Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Kamış Tavsiyesi..

Sertacs

Yeni Üye
Adı
Sertaç S.
Herkese merhaba. Uzun zamandır kara düzen balık tutma hobisi ile iç içeyim, decathlon gezmelerinin de etkisi ile yeni bir spin amaçlı olta takımı almaya karar verdim. Daiwa legalis LT 4000 cxh makineyi aldım, şimdi buna uygun bir kamışa ihtiyacım var. Aklımda daiwa sea bass 270cm yada 260 cm var. Valizlerle dolu bir bagaj da bu kamışların kapalı boyları sorun yaratacak gibi duruyor, 260 ı o yüzden ekledim. Bir de tele kamışlar var ama anladığım kadarı ile pek önerilmiyor. Genelde tatillerde Çanakkale Eceabat civarın da levrek, çipura avlamaya çalışacağım. Yine sene de 1-2 kez de Alanya da oluyorum. Atar ağırlık için sea bass da 10-35 ve 14-42 var, sanırım 10-35 daha çok işime yarayacak model ? Bir de yine daiwa Dead Bait 10-60gr olan model var, sea bass a göre karbon olmayan daha ağır bir model bu, 10-60 oluşu bariz bir avantaj getirir mi ? Bunlara ek olarak ip misina ve olmazsa olmaz sahte yem önerileri de gelirse süper olur, şimdiden teşekkürler.

yeknet

Daimi Üye
Adı
Yekta
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Herkese merhaba. Uzun zamandır kara düzen balık tutma hobisi ile iç içeyim, decathlon gezmelerinin de etkisi ile yeni bir spin amaçlı olta takımı almaya karar verdim. Daiwa legalis LT 4000 cxh makineyi aldım, şimdi buna uygun bir kamışa ihtiyacım var. Aklımda daiwa sea bass 270cm yada 260 cm var. Valizlerle dolu bir bagaj da bu kamışların kapalı boyları sorun yaratacak gibi duruyor, 260 ı o yüzden ekledim. Bir de tele kamışlar var ama anladığım kadarı ile pek önerilmiyor. Genelde tatillerde Çanakkale Eceabat civarın da levrek, çipura avlamaya çalışacağım. Yine sene de 1-2 kez de Alanya da oluyorum. Atar ağırlık için sea bass da 10-35 ve 14-42 var, sanırım 10-35 daha çok işime yarayacak model ? Bir de yine daiwa Dead Bait 10-60gr olan model var, sea bass a göre karbon olmayan daha ağır bir model bu, 10-60 oluşu bariz bir avantaj getirir mi ? Bunlara ek olarak ip misina ve olmazsa olmaz sahte yem önerileri de gelirse süper olur, şimdiden teşekkürler.
Anladığım kadarıyla spin stili bir kamış arıyorsunuz. Okuma'nın 10-40gr atarlı 240cm kamışlarına bir bakın. 2 parçalı bir kamış, HB c sınıfı bir aracın bagaj üstü rafına zorla sığıyor. Daha uzunları mümkün değil. Hedef balık olarak levrek ok ama çupra yemli takımla avlanır. Bir tane de teleskopik 3.30-3.60 gibi kamış daha lazım size.

Sertacs

Yeni Üye
Adı
Sertaç S.
Ben de başta 240 bakıyordum ama bütün önerilerde 270 i görünce 240 ı elemiştim. Araba ve bagaj boş olsa her boy bir şekilde sığar ama ailece ve dolu bagaj ile yola çıkınca dediğiniz gibi 240 üstü çok zor olacak. Mevcutta 3.60 kamış ve makinem var, pek çupra yüzü görmedi ama.. :)
Peki 10-35 / 14-42 / 10-60 için ne dersiniz ?

