 yıl sonra hala aksiyonu yumuşak veya sert olarak niteleyen yorumlar okumaya şimdiden alışmalıyım. Ancak yine de söylemek istediğim 2 şey var :
1) Yumuşak aksiyon veya Sert aksiyon bilimin değil, ancak filmin konusudur.:bsmagryr:
2)Aksiyonu Yumuşak veya Sert olarak nitelendiriyorsanız, bunu hobidaşlarınızla değil, bevliye uzmanınızla paylaşın !😉
Söz konusu Olta kamışı ise: Lütfen aksiyonu oranla ölçüp, hız ile tanımlayalım. :harika:
Bu aksiyon işinde ben de çeşitli konularda defalarca yazmama rağmen bir yol alamadım.
Bir kamışın üzerindeki atar değeri atıyorum 10 grama kadarsa ve UL yazıyorsa kamış çok yumuşak olarak algılanıyor.
Tersi olarak da 10-50 atarlı H ya da MH kamış da çok sert olarak algılanıyor.
Oysa her atış değerine sahip kamışın bir eğilme ve toparlanma ölçüsü vardır. O değer de aksiyonudur. En düşük atarlı kamışın Fast aksiyonlu versiyonu, en yüksek atarlı kamışın slow aksiyonlu versiyonu olabilir.

Bazı kamışların üzerinde yazan XF (ekstra fast - ekstra hızlı), F (fast - hızlı), M (moderate - Orta), S (slow - yavaş) gibi. Hatta bazı ara değerler de var. Mesela MF gibi

Hazır konu açılmışken şuraya konuyla ilgili grafiği de ekleyeyim.

Kamış Aksiyonları.jpg

Her ne kadar ahkam kesmiş olsam da bu malzemeler hakkında derin bilgilere sahip değilim. Çoğu bilgim yüzeysel.
Bu nedenle her hangi bir ürün hakkında detaylı açıklama yapanlara gıpta ile bakıyorum ama sonuçta elimdeki her malzeme bütçemin sınırları içinde satın alıp kullanmaya başladığım malzemeler.

Yazdığım her mesaj eleştiri ve düzeltmelere açıktır.

reelmaster

Daimi Üye
Adı
M.AKİF
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Bu aksiyon işinde ben de çeşitli konularda defalarca yazmama rağmen bir yol alamadım.
Bir kamışın üzerindeki atar değeri atıyorum 10 grama kadarsa ve UL yazıyorsa kamış çok yumuşak olarak algılanıyor.
Tersi olarak da 10-50 atarlı H ya da MH kamış da çok sert olarak algılanıyor.
Oysa her atış değerine sahip kamışın bir eğilme ve toparlanma ölçüsü vardır. O değer de aksiyonudur. En düşük atarlı kamışın Fast aksiyonlu versiyonu, en yüksek atarlı kamışın slow aksiyonlu versiyonu olabilir.

Bazı kamışların üzerinde yazan XF (ekstra fast - ekstra hızlı), F (fast - hızlı), M (moderate - Orta), S (slow - yavaş) gibi. Hatta bazı ara değerler de var. Mesela MF gibi

Hazır konu açılmışken şuraya konuyla ilgili grafiği de ekleyeyim.

Ekli dosyayı görüntüle 109538

Her ne kadar ahkam kesmiş olsam da bu malzemeler hakkında derin bilgilere sahip değilim. Çoğu bilgim yüzeysel.
Bu nedenle her hangi bir ürün hakkında detaylı açıklama yapanlara gıpta ile bakıyorum ama sonuçta elimdeki her malzeme bütçemin sınırları içinde satın alıp kullanmaya başladığım malzemeler.

Yazdığım her mesaj eleştiri ve düzeltmelere açıktır.
Çok teşekkürler . Paylaştığın resim herşeyi o kadar güzel anlatmışki söylenecek söz kalmamış ! Aksiyona eşlik eden kısmın kamış boyuna oranı ne kadar azsa aksiyon hızlı ne kadar çoksa aksiyon yavaş olarak nitelendiriliyor. Yeni nesil solid uçlu bazı modellerde bu oran 1/5 seviyesinde hatta dahada altında ULTRA HIZLI olmaya başladı. Benim spinde tercihim her zaman RF (Regülar fast) veya senin tabirinle MF (Moderate fast) çoğu kişinin aksine Extra Fast bir kamıştan uzak dururum.