Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Kamış tercihinde en ideal ağırlık aralığı kaç olmalı ?

• Konbuyu başlatan BS Okuru
  • Başlangıç tarihi
B

BS Okuru

Misafir
Sizce spin kamışlarda en ideal atar gram ağırlığı kaç olmalı ?

7 - 35 gibi bir rakam sizce nasıl ?

Ogiveogi

Daimi Üye
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Bende spine yeni başlıycağım kamışı yarın alıcam kullancağınız sahteye göre değişir

hkn17

Daimi Üye
Adı
Hakan
Kan Grubu
A Rh Pozitif
her meranın her hava şartının her sahtenin kamışı farklı olabiliyor yani bu işte her zaman birden fazla doğru var önemli değişkenlerden biri mera ve hava koşulları :)

göcen

Aktif Üye
Adı
akın tiryakiler
Kan Grubu
B Rh Pozitif
kullanılacak sahte aralığı kadar kamışın sertliği de önemlidir. 7 35 soft bir kamışla 10 gr sahteleri iyi atabilirsiniz fakat 23 25 gr sahtelerde esneme artacağından erim düşer. sert aksiyon bir kamışta tam tersi.
markaların sertlik ayarları da birbiri arasında tutarsız olduğundan denemeden hedefi iyi koymadan doğru kamışı tavsiye ile almak imkansıza yakın. atış stili farkları da göz önüne alınırsa birinin çok beğendiği kamış bir başkası için vasat ya da vasat altı olabiliyor. en iyisi denemek.

ben fast medium 270 solpara 10 30 kullanıyorum ve memnunum ama başkası için vervat bir kamış olabilir.

sergio

Aktif Üye
Adı
SERCAN
Kan Grubu
B Rh Pozitif
genelleme yaptigimizda 10- 40 gr araligi kullanilmakta sartlara gore durum degismekte tabi fakat oyle tahmin ediyorumki 13 gr max 21 araligi sahte kullanicagindan benim nacizane tavsiyem 270 cm 240 cm 10-40 veya 15 -50 gr atar aragi idealdir diye dusunuyorum simdiden hayirli olsun

B

BS Okuru

Misafir
Arkadaşlar bu soruyu şu sebepten sordum. Piyasada her çeşitten ağır sahte balık veya kaşık var. Ama malumunuz belirli bir gramaj özellikle 13 - 21 gram arası çok ama çok fazla ürün seçeneği var. Benimde elimdeki ürünlerin büyük çoğunluğu bu gramaj aralığında. Elbette meraya, hava şartlarına kullanılan sahteye göre her şey değişebilir. Ama benim yapmak istediğim seçenekler dahilinde piyasa şartlarını da işin içine katarak ürün yelpaze genişliğine göre en doğru kamış ağırlığını bulmak.

göcen

Aktif Üye
Adı
akın tiryakiler
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Arkadaşlar bu soruyu şu sebepten sordum. Piyasada her çeşitten ağır sahte balık veya kaşık var. Ama malumunuz belirli bir gramaj özellikle 13 - 21 gram arası çok ama çok fazla ürün seçeneği var. Benimde elimdeki ürünlerin büyük çoğunluğu bu gramaj aralığında. Elbette meraya, hava şartlarına kullanılan sahteye göre her şey değişebilir. Ama benim yapmak istediğim seçenekler dahilinde piyasa şartlarını da işin içine katarak ürün yelpaze genişliğine göre en doğru kamış ağırlığını bulmak.
yukarıda yazdığınıza istinaden 10 30 gr 270 fast medium diyorum ben. fakat atar aralığı ne kadar genişse kamışın kalitesi o ölçüde düşecektir.