Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Kamış ve makine yorumu

mbatalcelik

Yeni Üye
Adı
Muhammet
Merhabalar,

Orta sınıf bi set toplamak istiyorum.

Bütçeme uygun olanlarından shimano ultegra c5000 xg fc alacağım.

Birinci sorum bu makine genel olarak nasıl ?
İkinci sorumda göl ve nehirde max 3-5 kg balık tutmak için uygunmudur? Birde bu makineye uygun ortalama 330 uzunlugunda teleskobik kamış önerisi olan varmıdır ?
Kamıştafa 2-3 bin civarı bi bütçem var ?

Erdem82

Daimi Üye
Adı
ERDEM
Son çıkan Ultegralar efsane. O konuda zerre şüphen olmasın. Fakat 5000xg 105cm falan sarıyor nehir kullanımın için biraz hızlı olabilir. Tatlı su için Daiwa New Samurai 3.30m 20-60gr işini görür.

mbatalcelik

Yeni Üye
Adı
Muhammet
Birde son sorum. Daiwa new samurai kamışta paslanma problemi varmı ? Bazen bilader götürüyor ve temizlemeden koyuyo.

Erdem82

Daimi Üye
Adı
ERDEM
Birde son sorum. Daiwa new samurai kamışta paslanma problemi varmı ? Bazen bilader götürüyor ve temizlemeden koyuyo.
Dostum en iyi kamışı da alsan eğer her avdan sonra temizlemezsen okside olur. Ben gece 3 te bile dönsem mutlaka halkaları yıkar kurularım. Madem bu kadar paralar veriyoruz bakımını da yapmak gerekir.

Faryalı

Daimi Üye
3,60 ya da 3,90 kamış daha iyi olur. Samurai güzel bir kamış pas yapmaz. Tatlı suda ömrü daha uzun olur.

Okuma Carbonite, Kudos Green Face güzel kamışlar. Göl balıkçıları genelde parçalı tercih ediyorlar bilginize.

Makine için Ultegra göl için baya üst seviye makine. Surf kafa bir makine baksanız daha iyi bir tercih olur.

Son düzenleme: