Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Kamış ve makina tavsiyesi

walkeron001

Yeni Üye
Adı
sezgin tayfun
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Okuma ceymar 65 ve okuma salina almayı düşünüyorum set olarak İstanbul Bogazda kurşun arkası av yapacagım balık malum bir yakın bir uzak yakın oldugun da sorun yok ama uzak olunca kaliteler konuşmaya başlıyor bu ürünleri kullanan abiler ve bütceye biraz daha yakın az veya çok. Dah iyi performans alırsın diyeceğiniz setleri bekliyorum 200 gram kurşun atılacak genelde şimdiden teşekkürler

Niy_O

Üye
Adı
Niyazi
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Selam şahsen kendim 3 parça kamış kullanmaktayım ama araç bagajına sığmaması ve avdan önce kurmak sonrasında sökmek makineyi üzerinde tutamamak ( söküp ayrı muhafaza etmek en doğrusudur ) gibi handikapları beni biraz soğuttu parçalı kamışlardan. Evet kurşun arkasında teleskopik kamışlara göre dah çok güven veriyorlar ama sadece o kadar :( merada herkes her türlü kamışla (surf) balık alıyor bende parçalı var daha uzağa atıyorum diye, daha ağır kuşunu korkmadan abanıyorum diye ben daha fazla balık tutmuyorum ki. Evet teleskopik kamılın gezer halkası ağır gramaj çalışırken bazen kendi ekseninde dönebiliyor ama büyük bir sorun değil atıştan önce göz ucuyla bir kontrol etmek 3-5 saniyelik iş. Bunun dışında bence bizim yaşam koşullarımıza en uygun kamışlar teleskopik olanlar düşüncesindeyim. Bu yüzden size belirttiğiniz bütçe doğrultusunda teleskopik ama boğazda namı olan kuşun arası için bir f/p kamışı önerisinde bulunacağım. Makineye gelirsek boğazın güçlü akıntısına çok rahat karşı koyan ve ip misinalar ile mükemmel bir uyuma sahip kendi kullandığım makineyi, ayrıca yine kendi kullandığım ip misinayı tavsiye edeceğim. İp gözünüze biraz kalın gelebilir ama daha incesini stokta bulamadım gerçi bununla şoksuz 170-180 gr rahatlıkla çalışırsınız.

beykozlu86

Aktif Üye
Adı
Metin
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Bütçe ne düşünüyorsunuz set için ?

walkeron001

Yeni Üye
Adı
sezgin tayfun
Kan Grubu
O Rh Pozitif
bogazda kursun arkası en rahat mınmum nasıl yapa bıleceksem o sekılde bır olta bakıyorum hocam. birde balık yakında uzakta muhabbetleri için uzaga atabilecek bir takım arayaşındayım

Acquatina

Üye
Adı
Acquatina
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Ben hobiye daha yeni başlıyorum ama önerilerde sunulan makine adında "Carp" geçiyor, bu dikkatimi çekti. Carp sazan olduğu için makine tuzlu suya uygun olmayabilir mi acaba? Üstatlar daha iyi bilirler, benimki sadece bir fikir.

SKARPİ66

Daimi Üye
Adı
ÖZCAN TÜREMEN
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Selam şahsen kendim 3 parça kamış kullanmaktayım ama araç bagajına sığmaması ve avdan önce kurmak sonrasında sökmek makineyi üzerinde tutamamak ( söküp ayrı muhafaza etmek en doğrusudur ) gibi handikapları beni biraz soğuttu parçalı kamışlardan. Evet kurşun arkasında teleskopik kamışlara göre dah çok güven veriyorlar ama sadece o kadar :( merada herkes her türlü kamışla (surf) balık alıyor bende parçalı var daha uzağa atıyorum diye, daha ağır kuşunu korkmadan abanıyorum diye ben daha fazla balık tutmuyorum ki. Evet teleskopik kamılın gezer halkası ağır gramaj çalışırken bazen kendi ekseninde dönebiliyor ama büyük bir sorun değil atıştan önce göz ucuyla bir kontrol etmek 3-5 saniyelik iş. Bunun dışında bence bizim yaşam koşullarımıza en uygun kamışlar teleskopik olanlar düşüncesindeyim. Bu yüzden size belirttiğiniz bütçe doğrultusunda teleskopik ama boğazda namı olan kuşun arası için bir f/p kamışı önerisinde bulunacağım. Makineye gelirsek boğazın güçlü akıntısına çok rahat karşı koyan ve ip misinalar ile mükemmel bir uyuma sahip kendi kullandığım makineyi, ayrıca yine kendi kullandığım ip misinayı tavsiye edeceğim. İp gözünüze biraz kalın gelebilir ama daha incesini stokta bulamadım gerçi bununla şoksuz 170-180 gr rahatlıkla çalışırsınız.

