Selam şahsen kendim 3 parça kamış kullanmaktayım ama araç bagajına sığmaması ve avdan önce kurmak sonrasında sökmek makineyi üzerinde tutamamak ( söküp ayrı muhafaza etmek en doğrusudur ) gibi handikapları beni biraz soğuttu parçalı kamışlardan. Evet kurşun arkasında teleskopik kamışlara göre dah çok güven veriyorlar ama sadece o kadar

merada herkes her türlü kamışla (surf) balık alıyor bende parçalı var daha uzağa atıyorum diye, daha ağır kuşunu korkmadan abanıyorum diye ben daha fazla balık tutmuyorum ki. Evet teleskopik kamılın gezer halkası ağır gramaj çalışırken bazen kendi ekseninde dönebiliyor ama büyük bir sorun değil atıştan önce göz ucuyla bir kontrol etmek 3-5 saniyelik iş. Bunun dışında bence bizim yaşam koşullarımıza en uygun kamışlar teleskopik olanlar düşüncesindeyim. Bu yüzden size belirttiğiniz bütçe doğrultusunda teleskopik ama boğazda namı olan kuşun arası için bir f/p kamışı önerisinde bulunacağım. Makineye gelirsek boğazın güçlü akıntısına çok rahat karşı koyan ve ip misinalar ile mükemmel bir uyuma sahip kendi kullandığım makineyi, ayrıca yine kendi kullandığım ip misinayı tavsiye edeceğim. İp gözünüze biraz kalın gelebilir ama daha incesini stokta bulamadım gerçi bununla şoksuz 170-180 gr rahatlıkla çalışırsınız.
Okuma Savant Surf 420 cm 4 Parça Surf Kamışı Surf Kamışlar en uygun fiyat ve indirim fırsatlarıyla avbaliksepeti.com'dan balık avı malzemelerini güvenli ve hızlı bir şekilde satın almak için tıklayınız.
www.avbaliksepeti.com
Daiwa Black Widow Carp 25 A Olta Makinesi Surf Olta Makineleri en uygun fiyat ve indirim fırsatlarıyla avbaliksepeti.com'dan balık avı malzemelerini güvenli ve hızlı bir şekilde satın almak için tıklayınız.
www.avbaliksepeti.com
GOSEN W 8 BRAID 300 MT MULTİ 12 LB - 0.171 MM İp Misinalar en uygun fiyat ve indirim fırsatlarıyla avbaliksepeti.com'dan balık avı malzemelerini güvenli ve hızlı bir şekilde satın almak için tıklayınız.
www.avbaliksepeti.com
Bakın bütçe odaklı savanta yönlendirmenizi anlarım. Burada sorun yok.
Ama hem savantı teleskopikleri övüp hemde 3 parçaların avantajlarını saymanız ve bu artıları yok saymanızda ilginç.
Diğer bir ayrıntı sizin önemsiz gördüğünüz gezer yüzük olayını okuma markası önemsiz olarak görmemiş olacakki son çıkan savantlarda gezer yüzük yok.
Savant kamış özelliklerinde ayrıca belirtmiş.
Orada bir satırada özellikle dikkatinizi çekmek isterim.
“200 gram ve üstü atışlarda ve sürekli at çeklerde surf teleskopikler zorlanır” diyor.
Tabii hemen belirtiyor savantta özel tasarım, zayıf nokta falan.
Ayrıca tavsiye ettiğiniz makina tatlı su ( sazan makinası ) için. Denizde kullanılmazmı. Kullanılırda aynı fiyatta ve özelliklerde deniz için tuzlu su makinaları varken çokmu lazım. Bilemem ustalar yada kullanıcıları daha iyi bilir diyeyim.
Yinede söyliyeyim hani teleskopik tercih edenlere savant ( son çıkan gezer yüzüksüz olan ) güzel ve sağlam bir kamış.