Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

KAMIŞ

morfiyus

Yeni Üye
Adı
Seydihan E.
Herkese merhaba balıkta yeniyim.Elimde babamın A101 den almış olduğu Swordfish olta takımı var bugün 3.kullanışımı yaptım.30-40-50 gr kurşun takıyorum değişiyor.Makine TZ60F.Başkalarındada görüyorum.Makinem bana göre iyi ama kamış elimde kalacakmış gibi hissediyorum.İnternetten araştırdığımda spin surf teleskobik vs bir srürü çeşit çıktı.İşin içinden çıkamadım.Benim içim 3-3.5m arasında olsun 3.5 da olabilir kıyıdan yada köprüden istavrit tutuyorum yine aynı şekilde kıyıdan ve köprüden çinekop ve kıyıdan çupra tutabileceğim bir kamış mümkünmüdür mümkünse hangi çeşitten oluyor?Değilse de kıyıdan yada köprüden istavrit kıyıdan ve köprüden çinekop tutacak bir şey istiyorum bunun çeşididi nedir?
Şimdiden Teşekkürler

huseyind

Daimi Üye
Adı
Hüseyin
Hoşgeldiniz.
Decathlon mağazasında 100 liraya 100-250 atarlı surf kamış mevcut. Buna uygun okuma ceymar 55 ya da ceymar 65 alabilirsiniz. Eğer uzak atış yapmayacak ve hafif kurşun kullanacaksanız 330cm 50 gram atarlı hafif bir kamış da alabilirsiniz.

Engin79

Daimi Üye
Adı
Engin
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Hoşgeldin Seydihan kardeşim.
Acemilikte fazla masrafa girmemek iyidir, fakat aşırı düşük fiyatlı kamışlarda kırılma ihtimali çok yüksektir malesef.
Kamış hem kendi kırılır, hem de senin hevesini kırar. :(
Her yaz birçok BİM veya A-101 kamışının kırıldığına şahit olduğum için kullananların o anki ruh hallerini de tahmin edebiliyorum. Kendilerini o an çok kötü hissettikleri yüzlerinden anlaşılıyor.
Dechatlondaki kamışın da akıbeti aynı olacaktır.

Bu sıralar nedense herkese kudos avatar öneresim var :) sana da onu önereyim bari.
Sadece acemilikte değil ustalaşınca da bunu kullanabilirsin.

Kudos Avatar 400cm Tele 150gr Red Olta Kamışı - n11.com

morfiyus

Yeni Üye
Adı
Seydihan E.
Hoşbulduk abi
Zaten kırılmaması şans bence de elimdeyken ha gitti ha gidecek hissediyorum:)
Dediğiniz kamışta yazdığım özelliklere uygunsa alabilirim uygun olup olmadığını tam bilmiyorum sizler biliyorsunuz:)
Peki uygun mudur?

Engin79

Daimi Üye
Adı
Engin
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Kudos'un boyu senin aradığından biraz uzun.. 4 metre.

Aslında 3.60 olanı da var ama 4 daha iyidir. ;)

morfiyus

Yeni Üye
Adı
Seydihan E.
Valla abi öyle diyorsanız öyledir yarın bir gidiyim Galata yada Sarayburnu Köprüsünde 9 gibi orda olurum tahminen bakalım inşallah bir kaza bela çıkmaz.Gerçi şimdiye kadar ne gerilmelere maruz kaldı bir bilseniz;);):):)

Engin79

Daimi Üye
Adı
Engin
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Hadi rastgele. :)