Bakın bütçe odaklı savanta yönlendirmenizi anlarım. Burada sorun yok.
Ama hem savantı teleskopikleri övüp hemde 3 parçaların avantajlarını saymanız ve bu artıları yok saymanızda ilginç.
Diğer bir ayrıntı sizin önemsiz gördüğünüz gezer yüzük olayını okuma markası önemsiz olarak görmemiş olacakki son çıkan savantlarda gezer yüzük yok.
Savant kamış özelliklerinde ayrıca belirtmiş.😀

AFB6A141-B1C5-42B7-AE71-D52AD786D17D.jpeg

Orada bir satırada özellikle dikkatinizi çekmek isterim.
“200 gram ve üstü atışlarda ve sürekli at çeklerde surf teleskopikler zorlanır” diyor.
Tabii hemen belirtiyor savantta özel tasarım, zayıf nokta falan.
Ayrıca tavsiye ettiğiniz makina tatlı su ( sazan makinası ) için. Denizde kullanılmazmı. Kullanılırda aynı fiyatta ve özelliklerde deniz için tuzlu su makinaları varken çokmu lazım. Bilemem ustalar yada kullanıcıları daha iyi bilir diyeyim.

Yinede söyliyeyim hani teleskopik tercih edenlere savant ( son çıkan gezer yüzüksüz olan ) güzel ve sağlam bir kamış.

beykozlu86

Aktif Üye
Adı
Metin
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Okuma salina 3 parça. En düşük bütçe ile alınabilecek en iyi kamış. Makina içinse raw 65 olabilir. Bütçe önemli çünkü makina da kamışta hem hafif hemde iyi olsun istiyorsanız biraz para tutuyor. Yani speedmaster 100-225gr 4.25 3p kamış ve bulabilirseniz shimano exage 10000 yada bütçe müsaitse biomaster 8000pg makina güzel kombin olur tabi daha pahalı. Teleskopik kamış istiyorsanız vega potenza tournament 4.30 150-270 öneririm ama onunda fiyatı biraz yüksek. En güzeli bu seçenekleri ve daha fazlasını bi bilenle beraber görerek karar vermek. Üsküdarda her markanın distiribitörü var, gidip bi inceleyin fiyat alın derim. Ona göre 2. el bile alsanız belli kamış- makina için bakar temiz olanları değerlendirirsiniz, en güzeli sıfır almak tabi.

Acemibalikci Maho

Aktif Üye
Adı
Tunahan
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Valla ne alırsanız alın yüzükleri gezer vb olmasın. Sabit ve çift sargılı olması daha iyi olur. Sürekli atışta dönen yüzüğü düzeltmekten sıkıldım.

hbalci34

Yeni Üye
Adı
Haldun
Kan Grubu
O Rh Pozitif
merhabalar forumda yeniyim bende VEGA POTENZA PREMIUM 4.50 3 PARCA KAMIS için makine tavsiyesi istiyorum yardımcı olursanız sevinirim bütçe 1500 u geçmezse sevinirim

Oltanın

Aktif Üye
Kan Grubu
B Rh Pozitif
biraz ustune ekleme yapın shımano bulls eye 5080 alın hem palamut hem dıslı hem ıstavrıt hemde ultra hafıf makınanız olmus olur kısacası makına her ava musaıt bır makına ayrıca makına agırlıgı 440 gr surf kafa olmasından dolayı exdrema uzak erımlerede ulasabılırsınız.

1607771813038.png

Son düzenleme: