Kamış ve makina önerisi (1000tl)

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Ezturfan
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Abi bende levrek peşinde koşuyorum levrekte hızlı sarım yapMıyorum bazen silikon yemleri o kadar yavaş sarıyorumki jig head kumu kazıya kazıya geliyo zeminden o zamanda levrek aldığımız oluyo kum kalkınca silikonun kuyruk havada iyi iş yapıyo bazen, bende iki tane makine var birisi raw 2 40 deviri 5, onu 10-40 atarlı kamışa takıyom bitanede ilk aldığım spin makinem 6.2 devirli 30'luk exage var, exage'i 3-12 gr atarlı bir kamışım var ona takıp wtd yapıyorum ve düşük atarlı kamışla çok güzel wtd yapılıyor levrekleri su üstünün arkasında kovalarken görüyorum bi ara geçenlerde kocaman akdeniz zarganası saldırdı wtd yaparken ama denk getirmedi yemi alamadı. Bende o yüzden kendimde 5-20 yada 5-25 gr atarlı 2.40 boyunda biraz sert M karbonlu kamış alacam, arkadaşımda kullanıyo 5-20gr 2.40 boyunda kamış hem silikon yemleri atarken hemde su üstü çalışırken çok verimli oluyor, birde penn clash 2500'lük yada penn conflict ll 2500'lük makine alacam amazon'da fiyatı 140 dolar benim şu an levrek için yapacağım takım bu 2.40cm 5.20gr kamış penn clash 2500'lük makina (penn clash 2500 6.2 devir 257 gr 9 bilye 5,7 kgdrag--- penn conflict ll 2500 6.2 devir 223gr, 6kg drag) (link) (link)

Ustadim conflict 2 candir sahip degilim ama enistede var kullandim. Gayet tatmin edici bir makine. Agirlik olarakta clashten dusuk

Bu kamış 2.70 M karbon dereceli yani biraz sert, atarıda 5-21 iyi wtd yapılır (link)
Sayın Levreko,
tesadüfen; alıntıladığım yazınızı gördüm.
Ben jig head silikon ve 5 gr, dan 14 gr a kadar rapala kullanmayı düşünüyorum.
Alıntıdaki kamış bunlar için uygun olur mu acaba ?
Ve alıntıdaki kamışı, (link) linkindeki kamış ile mukayese edebilir misiniz

Son düzenleme:
Sayın Levreko,
Uygundur mpp2 zaten biraz sert aksiyonlu atış erimide iyi bir kamış

Uygundur mpp2 zaten biraz sert aksiyonlu atış erimide iyi bir kamış
Teşekkür ediyorum...
Daiwa Crosscast Hard Game III 274 cm 14-42 yi kullanmaktayım.

uzağa atış performansı açısından;
jig head silikon ve 5 gr, dan 14 gr a kadar olan rapaları atmak için

Daiwa Crosscast Hard Game III 274 cm 14-42 mi daha iyi olur ?

yoksa (link) mı daha iyi olur.

Son düzenleme:
Abilerim arkadaşlarım 2.40 civarında gayet iyi bir kamışım var. Bir tane de 2,70 civarında Mh aksiyonlu 7-10 ila 35-50 atar aralığına sahip güçlü ve iyi bir kamış ile yüksek (tercihen 6.0 devir üzeri) 2500 yada 3000 lik sağlam bir makina almak istiyorum bütçem maksimum 1000TL av olarakta genel itibari ile levrek lüfer göldede turna avı olacak. önerilerinizi ve varsa eğer kamış+makina satmak isteyen özelden ulaşabilirler ise sevinirim şimdiden teşekkür ederim.
Mrb hocam 2 hafta önce kendim aldim test ettim aktarayım siz karar verin fujin boraes 1/15 kamış ceymar 30 whıte kasa 24lik sadece kafası 30 luk shımano kairiki 0.007 ip toplamda 860 tl ye aldım yanında bildiğin set hediye veridiker babyjiğ silikon vb ürünler gerçekten memnunum 2 gram ve 10 13 grm denedim gayet iyi fakat makinayı 1000 lik tutmak çol daha iyi olacak onu anladım hayırlı günler

Sayın Levreko,

Savage gear mpp2 yi denemedim ancak alıntıdaki bahsi geçen favorite Laguna 5-21 270 kullanmaktayım 5-15 gr arası silikon ve sahtelerde çok başarılı bir kamis daha yüksek gramajlarda daiwa legalis 10-35 kullanıyorum, Laguna hiç göz ardı edilecek bir kamis değildir denemenizi tavsiye ederim

Savage gear mpp2 yi denemedim ancak alıntıdaki bahsi geçen favorite Laguna 5-21 270 kullanmaktayım 5-15 gr arası silikon ve sahtelerde çok başarılı bir kamis daha yüksek gramajlarda daiwa legalis 10-35 kullanıyorum, Laguna hiç göz ardı edilecek bir kamis değildir denemenizi tavsiye ederim
Teşekkür ediyorum...

Back