Hoper

Aktif Üye
Adı
Umut Şensever
Kan Grubu
AB Rh Pozitif
Ben de başta 240 bakıyordum ama bütün önerilerde 270 i görünce 240 ı elemiştim. Araba ve bagaj boş olsa her boy bir şekilde sığar ama ailece ve dolu bagaj ile yola çıkınca dediğiniz gibi 240 üstü çok zor olacak. Mevcutta 3.60 kamış ve makinem var, pek çupra yüzü görmedi ama.. :)
Merhaba,

Size kamış taşıma konusunda ufak bir tiyo veyeyim, bu sene kendim uyguladım. Ben spin kamışımı tatile giderken ( malum çocuklu ailenin eşyaları ile bagaj doluyor :) ) pencere üzerindeki tutma kollarına cırt bantlarla sabitledim. Her iki tutma koluna birer tane yetti. Sağ ön taraftaki güneşlikle sabitlediğim için hiç problem yaşamadan, rahatça götürebildim.

Sertacs

Yeni Üye
Adı
Sertaç S.
Daiwa Crossfire Dead Bait 260cm 10-60gr tecrübesi olan var mı ?

Fatalbooz

Aktif Üye
Adı
Onur bozkus
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Hocam bende 2.70 2 parca kamis var. Ne yaptiysam bagaja sigmadi, mecburen arka koltuk uzerinde tasiyorum. Bu nedenle 2.40 daha yarariniza olabilir

yeknet

Daimi Üye
Adı
Yekta
Kan Grubu
A Rh Pozitif
10-35 yeterli bence. Rüzgara karşı ağır sahte atmayacaksanız iş görür. Boy olarak 240 iyidir daha kısasını (210) kullananlar dahi var.
Daiwa crossfire serisi giriş seviyesi ekipmanları diye düşünüyorum. Aynı fiyata okuma'nın daha kaliteli kamışlarını alabilirsiniz bence. Garantisi Cengiz Balıkçılık, sorun yaşarsanız direkt muhatab olursunuz. Decathlon'dan ben de kamış aldım ama çok da satış sonrası hizmetleri beklemeyin. Çocuğa saat aldım 1 yıl olmadı kayışı koptu. Kayış değiştirmek istedim yok, çöp oldu resmen. Neymiş fişini sakla garantiye yolla vs vs. Fiş fatura saklama hiç yapamadığım bir şey.

Sertacs

Yeni Üye
Adı
Sertaç S.
Hocam bende 2.70 2 parca kamis var. Ne yaptiysam bagaja sigmadi, mecburen arka koltuk uzerinde tasiyorum. Bu nedenle 2.40 daha yarariniza olabilir
Teşekkür ederim, bagajı boş iken ölçtüm 137cm civarı çapraz olarak max ölçü çıkıyor. yukarı doğru daha da düşüyor mesafe. Dediğiniz gibi ya daha kısa kamış bakacam yada sn hoper' in bahsettiği gibi yaratıcı çözümler bulacağım :)

10-35 yeterli bence. Rüzgara karşı ağır sahte atmayacaksanız iş görür. Boy olarak 240 iyidir daha kısasını (210) kullananlar dahi var.
Daiwa crossfire serisi giriş seviyesi ekipmanları diye düşünüyorum. Aynı fiyata okuma'nın daha kaliteli kamışlarını alabilirsiniz bence. Garantisi Cengiz Balıkçılık, sorun yaşarsanız direkt muhatab olursunuz. Decathlon'dan ben de kamış aldım ama çok da satış sonrası hizmetleri beklemeyin. Çocuğa saat aldım 1 yıl olmadı kayışı koptu. Kayış değiştirmek istedim yok, çöp oldu resmen. Neymiş fişini sakla garantiye yolla vs vs. Fiş fatura saklama hiç yapamadığım bir şey.
Doğrudur, daiwa kamışlar decathlon da bulunmuyor zaten. Anadolu yakasında bulabilirsem gidip elden görerek, bulamazsam internet üzerinden almayı düşünüyorum. Okuma markasında fiyatı 300-400 civarında ne önerirsiniz ? bulabilirsem yakından inceleyeyim.

evrenersin

Aktif Üye
Adı
evren
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Spin yapcaksanız 10-50 arası (aralık ne kadar az ise o aralıktaki sahteleri daha iyi erime ulaştırırsınız)14-42 o kamışlar arasında ideal. suyun içinden tutcaksanız 2,40 ideal liman menderek falan için 2,70 alınabilir . Aksiyon olarak Medium (M) yada MediumHard(MH) alabilirsiniz .